Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Σοβαρό πρόβλημα στη λιμνοδεξαμενή Πιτσών...

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός, για πρόβλημα που δημιουργήθηκε χθες βράδυ, στη λιμνοδεξαμενή Πιτσών.
Αστυνομία, Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία έχουν εκκενώσει σπίτια και είναι σε επιφυλακή για να διακόψουν την κυκλοφορία, αν τυχόν σπάσει η λιμνοδεξαμενή, που μάλλον έχει "τρυπήσει" στη βάση της. Μέσα στη λιμνοδεξαμενή υπάρχει πολύ νερό που αν φύγει, θα κάνει μεγάλες καταστροφές.
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα γίνει κάτι τέτοιο και δεν θα κινδυνέψει κανείς κάτοικος ή σπίτι. Μακάρι...

6 σχόλια:

Λάμπης Φίλης είπε...

Ετσι γίνονται τα εργα στην Ελλάδα, το εργο εγκαινιάστηκε φέτος!!!

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα υπήρξε στη μεμβράνη στεγανοποίησης στο ύψος του υπερχειλιστή. Οι επιβλέποντες μηχανικοί είχαν εντοπίσει την αστοχία και είχαν ζητήσει γραπτά από τον εργολάβο την αποκατάσταση της. Ακόμα γίνεται εκτίμηση της κατάστασης από ειδικούς. Όσο για εγκαίνια αυτό είναι ανακριβές.

Λάμπης Φίλης είπε...

Σήμερα διαπίστωσα, αν και πίστευα το αντίθετο, οτι αυτό το μέσο πληροφόρησης έχει αρχίσει να παίρνει δύναμη. Η προηγούμενη ανάρτησή μου, όπως και μία απλή ανάρτηση που ενημέρωνε τη ζημιά, ενόχλησε! Γιατί? Φίλε apost, πως ονομάζεις όλά αυτά που έγιναν πριν λίγο καιρό, με νομάρχες, με τηλεοράσεις, με ένα τσούρμο "επίσημους" που έτρεξαν να πάρουν λίγη δόξα? Ονόμασέ το όπως θέλεις.
Πρόβλημα υπήρξε, δεν θα έπρεπε να υπάρξει αν είχαν γίνει τα απαραίτητα. Γιατί να το παρουσιάζουμε σαν κάτι το απλό? Θυμάμαι ανθρώπους που κάποτε διεκδικούσαν, τώρα να το δέχονται σαν κάτι βρε αδελφέ που γίνεται!Εμείς δεν είπαμε τι έφταιξε αν και ακούγονται πολλά. Αληθεύει ας πούμε οτι οι μεμβράνες είχαν ανάποδα επικαλυφθεί μεταξύ τους? (οι από κάτω επικάλυπταν τις από πάνω).
Δεν ξεσηκώσαμε εμείς το κόσμο, δεν στείλαμε εμεις την αστυνομία στα σπίτια να τα εκκενώσουν. Ο κόσμος δεν κινδυνεύει από τη πληροφόρηση.

Armonistas είπε...

9.235 επισκέπτες το 2010 "άπιστε Θωμά" Λάμπη, δεν είναι και λίγες για τοπικό ιστολόγιο!!!! Κάτι παραπάνω από 100 επισκέπτες τη μέρα έχουμε...

Ανώνυμος είπε...

Από πού συμπέρανες ότι ενόχλησε η ανάρτησή σου; Δικαιούμαι να συμπεράνω ότι μάλλον εσύ ενοχλήθηκες από τη δικιά μου ανάρτηση, που απλώς αποκαθιστούσε τις ανακρίβειες περί τρυπήματος στη βάση της λιμνοδεξαμενής και περί εγκαινίων. Το ότι επανέρχεσαι με νέες ανακρίβειες περί της μεμβράνης και αόριστες φήμες, μου φαίνεται ανεύθυνο. Εκτός αν ξέρεις κάτι και δεν μας το λες. Η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού έγινε από την Υπηρεσία Εγγείων Βελτιώσεων, με βάση το προβλεπόμενο σχέδιο έκτακτης ανάγκης που συνοδεύει αυτά τα έργα. Ειδικά όταν το πρόβλημα εντοπίστηκε τις βραδινές ώρες και δεν υπήρχε η δυνατότητα άμεσης εκτίμησης. Θεωρήθηκε ότι η κινητοποίηση ήταν η υπεύθυνη στάση και όχι το κουκούλωμα του θέματος. Πράγματι ο κόσμος δεν κινδυνεύει από την πληροφόρηση αλλά από την άγνοια και την παραπληροφόρηση. Επί της ουσίας θα συμφωνήσω ότι δεν έπρεπε να συμβεί η αστοχία και ότι επρόκειτο περί κακής συγκόλλησης της μεμβράνης στον υπερχειλιστή. Οι επιβλέποντες μηχανικοί είχαν εντοπίσει το πρόβλημα και ο εργολάβος υποχρεώνεται να το αποκαταστήσει, αφού άλλωστε δεν γίνει η οριστική παραλαβή του έργου. Ωστόσο οι Πιτσαδαίοι αγρότες θα ποτίσουν από φέτος τις καλλιέργειές τους και θα απολαύσουν τα οφέλη αυτού του σπουδαίου έργου. Για να γίνει δε αυτό το δύσκολο έργο πραγματικότητα, χρειάστηκε αυτό που εσύ είδες στην τηλεόραση ως τσούρμο «επισήμων» να κάνει πολύ περισσότερα από το πολιτικό και υπηρεσιακό του καθήκον.

Λάμπης Φίλης είπε...

Δεν ενοχλήθηκα από καμία σου ανάρτηση, τα ίδια θα ανέφερα και χωρίς τη δική σου ανάρτηση. Επειδή όμως φαίνεται οτι γράφεις από "μέσα', από κει "άντλησα" τις ειδήσεις, γιατί όπως ξέρεις υπήρχαν διαφορετικές προσεγγίσεις στο πρόβλημα από τους εμπλεκομένους φορείς. Ο απλός κόσμος και οι πολίτες θα είναι πιο ευτυχισμένοι ακόμη και από αυτούς που κάνουν τα έργα, γιατί θα δουν το αποτέλεσμα, αρκεί να γίνονται σωστά! Τώρα όσο για την ανακρίβεια (δικός σου ισχυρισμός στην πρώτη σου ανάρτηση) των αναφερθέντων από μένα για τα εγκαίνια: τελικά τι ήταν? Εγκαίνια, μάζωξη, ....? Πάντως μαζεύτηκε κόσμος!
Καλή ανάσταση αποστ