Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Δεν βρέχει. Φτύνονται...

φωτο: ΣΦΕΝΤΟΝΑ

"Ου Καλκράτς" (i love karditsa) βγήκε για διαβούλευση. Μπορείτε λοιπόν, να διαβουλευτείτε κι εσείς στη διεύθυνση http://www.opengov.gr/ypes/ και να καταθέσετε τις απόψεις σας κατ' άρθρο. Εμείς θα το κάνουμε επισήμως. Για την ώρα ας εστιάσουμε σε κάποια σημεία του, που έχουν ενδιαφέρον.

Ένα από τα επιχειρήματα των κυβερνώντων, που χθες το ανέφερε κι ο πρωθυπουργός στην μαραθώνια συνέντευξή του, είναι ότι "ου Καλκράτς" θα καταπολεμήσει τη διαφθορά και τη σπατάλη της Αυτοδιοίκησης. Ο κ. Ραγκούσης το είχε αναλύσει περισσότερο τις προηγούμενες μέρες. Μίλησε για τη διαφθορά στην αυτοδιοίκηση που πάντα παίρνει μετάλλιο στις έρευνες και καταλαμβάνει μία από τις 3 πρώτες θέσεις, μίλησε με έμφαση για λιγότερους αιρετούς και για πολύ λιγότερες δημοτικές επιχειρήσεις. Κάτι σαν ανοιχτές πληγές το περιέγραφε. Σαν μια διαρκή αιμορραγία του δημόσιου χρήματος. Θα περισσέψουν λεφτά, υποστηρίζουν. Τώρα το πού θα πάνε αυτά που θα περισσέψουν είναι μια άλλη ιστορία. Επίσης, μιλάνε για αναποτελεσματικότητα, αδυναμία και άλλα παρόμοια. Φτύσιμο κανονικό και στην ψύχρα...

Οι δήμαρχοι από την πλευρά τους, θέλουν λεφτά για να κάνουν τη δουλειά τους και κατηγορούν τους κυβερνώντες ότι τους παρακρατούν και τους κλέβουν τους πόρους. Δεν τους δίνουν αυτά που δικαιούνται κλπ κλπ. Τα ξέρετε αφού τ' ακούτε τόσα χρόνια. Φτύσιμο κι αυτοί με τη σειρά τους, άλλοτε με τρόπο, άλλοτε στη μούρη, ανάλογα σε ποια στροφή βρίσκεται η κυβέρνηση. Στη γαλάζια ή στην πράσινη... (έχει πλάκα που οι πράσινοι δήμαρχοι έχουν μαλακώσει λίγο από τον Οκτώβρη και μετά, ενώ οι γαλάζιοι συνάδελφοί τους αγρίεψαν!!!).
Βέβαια και οι δήμαρχοι και η κυβέρνηση, βάζουν πάνω απ' όλα τον πολίτη! Πρώτα "ου πουλίτς" (ξανά μανά i love karditsa)! Όλα για μας τα κάνουν. Και πώς να μην τα κάνουν για μας θα μου πείτε, αφού για τα λεφτά τα δικά μας τσακώνονται! Για το ποιος θα μας τα παίρνει και θα μας ...εξυπηρετεί, είναι το θέμα τους. Τα φράγκα τα λεφτά λοιπόν! Τα δκά μς τα λεφτά συμπουλίτς!
Το κείμενο του Καλκράτ, είναι διανθισμένο βέβαια με πολλή δημοκρατία, διαφάνεια, επιτροπές και συνηγόρους. Γενικώς και αορίστως τα περισσότερα. Τόσο γενικά που σε κάνει να απορείς πώς ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο (κατ' αυτούς τουλάχιστον) είναι πολύ κατώτερο από διπλωματική, προπτυχιακή εργασία φοιτητή πολιτικών επιστημών. Τέτοια φτώχια ιδεών και προτάσεων μέσα σ' ένα τόσο μεγαλόπνοο και πολυαναμενόμενο σχέδιο, σε κάνει ν΄απορείς. Ούτε ένα παραμύθι δεν μπορούν να φτιάξουν. Ούτε αυτό! Γιατί κακόγουστο παραμύθι είναι η αποκέντρωση, η δημοκρατία, η διαφάνεια και τα σχετικά. Συγκέντρωση εξουσιών, έργων και ελέγχου είναι το ζητούμενό τους και τα υπόλοιπα είναι η γαρνιτούρα. Θα τα πούμε πιο αναλυτικά σύντομα. Μέχρι τότε... ορέ ντουβάρ!!!

http://www.youtube.com/watch?v=9i_lSmR7m5o

Δεν υπάρχουν σχόλια: