Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Αδιόρθωτοι...

Θα σας πω μια μικρή ιστορία, πριν σας θυμίσω την ποδηλατάδα της Κυριακής. Πριν 4 χρόνια (2007) η Αρμονική Ανάπτυξη ξεκίνησε τους καθαρισμούς παραλιών, συμμετέχοντας στις εκστρατείες ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ. Μετά από 2 χρόνια (2009) ξεκίνησε και ο δήμος Ξυλοκάστρου να συμμετέχει στην ίδια εκστρατεία.  Το 2010 ζητήσαμε επίσημα και έγκαιρα (http://armoniki.blogspot.com/2010/04/blog-post_7629.html), να το συνδιοργανώσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Οι διοργανώσεις έγιναν ξεχωριστά (http://armoniki.blogspot.com/2010/06/blog-post.html). Φέτος, επειδή γνωρίζουμε σε ποιους απευθυνόμαστε, δεν κανονίσαμε τίποτα και είπαμε θα πάμε στους καθαρισμούς που θα διοργανώσει ο δήμος. Να μη φαινόμαστε πουθενά σαν διοργανωτές, μιας και μάλλον ενοχλεί. Περιμέναμε την ανακοίνωση του δήμου και πράγματι στο ΔΣ που έγινε στο Δερβένι, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μενούνος Περικλής είπε ότι σε συνεργασία με το ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS θα γίνουν καθαρισμοί, χωρίς να ορίσει ημερομηνία.

Ξέροντας ότι οι καθαρισμοί του ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS είναι από 1-31 Μαΐου (δείτε εδώ http://www.medsoscleanup.gr/index.php/clean-the-med/2011/start.html) κανονίσαμε μαζί με το σύλλογο και την κοινότητα Συκιάς την ποδηλατάδα της ερχόμενης Κυριακής. Λίγες μέρες μετά ο δήμος ανακοίνωσε την ίδια μέρα και ώρα τους καθαρισμούς. Αν δεν μπορούσαν άλλη μέρα ας μας έλεγαν να την αλλάξουμε και όχι εμείς ποδηλατάδα στη Συκιά και αυτοί καθαρισμό παραλίας πάλι στη Συκιά!!! Τι να πει κανείς; Τίποτα. Καταλαβαίνετε όλοι το πολιτικό μέγεθος των ιθυνόντων. Μπονζάι...



Ποδηλατάδα λοιπόν. Ο Προοδευτικός σύλλογος Συκιάς "Άγγελος Σικελιανός" και η τοπική κοινότητα, σε συνεργασία με την +τοπία, ομάδα πολιτισμού της Συμπολιτείας, σας προσκαλούν σε ποδηλατική βόλτα από το Ξυλόκαστρο στην Συκιά.

Την Κυριακή 5 Ιουνίου, παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος, συγκέντρωση, στις 10 το πρωί στο τουριστικό περίπτερο Ξυλοκάστρου. Η διαδρομή θα είναι: τουριστικό περίπτερο, Σύθας μέσω παραλιακού ποδηλατοδρόμου, Κ. Τσαλδάρη, Ιωάννου Ιωάννου, Συκιά. Εκεί θα γίνει στάση για ξεκούραση και γνωριμία με το κοινοτικό διαμέρισμα και την Ιστορία του. Τον πύργο του Μπέη, το σχολείο, την βίλα του Σικελιανού κλπ. Η επιστροφή θα γίνει μέσω του παράλληλου προς την σιδηροδρομική γραμμή δρόμου, έως τον σταθμό του ΟΣΕ.

Οι μικροί ποδηλάτες θα πρέπει να συνοδεύονται από μεγάλους. Όσοι μπορούν καλό θα ήταν να φορούν και ποδηλατικά κράνη. Η Συκιά είναι δίπλα μας και πανέμορφη. Ας την γνωρίσουμε.

Το ποδήλατο είναι τρόπος ζωής. Ας προωθήσουμε την χρήση του ομορφαίνοντας την ζωή μας...

3 σχόλια:

S είπε...

Aυτή λοιπόν ας βαφτιστεί, -ένεκα των περιστάσεων,- σαν η πρώτη φιλο-περιβαλλοντική και ΑΝΤΙ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ποδηλατάδα!
Μπορεί να εξελιχθεί και σε διαμαρτυρία -πικετοφορία μετά ποδηλάτων..
Ότι φανταστεί ο κάθε ένας, για να συνδέσουμε, την προστασία του περιβάλλοντος, την προώθηση του ποδηλάτου, την « σύνδεση μας» με τους γείτονες, με, την τρέχουσα άκρως επικίνδυνη και ανησυχητική επικαιρότητα.
Ποδηλατούμε για ένα βιώσιμο μέλλον με κέντρο τον άνθρωπο, σε ασφαλείς και ευνομούμενες κοινωνίες, μέσα σε έναν πλανήτη που όλους μας χωρά, φτάνει να τιθασεύσουμε την απληστία!
Προσπαθούμε όσο μπορούμε. Και αν δεν φτάνει, βοηθήστε..

Στηρίζουμε τα τρία Π.
Περιβάλλον
Παραγωγή τοπική - εθνική
Πολιτισμός.
Κοπιάστε………

Λ.Ψ.

ξύλινος είπε...

ΜΑΥΡΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ και ΣΗΜΑΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΕ ΑΠΑΝΩ ΣΟΥ ΑΝΤΡΕΑΑΑΑΑΑΑΑ