Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Greco mascara...

Ένα παράδειγμα από το Ξυλόκαστρο.

Τελικά, να δείτε ότι ούτε το ΔΝΤ, ούτε το Eurogroup, ούτε κανείς άλλος θα καταφέρει να μας κάνει καλά. Και πώς να κάνεις τον Έλληνα καλά, κουτόφραγκε; Ο Έλλην, ως καλό παλικάρι, ξέρει τα μονοπάτια, που τα δικά σου GPS δεν τα έχουν καταγεγραμμένα. Άντε πιάστον...

Πάρε ένα παράδειγμα και άμα βγάλεις άκρη, πες μας κι εμάς. Στο Ξυλόκαστρο γίνεται ανάπλαση του παραλιακού δρόμου. Μας έδειξαν μελέτη που έλεγε για πεζοδρόμια με πλάκες, ποδηλατόδρομο, δρόμο, πάρκινγκ, φώτα και δέντρα. Δημοπρατήθηκε ~600.000€ και ξεκίνησε το έργο.

Αφού το έργο είναι σε εξέλιξη και σε δύο μήνες λένε ότι θα παραδοθεί, έρχεται στο ΔΣ σήμερα, άλλη μελέτη (790.000€) που λένε ότι ΘΑ δημοπρατηθεί,  για να φτιάξουν στην παραλία ποδηλατόδρομο και να βάλουν άλλες πλάκες, βιοκλιματικές και να κάνουν και πάρκινγκ! Ο ποδηλατόδρομος, λένε, του πρώτου έργου δεν ήταν καλός, γιατί ήταν με ακατάλληλο δάπεδο και τώρα θα μπει βιομηχανικό (106.000€). Το ίδιο και οι πλάκες (260.000€).

Επίσης, σε άλλο θέμα ψήφισαν ότι χρειάζονται 60.000€ για να μεταφερθούν οι οπτικές ίνες του παραλιακού δρόμου που μπήκαν πέρσι, ενώ ήξεραν ότι θα γίνει ανάπλαση.

Αν κάποιος, κάπου, κάποτε, βγάλει άκρη με αυτό το έργο, παρακαλώ να μας ενημερώσει...

Ανδρέας Απ. Ζάρρος

ΥΓ: Αν αντί για τους κ.κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, αφήναμε τους κ.κ. Κλαδούχο και Ψαράκη να κάνουν το νταραβέρι με το ΔΝΤ, πιστεύω ότι θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα. Θα τους μούρλαιναν και θα έφευγαν με το πρώτο αεροπλάνο. Στάχτη, ξεστάχτη, όπου φύγει φύγει...

3 σχόλια:

ξυλινος είπε...

..το θέμα δεν είναι οικονομικό βρε παιδί, βιοκλιματικό είναι...για το καλό μας δηλαδή...
αφού η υπόλοιπη πόλη δροσίζεται απο τα 5οροφα και τις δενδροφυτεύσεις,ε, να δροσιστεί και η παραλία.....
βιοκλιματικό!

Armonistas είπε...

Αααααα!!! Πες το βρε παιδί μου και προς στιγμήν μπερδεύτηκα....

xristos twiter: @tsolakosx είπε...

Πατάτα Νο1: Μεχρι πρότινος. όταν φύσαγε πολύ το καλοκαίρι, ο κόσμος περπατούσε στο δρόμο και όσοι κάθονταν στα μαγαζιά ήταν προστατευμένοι από τέντες. Φέτος, με το νέο σχέδιο, όλος ο κόσμος θα πρέπει να περπατάει δίπλα στη θάλασσα ασχέτος καιρου. Όταν φυσάει απλά δεν θα κυκλοφορεί άνθρωπος στην παραλία. Όσο για το πάρκινγκ στην παραλία το ξέχνάμε.
Πατάτα Νο2: Δηλαδή ο ποδηλατόδρομος βαμένος με λαδομπογιά ή ξέρω εγώ τι άλλο κόστισε τόσα χρήματα? Γιατί? Για να γλυστράει περισσότερο? Και τώρα θέλουν και άλλα να κάνουν τί? Να βάλουν σταμπωτό όπως στο κέντρο? Το οποίο οδόστρωμα είναι τουλάχιστον απαράδεκτο γιατί όταν βρέχει βγαίνουν όλα τα λαδια που έχουν καθίσει στις χαράξεις που έχει και ακόμα με τα πόδια γλυστράς.