Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Συνεδρίασε το ΔΣ (Μέρος 2ο)...


Συνεχίζοντας την αναφορά στο ΔΣ της Τρίτης 4/10/2011, θέλω να σχολιάσω δύο θέματα της ημερήσιας διάταξης.

- Πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν το αίτημα της Ομοσπονδίας Οικολογικών Συλλόγων του Κορινθιακού "Αλκυών" για υιοθέτηση του κειμένου θέσεων με θέμα: "ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ: ΧΡΟΝΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ - ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ".

Στο συμβούλιο παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Δήμος Αγγελόπουλος και ο επίτιμος πρόεδρός της κ. Παναγόπουλος. Έκαναν μία πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τα προβλήματα και τις προοπτικές της θάλασσάς μας και έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για όσα ετοιμάζονται στο λιμάνι της Θίσβης. Το συμβούλιο υιοθέτησε ομόφωνα το κείμενο θέσεων και δεσμεύτηκε ότι θα ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα του Κορινθιακού.

Στην παρέμβασή μου μίλησα για τα χρόνια προβλήματα του Κορινθιακού και πρότεινα στους εισηγητές να ζητήσουν από όλα τα ΔΣ των δήμων που επισκέπτονται, να εντάξουν στο Επιχειρησιακό τους Πρόγραμμα συγκεκριμένες δράσεις στον άξονα σχετικά με τις διαδημοτικές συνεργασίες. Αναφέρθηκα επίσης και στην εκστρατεία της Greenpeace με τίτλο "Εσύ πόσο τον έχεις;" που αφορά στην αλιεία από συρόμενα μηχανήματα, μιας και στην αφίσα της εκστρατείας φιλοξενείται η φωτογραφία και μια δήλωση του συμπολίτη μας ψαρά Σπύρου Μπαζίνη, που δυστυχώς "σάλπαρε" για το μεγάλο ταξίδι.


- Στο δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε την έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΔΕΥΑ και δήμου, μάθαμε από το δήμαρχο ότι το έργο της επέκτασης του αποχετευτικού δικτύου μέχρι το Δερβένι και της επέκτασης και αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού επιλέχτηκε για να πάρει χρηματοδότηση. Ένα πολύ μεγάλο έργο με τεράστια περιβαλλοντική σημασία που κανονικά θα έπρεπε να μας βρει όλους ενθουσιασμένους, δεν μας βρήκε και τόσο γιατί ενημερωθήκαμε ότι η ιδία συμμετοχή και ο ΦΠΑ που δεν χρηματοδοτείται θα κυμανθούν μεταξύ 2,5 - 5 εκατομμύρια ευρώ (ανάλογα με τις εκπτώσεις που θα δοθούν στις δημοπρασίες)!!! Σε τέτοιες εποχές άντε να δώσει η τοπική κοινωνία τόσα λεφτά σε 3 χρόνια!!! Ένα πολύ σοβαρό θέμα  που θα μας απασχολήσει το προσεχές διάστημα... 

Α.Α.Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: