Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Σύριζα Ξυλοκάστρου...

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ...


Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξυλοκάστρου διοργάνωσε την Παρασκευή 19/3/2010 συγκέντρωση - συζήτηση με θέμα «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ και ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ». Ομιλητές ήταν οι Θανάσης Μπαρτζώκας, πρώην Δήμαρχος Καισαριανής και Βασίλης Χατζηλάμπρου, Νομαρχιακός Σύμβουλος Αχαΐας.

Οι τοποθετήσεις τους ήταν πολύ ενδιαφέρουσες και ειπώθηκαν πράγματα που δεν λέγονται στα ΜΜΕ, στις ΤΕΔΚ, ΚΕΔΚΕ και στα λοιπά "ευαγή ιδρύματα". Συνέδεσαν τον Καλλικράτη με τα οικονομικά μέτρα και το πρόγραμμα σταθερότητας και προέβλεψαν διόγκωση του ήδη μεγάλου ελλείμματος δημοκρατίας που ζούμε.

Ακολούθησε συζήτηση και έκαναν παρεμβάσεις αρκετοί από τους παρευρισκόμενους, σύντροφοι και μη. Φυσικό ήταν, για όσους γνωρίζουν τα τοπικά συριζιώτικα, να τεθεί και θέμα απογοήτευσης από ορισμένα μέλη του, για τη στάση τους στα αυτοδιοικητικά του Ξυλοκάστρου. Ακούστηκαν διάφορα για την τοπική σιωπή που έχει πέσει τα τελευταία 7 χρόνια, λόγω στήριξης της δημοτικής αρχής και εκφράστηκε από αρκετούς η επιθυμία για αλλαγή του σκηνικού. Άλλοι πάλι δυσανασχέτησαν με αυτά. Τα γνωστά.
Εκείνο που είναι τελείως παράλογο, είναι το γεγονός ότι αυτοί που οδήγησαν και κρατάνε ακόμα σε σιωπή ένα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς και των κινημάτων, διατηρούν το αριστερό λεξιλόγιό τους για κάθε τι άλλο, εκτός από την τοπική εξουσία.
Τους φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό και δεν αντιδρούν όταν ακούνε το δήμαρχο και τη δημοτική αρχή
  • να προγραμματίζουν έργα ΣΔΙΤ
  • να προωθούν ΓΠΣ που τσιμεντοποιεί και τα εναπομείναντα
  • να σχεδιάζουν εστιατόριο-γίγας στις Αποθήκες Φραντζή, ερήμην της κοινωνίας
  • να αρνούνται να συζητήσουν στο ΔΣ αίτημα 25 πολιτών
  • να καλλιεργούν και να στηρίζονται στο πελατειακό σύστημα μικρορουσφετιών και υποσχέσων
  • να λένε ότι είναι υπέρ της απλής αναλογικής, ενώ όλοι βλέπουν πώς κυβερνούν

και να κάνουν πόσα ακόμα, που συνήθως πολεμά η Αριστερά. Σημάδια βαριάς ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑΣ, που τους κάνουν να βλέπουν μακρινά κακώς κείμενα, αλλά να δυσκολεύονται στα κοντινά! Εξηγήσιμο μεν, εξωφρενικό δε...

Το παρήγορο είναι ότι ακούγοντας τις παρεμβάσεις και κοιτώντας γύρω μου είδα ότι όσο περνά ο καιρός, λιγοστεύουν οι πρεσβύωπες. Μειοψηφούν και αυτό είναι καλό, γιατί τώρα με τα προγράμματα σταθερότητας και τον Καλλικράτη, θα χρειαστούν περισσότερες ανεξάρτητες φωνές για να αντιμετωπίσουν το συγκεντρωτισμό των εξουσιών και τη γενικευμένη επίθεση σε εργασιακά και δημοκρατικά κεκτημένα. Μην παραβλέπουμε ότι και οι δήμοι θα εφαρμόσουν όλα αυτά τα μέτρα που ήρθαν και θα έρθουν, θα προσπαθήσουν να περάσουν πολιτικές "μακρινές" και επικίνδυνες και στον αγώνα αυτό δεν περισσεύει κανείς. Ειδικά άνθρωποι δημοκράτες και ανιδιοτελείς. Γιατί αυτό σημαίνει αριστερός. Ο ανιδιοτελής και ενεργός πολίτης.

Καληνύχτα πρεσβυωπία λοιπόν και ευτυχώς που μετά από κάθε νύχτα, έρχεται η ...αυγή. Πάντα!

Ανδρέας Απ. Ζάρρος

6 σχόλια:

Λάμπης Φίλης είπε...

Καληνύχτα πρεσβυωπία λοιπόν και ευτυχώς που μετά από κάθε νύχτα, έρχεται η ...αυγή. Πάντα!Ανδρέας Απ. Ζάρρος

Ελπίζω να μην αποκτάς εσύ, αυτή που χάνουν (;) οι άλλοι! Πλάκα κάνεις βρε Αντρέα, περίμενε και θα δεις! Λόγια-λόγια και από ουσία μηδέν! Μερικοί πιστεύουν οτι οσο πιο λίγοι, τόσο πιο καλά, όσο λιγότεροι μας καταλαβαίνουν (έτσι πιστεύουν δηλαδή οι εγωπαθείς, οτι δεν τους καταλαβαίνουμε τρομάρα τους) τόσο πιο καλά!!!

Armonistas είπε...

Αυτοί που λες είναι από άλλο ανέκδοτο. Δεν είναι πρεσβύωπες. Τυφλοί είναι, αλλά με το "χάρισμα" να βλέπουν μόνο το είδωλό τους...

Ανώνυμος είπε...

H εντύπωσή μου είναι πως το μοναδικό μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι να επιβιώσει πολιτικά δείχνοντας στις προσεχεις εκλογές πως αντέχουν τα σχήματα που στηρίζει. Δηλαδή ένας άλλος (ευγενέστερος) τρόπος επέμβασης του κομματισμού στην ΤΑ.

ξυλινος είπε...

Οικονομικά οφέλη υπάρχουν σε αυτήν την ιστορία στήριξης υποστήριξης αντιστήριξης…;
Έτσι ρωτάω……..
Γιατί αν υπάρχουν το θέμα γίνεται πολύ απλό στην επεξήγηση του….
Δηλ. από ιδεολογία και μόνο βυσσοδομούν κατά των αρμόνι…;

o απληστάνθρωπος δεν κλέβει μόνο χειμώνες......

Ανώνυμος είπε...

Έλα ρε ΣΥΡΙΖΑ, ΟΜΑΔΑΡΑ. Εμπρος όλοι μαζί για ελεύθερα διόδια. Σκεπτόμενοι πολίτες του κώλου όπως πάντα.

Armonistas είπε...

Ανώνυμες κακίες και αδικίες. Δεν είναι όλα και όλοι σ' ένα τσουβάλι...