Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Πολεμοδικεία Ξυλοκάστρου και Δερβενίου...


Ιστορίες μνημονιακής τρέλας

Πριν δύο μήνες περίπου, το κύριο Υπουργγό "Δικαιοσύνης" - "Διαφάνειας" - "Ανθρωπίνων δικαιωμάτων" (τίτλος επιστημονικής φαντασίας για το Ελλαδιστάν), στα πλαίσια των γενικών περικοπών, ανακοίνωσε ότι θα κλείσουν τα Ειρηνοδικεία Ξυλοκάστρου και Δερβενίου, καθώς και πάρα πολλά ακόμα ανά τη χώρα. Το ΔΣ Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα (εδώ) και εναντιώθηκε σε αυτή την απόφαση, ενώ παράλληλα και οι υπάλληλοι των Ειρηνοδικείων έδιναν τον δικό τους αγώνα.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος και άλλοι παράγοντες, συναντήθηκαν με το κύριο Υπουργγό (άνευ Χαρτοφυλακίου ουσιαστικά γιατί πού νάβρεις δικαιοσύνη, διαφάνεια και ανθρώπινα δικαιώματα τέτοιες εποχές), ξανασυναντήθηκαν και τελικά μάθαμε από το δήμαρχο ότι θα μείνει ανοικτό το Ειρηνοδικείο Δερβενίου (εδώ). Έτσι τον διαβεβαίωσε προφορικώς, το κύριο Υπουργγό.

Πόλεμος ξέσπασε τότε στο δήμο. Γιατί εμείς και όχι εσείς, γιατί εσείς και όχι εμείς και βέβαια έχοντας και οι δύο πλευρές τα δίκια τους.

Σήμερα όμως μάθαμε ότι το Υπουργγό άλλαξε γνώμη και λέει ότι θα παραμείνει  ανοικτό το Ειρηνοδικείο Ξυλοκάστρου και θα κλείσει αυτό του Δερβενίου, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά που καίει στην περιοχή. Αχ καημένος εγώ, καημένος, που έλεγε κι η γιαγιά μου.

Από τη μία έχεις το πολύπαθο Δερβένι που έχει υποστεί, μέσα στα δύο χρόνια του Καλλικράτη, πλήρη ερημοποίηση από πλευράς υπηρεσιών και από την άλλη έχεις την έδρα του δήμου με τον περισσότερο κόσμο, περισσότερες υποθέσεις, καλύτερες υποδομές κλπ κλπ. Έτσι λοιπόν, τα μνημόνια μάς βάζουν να τσακωνόμαστε μεταξύ μας και γίνεται ο κακός χαμός.

Όλα αυτά βέβαια είναι στο "προφορικό". Το μόνο γραπτό που ξέρω μέχρι στιγμής είναι το καλοκαιρινό ανακοινωθέν ότι κλείνουν και τα δύο (πολύ φοβάμαι πώς στο τέλος το κύριο Υπουργγό θα ξαναλλάξει γνώμη και θα τα κλείσει όλα).

Τώρα εγγώ, ως πτωχό πλην τίμιο δημοτικό σύμβουλο που είμαι, πρέπει να πάρω θέση για το ποιο Ειρηνοδικείο θέλω να κλείσει.  Μπορώ βέβαια να κάνω, όπως θα κάνουν οι εμπειρότεροι, το Πόντιο Πιλάτο. Αλλά τελικά δεν θα το κάνω και λέω: Αφού δεν βγαίνουμε να πάρουμε με τις ντομάτες όλους αυτούς τους Υπουργγούς και τα αφεντικά τους που θα ήταν το ιδανικότερο, προτείνω να κλείσει όλο το Υπουργγείο. Αφού Δικαιοσύνη και Διαφάνεια δεν έχουμε και τα Ανθρώπινα δικαιώματα μόνο στα λεξικά τα βρίσκεις πια σαν έννοια, γιατί να υπάρχει; Ας κλείσει λοιπόν να τελειώνουμε. Σιγά μην κάτσω να απαντήσω στο δίλημμα που μας βάζει η τρόικα και τα τσιράκια της. Βρε ουστ...

Α.Α.Ζ.

ΥΓ1: Φανταστείτε να ήταν Υπουργγό Δικαιοσύνης ο Κορίνθιος κ. Παπαληγούρας, όπως ήταν μέχρι πρότινος. Του Κουτρούλη ο γάμος θα γινόταν...

ΥΓ2: Καλή η πλάκα, αλλά επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό την ερχόμενη Δευτέρα που η Συμπολιτεία έχει συνέλευση, θα βγει επίσημη ανακοίνωση και θέση. Άλλωστε μέχρι τότε, μπορεί να έχει ξαναλλάξει γνώμη το κύριο Υπουργγό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: