Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Σεφτέ-μβριος...


Μελαγχολικές σκέψεις έφερε μαζί του τούτος ο μήνας, και μου τις σερβίρει με εξάωρη περιοδικότητα (αντιβίωση;;;). Ας μην είμαι μαθητής, ούτε φοιτητής, ούτε διακοπεύων που επιστρέφει στη βάση του...  Αλλά τώρα που το καλοσκέπτομαι, διακοπεύων ήμουν που επιστρέφει στην πραγματικότητα!!!

Η αλήθεια είναι ότι για δύο περίπου μήνες προσπάθησα, και μάλλον τα κατάφερα, να αποτοξινωθώ από την πραγματικότητα και να κρατηθώ μακριά από τις τρόικες εσωτερικού - εξωτερικού, από την "αυτοδιοίκηση" και τις ψυχοφθόρες συνέπειες που έχουν όλα αυτά σε έναν άνθρωπο που θέλει να ασχολείται με τα κοινά. Το είχα ανάγκη, γιατί μετά τις εκλογές και κάτι "περίεργα" ιουνιο-ιουλιάτικα δημοτικά συμβούλια, είχα τάσεις φυγής σε άλλο γαλαξία. Οι τάσεις αυτές βέβαια δεν μου είναι πρωτόγνωρες, αλλά ποτέ δεν κρατούσαν τόσο πολύ. Λίγες ώρες συνήθως, άντε λίγες μέρες. Αυτή τη φορά κράτησαν πάρα πολύ και τώρα "πληρώνω" την επιθυμία επιστροφής.

Για δύο μήνες διάβαζα ειδήσεις για τα νέα (χιλιό)μέτρα, τον Ξένιο Δία (αλήθεια, ποιο άρρωστο μυαλό σκέφτηκε τέτοιο τίτλο;), τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, τα ξεπουλήματα Αγροτικής, ΤΤ και λοιπών ασημικών της χώρας και τις προσπέρναγα με ελιγμούς που θα ζήλευε κι ο Μέσι. Ακόμα και τα τοπικά αυτοδιοικητικά καμώματα τα διάβαζα, μειδίαζα και πήγαινα αλλού. "Όξω από την παράγκα μου", έλεγε μια εσωτερική φωνή και προχώραγα σε άλλες σκέψεις πιο ακίνδυνες, πιο εύπεπτες. Μετά ήρθε και η αγαπημένη μου περίοδος, που είναι η προετοιμασία του φεστιβάλ της Ζήριας και όλα έγιναν ευκολότερα.

Αμ έλα όμως που το παραμύθιασμά μου έφτασε στο τέλος του! Ήταν κάτι σαν καλοκαιρινές διακοπές που τελείωσαν και το κατάλαβα αμέσως με την αλλαγή ρεπερτορίου που είχα εδώ και λίγες μέρες στις ιστοσελίδες που επισκέπτομαι. Το Facebook που κυριαρχούσε ατόνησε και όλο περισσότερο μπλογκόφερνα.

Επιστροφή λοιπόν και σεφτέ θα κάνω σήμερα, την πρώτη Δευτέρα του Σεφτεμβρίου, με το αγαπημένο θέμα του περιφερειάρχη μας κ.κ.κ. Τατούλη, τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες. Έχουμε ασχοληθεί με το θέμα και παλιότερα και μάλιστα το έχουμε θέσει επανειλημμένα και στο δημοτικό συμβούλιο. Ως συνήθως γίνεται, το ΔΣ προσπερνά τέτοια ζητήματα και δεν ασχολείται. Μάλιστα στο ΔΣ της 18/7/2012, που υπήρχε θέμα με τίτλο "Διατύπωση απόψεων επί του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου", μόλις και μετά βίας κατάφερα να τους πείσω να μιλήσουμε λίγο γι' αυτό και να πω δυο κουβέντες για τα ΕΟΖ αναπτυξιακά όνειρα του περιφερειάρχη, που συμπεριλαμβάνονταν στο σχεδιασμό. Ούτε καν να συζητηθεί το θέμα δεν ήθελαν και επιδίωξαν να το περάσουμε ομόφωνα και ασυζητητί. Τελικά, υπήρξε πάλι μια "αισχρή" μειοψηφία που διαφώνησε.

Μας έρχεται η ανάπτυξη πατριώτες. Κοντοζυγώνει. Δείτε κι εδώ

Πλησιάζει. Υπομονή λίγο ακόμα και θα σωθούμε.

Α.Α.Ζ.

ΥΓ: Ευχαριστώ. Καλώς σας βρήκα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: