Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Οffshore...


Τη Μεγάλη Πέμπτη, την ίδια ώρα που ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου έλεγε δημόσια ότι πίσω από τον όμιλο προβληματισμού κρύβομαι εγώ, τυπωνόταν η πασχαλιάτικη ΣΦΗΚΑ. Στη σελίδα 39 http://www.korinthia.net/sfika/66 υπήρχε η νέα παρέμβαση του ομίλου, που απευθυνόταν κυρίως σε μένα και στην κριτική που τους έχω κάνει (http://armoniki.blogspot.com/2010/03/blog-post_15.html και http://armoniki.blogspot.com/2010/03/blog-post_23.html ).

Δεν άλλαξε κάτι σημαντικό από αυτά που έγραψα τότε. Οι εξυπνάδες περί φοβικής αντιμετώπισης, μην τυχόν μας πάρουν την αποκλειστικότητα της "διαμαρτυρίας" και ο προβληματισμός γιατί η Αρμονική Ανάπτυξη δεν έχει την απαιτούμενη απήχηση, είναι χιλιοειπωμένα και ...προσπεράσιμα. Εμείς κόσμο ζητάμε να είναι "παρών" και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε σε κάθε ζήτημα που ασχολούμαστε. Το τι καταφέρνουμε είναι συζητήσιμο και άξιο κριτικής από όλους. Εμείς διαλέξαμε να φτιάξουμε μια αυτοδιοικητική πρόταση και να το παλεύουμε ...έτσι όπως το παλεύουμε, αυτοί διάλεξαν να κάνουν μια πολιτική offshore και να στέλνουν επιστολές. Αυτοί είναι πιο "μάγκες". Δεν πληρώνουν ούτε το κόστος αυτών που λένε, ούτε "φόρο". Ο καθένας σε αυτή τη ζωή, κάνει τις επιλογές του...

Τα σέβη μου,

Ανδρέας Απ. Ζάρρος

ΥΓ: Δύο φίλοι, μού ζήτησαν να σας μεταφέρω τα παρακάτω ερωτήματα, μιας και πιάσαμε κουβέντα.
1. Γράφετε ότι γίνεστε πιο πολλοί και νέοι και επιστήμονες και σκεπτόμενοι άνθρωποι συμπλέουν μαζί σας. Οι εγγραφές πώς και πού γίνονται; Πού μπορεί να απευθυνθεί κάποιος που ενδιαφέρεται να προβληματιστεί;
2. Εκείνο το όμορφο δειλινό, πόσοι από τον όμιλο ήσαν παρόντες και πόσοι πείστηκαν από το "όραμα" του δημάρχου για ένα "διαφορετικό Ξυλόκαστρο"; Ρωτάνε, για να ξέρουν πόσους κοψοχέρηδες να ψάχνουν...

7 σχόλια:

P.V είπε...

ακομα δεν εμαθες ποσοι ειναι στον ομιλο??? ο εξης ενας... και πολυς ειναι... χεχεχεχε...

ΟΦΗ είπε...

κ. Σκούρε, γύρνα πίσω να μας σώσεις. Σε παρακαλούμε βάλε πάλι υποψηφιότητα για δήμαρχος διότι εσύ δεν ήσουν μοναχοφαγάς αλλά έδινες και 5 δεκάρες στα υπόλοιπα λαμόγια που έσερνες ξοπίσω σου σαν τενεκέδες. Για βάλε, περιμένουμε. Έχουμε πίσσα και πούπουλα για όλους.

Ανώνυμος είπε...

Μία ομάς διαμαρτυρίας όπως έλεγε ένας παλαιός πολιτικός για κάποιους επώνυμους. Σκέψου τι θα έλεγε αν ζούσε για τους ανώνυμους; Εδώ όμως πρόκειται για τον γνωστό παλαιό πολιτικό και αυτοδιοικητικό την αριστεράς και κρατικοδίαιτου επί ΠΑΣΟΚ. Ωραίος όμιλος προβληματισμού, ο καθένας στην ανωνυμία βγάζει τα απωθημένα του.
kitsos

ΟΦΗ είπε...

Επίθηθ κθεχαθα να γραπθω οτι μεθα θτουθ επίδοκθουθ θωτήρεθ τηθ πόληθ μαθ είναι και ο Βλάθηθ. Βλάθη πιάθε ένα θίβαθ ον δε ροκθ θε παρακαλώ.

Velos είπε...

Ανδρέα, διάβασα το κείμενο που έστειλε ο "όμιλος" στη Σφήκα και μέσα από τον προβληματισμό τους κατάλαβα πολλά.

Πρώτο, ότι για όλα τα κακά που συμβαίνουν στο Ξυλόκαστρο φταις εσύ.
Δεύτερο, ότι τελικά όλοι φίλοι σου είναι.
Tρίτο, συνισταμένη των άλλων δυο, ότι αν γίνει τελικά παρκινκ στο κέντρο νεότητος, θα φταίς κυρίως εσύ και δικαίως θα φας κράξιμο απο τους φίλους σου.
Τέταρτο, ότι διώκεται ο προβληματισμός στο Ξυλόκαστρο.
Και πέμπτο, ότι στο Ξυλόκαστρο ειδικά, άμα προβληματίζεσαι χωρίς κουκούλα προβληματίζεσαι ψεύτικα.

Παρακαλώ να με διορθώσουν όσοι ξέρουν περισσότερα ή έχουν καταλάβει καλύτερα.
Μέχρι τότε, τρέχω να αγοράσω κουκούλα για να φτιάξω κι εγώ έναν όμιλο. Θα είναι ακόμα καλύτερος.
Θα τον πω "Όμιλο προχωρημένου προβληματισμού", να σκάσουν όλοι απο τη ζήλια τους!

Armonistas είπε...

Να τον ονομάσουμε Ο.Π.Α. για να συμβαδίζουμε και με τη γενικώς ώπα κατάσταση, και τη Eurovision...

Όμιλος Προβληματικών Αρμονιστών

Velos είπε...

Μήπως να σημαίνει
Όμιλος Παντελώς Απόντων?
Ταιριάζει και με το διακτινισμό που είχες αιτηθεί παλιότερα...