Τρίτη 28 Απριλίου 2009

ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ…

Λίγο πιο ήρεμος πια, μετά το πολιτισμικό σοκ τού χθεσινού δημοτικού συμβουλίου, ξανακούω τη συζήτηση και εστιάζω στις παρεμβάσεις του προέδρου του ΔΣ Διονύση Λογοθέτη και του δημάρχου Ξυλοκάστρου Αντώνη Κλαδούχου την ώρα που μίλαγα στο ΔΣ, αλλά και στις αναφορές τους στην Αρμονική Ανάπτυξη. Για να καταλάβετε, όσοι δεν έχετε καταλάβει, την ποιότητα της δημοκρατίας και της πολιτικής που πρεσβεύουν οι δύο αυτοί κύριοι επισημαίνω: 

- Ο αντιπρόεδρος του ΔΣ κ. Βασίλης Νικολακόπουλος ρώτησε προ ημερησίας τον πρόεδρο γιατί δεν συμπεριέλαβε στα θέματα του ΔΣ, το αίτημα των 25 πολιτών που ξεκίνησε η Αρμονική Ανάπτυξη και κατατέθηκε στις 6/4/2009 και αφορά στα έργα ΣΔΙΤ. Ο πρόεδρος του απάντησε ότι ο κώδικας δεν βάζει χρονικό περιορισμό. Όταν κρίνουν ότι μπορεί να μπει… θα το βάλουν.

- Όταν μιλούσα και ανέφερα ότι το προηγούμενο αίτημα 25 δημοτών που είχαμε καταθέσει για τις Αποθήκες Φραντζή, άργησε να μπει στο ΔΣ, πετάχτηκαν δήμαρχος και πρόεδρος, με διέκοψαν και με κατηγόρησαν ότι λέω ψέματα και παραπληροφορώ το σώμα. Τους είπα ότι μπήκε τρία συμβούλια αργότερα, αλλά ο δήμαρχος έλεγε ότι μπήκε αμέσως. Για του λόγου το αληθές σας λέω ότι την αίτηση την κάναμε στις 25/6/2007 και συζητήθηκε στις 29/10/2007! Τέσσερις μήνες αργότερα!!!! Δεν επεκτάθηκα χθες και δεν είπα, για να μην οξύνω την ατμόσφαιρα, ότι με πολύ κόπο αποδέχτηκαν να το βάλουν στο ΔΣ, αν και υποχρεούνται από τον Κώδικα και για καιρό μάς έλεγαν ότι δεν μπορεί να συζητηθεί.

- Για να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση επέμεναν ότι οι προτάσεις μας για τον Κανονισμό του ΔΣ κατέληγαν με την «ειρωνική» έκφραση: «Η γείωση βοηθάει πάντα…». Όταν τους εξήγησα ότι δεν είναι ειρωνικό αλλά η γείωση αποτελεί έννοια που χρησιμοποιεί και αναλύει ο δάσκαλός μου Τάκης Μιχόπουλος, αμέσως βρήκαν άλλη αφορμή να με κατηγορήσουν. Ο δήμαρχος, ουρλιάζοντας, είπε ότι αντιγράφω και δεν αναφέρω την πηγή. Καλά και σώνει να βρεθεί αφορμή για να μειωθούν οι προτάσεις μας, αλλά βέβαια όχι επί της ουσίας. Το ίδιο θλιβερή ήταν και η στάση των συμβούλων της πλειοψηφίας. Κανένας δεν τόλμησε να πει κάτι, παρ’ όλο που ξέρουμε ότι πολλοί συμφωνούν με τις προτάσεις μας.

- Έλεγαν, πρόεδρος και δήμαρχος, ότι δεν χρειάζεται να θεσμοθετηθεί το δικαίωμά μας να παρεμβαίνουμε στο ΔΣ, γιατί όποτε ζητάμε το λόγο μας τον δίνουν. Από το 2002, δεν είναι λίγες οι φορές που δεν μας τον έδωσαν ή και όταν μας τον έδιναν με διακοπές και παρεμβάσεις ακύρωναν την «παρέμβασή» μας. Αλλά και χθες, ζήτησε για 1 λεπτό (!) το λόγο το στέλεχος της Αρμονικής Ανάπτυξης Βλάσης Μεντζέλος και ο πρόεδρος δεν του τον έδωσε, λέγοντας ότι μίλησα εγώ για λογαριασμό του συνδυασμού. Ο αρχηγός της μειοψηφίας Βλάσης Αλογογιάννης προσφέρθηκε να δώσει από το χρόνο της δευτερολογίας του το λεπτό, αλλά ο πρόεδρος ήταν ανένδοτος. 

Αυτή είναι η δημοκρατία τους. Αυτή και χειρότερη ακόμα. Βλέπετε δεν περιγράφεται με λόγια η εικόνα που βλέπαμε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του συμβούλου της μειοψηφίας Παναγιώτη Καλύβα για τον Κανονισμό του ΔΣ και ο πρόεδρος με το δήμαρχο κουνούσαν κοροϊδευτικά το κεφάλι τους και γελούσαν ειρωνικά πίσω του… 

Δεν υπάρχουν σχόλια: