Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Ο Πρωταπριλιάς έλυσε το γρίφο του Ομίλου...



"Κρεμάστε τους ανάποδα
να δουν το ψέμα αλήθεια"
Τάκης Μιχόπουλος

Για να μη φανώ αγενής, να στείλω κι εγώ τις ευχές μου στο δήμαρχο Ξυλοκάστρου Αντώνη Κλαδούχο. Τόσες κάρτες μου στέλνει αυτός, να μην του ευχηθώ σήμερα Πρωταπριλιά για τη γιορτή του; Μια μέρα γιορτινή για τους απανταχού πολιτικάντηδες, μιας και αυτό που κάνουν όλο το χρόνο, σήμερα το κάνουν κι άλλοι κι έτσι "αθωώνονται" για λίγο. Περνούν απαρατήρητοι οι περισσότεροι για 24 ώρες.

Ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου βέβαια, είναι πολύ μπροστά. Καταφέρνει και ξεχωρίζει ακόμα και τέτοια μέρα, που τα ψέματα είναι πολλά και ποικιλόμορφα. Ακούστε λοιπόν το καινούριο. Σήμερα, ανήμερα της γιορτής του, ο δήμαρχος έλυσε το γρίφο του Ομίλου Προβληματισμού, που έχει εμφανιστεί προσφάτως, ανωνύμως και δι' αλληλογραφίας στο Ξυλόκαστρο. Είπε δημοσίως ότι ο Όμιλος είναι ο Ανδρέας ο Ζάρρος! Μάλιστα, του φάνηκε παράξενο που οι άλλοι δεν το είχαν καταλάβει, μιας και κατά τον ίδιο είναι ολοφάνερο!

Το νέο μεγάλο του ψέμα, το συνόδευσε και με άλλες μυθιστορίες από παλιότερα δήθεν "χτυπήματά" μου και το διάνθισε με πλήθος ανακριβειών και συκοφαντιών. Αν σκεφτούμε ότι αυτά τα έλεγε μπροστά σε φίλους μου, φανταστείτε τι θα λέει παραπέρα! Τώρα βέβαια, είναι ανώφελο να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Ένας απλός αναγνώστης των κειμένων του Ομίλου καταλαβαίνει εύκολα το χάσμα που χωρίζει τη θεματολογία του από τη δική μου, καθώς και τη σαφώς διαφορετική άποψη που έχουν από την Αρμονική Ανάπτυξη στα περισσότερα ζητήματα που θέτουν. Αφήστε που ήμουν ο μόνος που σχολίασε αρνητικά αυτή την περίεργη προσπάθεια ανάμιξης στα κοινά. Ψιλά γράμματα όμως, για αυτούς που εδώ και τόσα χρόνια, κάθε ανώνυμη παρέμβαση τη χρεώνουν σε μένα, ακόμα κι όταν είναι ολοφάνερο ότι δεν ταιριάζω. Από τα χαρτάκια που έπεσαν στους δρόμους για τη Ζήρεια μέχρι τον Ρόκερ και τώρα τον Όμιλο.

Δήμαρχε, κατάλαβέ το. Δεν μας νοιάζει τι κάνεις στη ζωή σου, στο σπίτι σου ή στο μαγαζί σου. Δεν πρόκειται ποτέ να ασχοληθούμε με τις αγορές σου, με τα λεφτά σου και τα προσωπικά σου. Περιοριζόμαστε στα ανδραγαθήματα που κάνεις και μας αφορούν. Μας νοιάζει τι αποφάσεις παίρνεις που αφορούν στη ζωή μας, στα σπίτια μας και στα μαγαζιά μας. Τι αποφασίζεις για την πόλη που ζούμε και τι μέλλον της επιφυλάσσεις με τις επιλογές σου.   Μας νοιάζει πώς διαχειρίζεσαι το δημόσιο χρήμα και το δημόσιο χώρο. Μας νοιάζουν πολύ όλα αυτά και τη γνώμη μας τη λέμε δυνατά και ενυπόγραφα. Τα υπόλοιπα δεν μας ενδιαφέρουν, να είσαι σίγουρος.

Λυπάμαι που η πόλη μου πολιτικά και ηθικά έχει πάρει αυτόν τον κατήφορο και δεν το κρύβω. Όμως το παλεύω και κάθε τι που κάνω το υπογράφω. Κι αυτό πονάει. Εσένα, όχι εμένα. Άλλωστε εγώ ζω στο φως. Εσύ είσαι στο σκοτάδι.

Ανδρέας Απ. Ζάρρος

6 σχόλια:

Μάγια Φουριώτη είπε...

Ανδρέα σ'ευχαριστώ που το έγραψες έτσι ακριβώς.
Κάτι ανάλογο γίνεται με άλλο τρόπο και σε μας εδώ, σε εμένα προσωπικά, σε φίλους.
Με το ανάλογο δειγματολόγιο
φθόνου,διαστρέβλωσης και παραπληροφόρησης.

Καλή Ανάσταση

Μάγια Φουριώτη

Λάμπης Φίλης είπε...

Αντρέα, το ξέρει οτι δεν είσαι συ, λάσπη πετάει εκεί που φοβάται λιγουλάκι (ή πολύ), ξέρουν ποιος βρίσκεται πίσω απ' αυτά. Και αν δεν ξέρουν, ας κοιτάξουν δίπλα, σε κάποιους που ήταν κοντά τους και τώρα λένε "κάτι πεθαμένες καλησπέρες".

Ανώνυμος είπε...

Αντρίκο όταν ένας τέτοις άνθρωπος ψεύδεται και σου πετάει λάσπη, αυτό είναι μία ακόμη απόδειξη ότι ο τύπος είναι πολύ ¨μικρός¨ και ακατάλληλος για τον ρόλο που του έχουν αναθέσει οι πολίτες !!! του Δήμου.
Ευτυχώς που υπάρχουν και άνθρωποι που αντιλαμβάνονται τα τεκταινόμενα και προφανώς στέκοντε δίπλα σου.
Για τους πολλούς να ευχηθούμε.
Καλή (τους) Ανάσταση!
Παναγιώτης Παπανικολάου

Armonistas είπε...

Ήρθε και το σημερινό δημοσίευμα της ΣΦΗΚΑΣ, όπου ο Όμιλος απαντά σε μένα και περιπλέκει τη συκοφαντία.
Είναι τρομερό, ε; Κατά το δήμαρχο στέλνω ανώνυμες επιστολές στον ...εαυτό μου και ειρωνεύομαι την Αρμονική Ανάπτυξη!!! Θολώνω τα νερά θα λέει τώρα; Ρε τι τραβάμε!!!

ΟΦΗ είπε...

Διαμαρτύρομαι έντονα για την κατάντια του Δημ-άρχου μας και δεν περίμενα οτι θα πέσει τόσο χαμηλά, να ασχολείται δηλαδή με Ομίλους, χαρτάκια κλπ. Είπαμε, θα ασχολείσαι μόνο με κοκτέηλ φαρμάκων, εντοπισμό χαμένων θησαυρών (με Fisherman) και επιστημονική έρευνα (με τον ΒΖΖΖΖΖΖ). Επίσης έχουμε ξεκαθαρίσει οτι ΟΦΗ θα πει Όμιλος Φιλάθλων Ηρακλή (Ξυλοκάστρου) και ουδεμία σχέση έχει με τον άλλο Όμιλο.

Λάμπης Φίλης είπε...

μακιαβέλη αντρέα, βρε, λέω μήπως, είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες πρακτικές?