Σάββατο 17 Απριλίου 2010

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ Ο ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ...


Η διαρροή του χωροταξικού σχεδιασμού του Καλλικράτη για την Κορινθία (αξιοθαύμαστη έμπνευση!!!!), έχει φέρει αντιδράσεις. Δεν υπάρχει καταλληλότερη ρήση από την παρακάτω για να περιγράψει και το χωροταξικό και τις αντιδράσεις, αλλά και τους πανηγυρισμούς. Έλεος, εξ-ουσιαστές, έλεος!!! Με την ουσία, πότε θα ασχοληθείτε;

"Δύο πράγματα είναι άπειρα σε αυτόν τον κόσμο, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία... και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος!"

4 σχόλια:

P.V είπε...

αν αληθεύουν οι πληροφορίες ?? αυτό δεν είναι μόνο βλακεία στο άπειρο… αλλά και μεγάλη ξευτίλα για τους εξ-ουσιαστές… καιρος να τους πάρουμε με τις πέτρες… ούτε και για ντομάτες δεν αξίζουν… μας έφεραν και την κρίση.. και οι ντομάτες στοιχίζουν… ΧΕΧΕΧΕ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά τι διαβουλεύσεις και κουραφέξαλα; ο παραγοντισμός είναι πάντα εδώ και στις δόξες του. Κρίμα άλλη μια ιστορική ευκαιρία για τον τόπο μας χάνεται στον βωμό της μικροπολιτικής του παραγοντισμού και της αναξιοκρατίας. Με γνώμονα τα μικροσυμφέροντα του κάθε Λαμπρόπουλου, Κλαδούχου, Μανωλάκη Παπαγγελόπουλου και άλλων κομματαρχών και όχι κομματικών. Διότι όλοι αυτοί κατηγορούν τα κόμματα για να αλώσουν τον τόπο και να κάψουν τα κομματικά όργανα, το θέμα είναι τα κόμματα τι κάνουν για να πάει ο τόπος μπροστά. Ή καλύτερα για την επιβίωση τους παράγοντες που διοικούν τα κόμματα, υπηρετούν τους παραγοντίσκους εδώ και κει και όχι τον Λαό. Φανταστείτε τον Τσιμεντοκαλλιεργητή αρμόδιο Αντιδήμαρχο …. Πολεοδομίας παράδειγμα, τον Φαρμακοποιό η τον Γιατρό αρμόδιο στην ….. Υγεία. Αν πάμε σε 6 Δήμους καλύτερα τις αρμοδιότητες αυτές να τις πάρει η Περιφέρεια και να λέμε Καποδίστριας 2 και όχι Καλλικράτης. Η εξουσία όσο διαχέετε πιο κάτω τόσο είναι επιρρεπής σε κάθε λογής εξουσιαστές. Η διοίκηση απαιτεί γνώσεις και προσόντα που δεν τις διαθέτουν οι ερασιτέχνες που μας διοικούν και έχουν στην άκρη του μυαλού τους την αρπαχτή.

kitsos

ξυλινος είπε...

Στίχοι: Αλέξανδρος Δήμας
Μουσική: Αλέξανδρος Δήμας
Πρώτη εκτέλεση: Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Ένα καράβι παλιό, σαπιοκάραβο
με κάτι ναύτες τρελούς πειρατές
σηκώνει άγκυρα άγριο χάραμα
υπάρχουν θέσεις, αν θέλεις, κενές

Όταν βραδιάζει, που λες, στο κατάστρωμα
χίλια φωτάκια θ' ανάβουν μικρά
στη συντροφιά μας θα έρχεται ο άνεμος
να μας σφυρίζει τραγούδια παλιά

Άντε να λύσουμε, να ξεκινήσουμε
και τους βαρέθηκα, δεν τους μπορώ
να ξενυχτίσουμε και να μεθύσουμε
να τους ξεχάσουμε όλους εδώ

Ένα καράβι παλιό, σαπιοκάραβο
λύνει τους κάβους κι ανοίγει πανιά
αφήνει πίσω στραβά και παράλογα
σηκώνει άγκυρα για μακριά

Θα ξημερώνουμε πάνω στη θάλασσα
θα βγαίνει ο ήλιος να κάνει βουτιές
ο παπαγάλος θα λέει "τους ξεφύγαμε"
κι εμείς θα ψάχνουμε γι άλλες στεριές

Άντε να λύσουμε, να ξεκινήσουμε ...

Ένα καράβι παλιό, σαπιοκάραβο
με κάτι ναύτες τρελούς πειρατές
σηκώνει άγκυρα άγριο χάραμα
υπάρχουν θέσεις, αν θέλεις, κενές

Άντε να λύσουμε, να ξεκινήσουμε...

P.V είπε...

Ξύλινε.. κράτησε μου μια θέση στο Καράβι… μετά και το χθεσινό συμβούλιο.. δεν αντέχονται αλοοοο