Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Τα μεθεόρτια του 3ου φεστιβάλ "Νίκος Δόικας"...


Το φεστιβάλ της Ζήρειας χρόνο με το χρόνο παίρνει όλο και περισσότερο τη μορφή που σχεδιάζαμε όταν το πρωτοσκαρώναμε. Θέλαμε το φεστιβάλ, προς τιμή του φίλου και συμπολίτη Νίκο Δόικα, να είναι ένα σημαντικό μουσικό γεγονός πανελλαδικής εμβέλειας (και όχι μόνο!!!), που θα περνάμε όλοι καλά, που δεν θα στηρίζεται στο κέρδος, στις αμοιβές και γενικά στο χρήμα και θα είχε πολλαπλά οφέλη για τον τόπο.

Φτάσαμε αισίως στις 3 διοργανώσεις και μπορούμε να πούμε ότι το νερό έχει μπει στο αυλάκι, χάρη στους μουσικούς που με χαρά συμμετέχουν "άνευ οικονομικού κινήτρου", τους χιλιάδες επισκέπτες και κατασκηνωτές, αλλά και τις τοπικές επιχειρήσεις, που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή το "εγχείρημα". Οι ξενοδόχοι των Τρικάλων φιλοξενούν μουσικούς και τεχνικούς ενώ αρκετές κορινθιακές επιχειρήσεις συμβάλλουν σημαντικά με την οικονομική και ηθική τους στήριξη. (Δείτε εδώ τη λίστα).

Δύο από αυτούς είναι οι μουσικές σκηνές του Ξυλοκάστρου Intro Art Cafe και Chevalier Bar Resto. Και οι δύο επιχειρήσεις κάθε χειμώνα φιλοξενούν αρκετά και πολύ αξιόλογα συγκροτήματα που κάνουν τους χειμώνες μας πιο ζεστούς. Θέλοντας να υπάρχει συνέχεια του φεστιβάλ σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, οργανώνουν τις επόμενες εβδομάδες δύο συναυλίες με συγκροτήματα που συμμετείχαν στο 3ο φεστιβάλ "Νίκος Δόικας".

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στο Intro Art Cafe θα απολαύσουμε πάλι τους "The Bet" (http://www.facebook.com/event.php?eid=267077729999710) και την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στο Chevalier Bar Resto την Πέγκυ Ζάρρου με τους One Note Stand (http://www.facebook.com/event.php?eid=256871797684546). Δύο σχήματα που ενθουσίασαν το κοινό στη Ζήρεια έρχονται στην πόλη μας, για να ανέβουμε λίγο και να καταπολεμήσουμε την κατήφεια των καιρών, με χαμηλό εισιτήριο που περιλαμβάνει και ποτό.

Το πάρτυ συνεχίζεται λοιπόν. Ρυθμίστε το πρόγραμμά σας και πέρα από την πολιτική αντίδραση που πρέπει να "βάλουμε" όλοι στη ζωή μας, ας αντιδράσουμε και "καλλιτεχνικώς", στηρίζοντας το πολιτιστικό πείραμα που δημιούργησε το ελεύθερο φεστιβάλ της Ζήρειας.

Α.Α.Ζ.

5 σχόλια:

βουνισιος είπε...

Αγαπητέ 'αρμονιστα', ενστάσεις δύο..
πρώτη, το πετυχημένο και μπράβο σας, φεσιβάλ της Ζήρειας είναι ένα μουσικό συμβάν που λαβαίνει χώρα εκεί και αφορά αποκλειστικώς τα Τρίκαλα.[η λέξη φεστιβαλ είναι αλλοδαπής προέλευσης όπως ξέρεις, ας το ονομάσουμε αλλιώς..]
Δεν πιστευω οτι για την ώρα υπάρχουν οφελη για τον τόπο γενικότερα..
Αν ρωτήσεις που είναι πχ. το Παναρίτι τους επισκέπτες , κανείς δεν θα ξέρει, ούτε τι παράγει το Ζεμενό, ή το Ρέθι, τα Ροζενά κλπ.
Φέτος υπήρξε, οικονομικό όφελος για τους επαγγελματίες των Τρικάλων.
Ενα ευρώ πήγε σε άλλο χωριό;ένα!
οχι βέβαια!
Πρέπει να γίνει πολύ δουλειά για να ωφεληθούν και άλλα χωριά και να συνδεθεί το μουσικο αυτό γεγονός με τα προιόντα της περιοχής και τους παραγωγούς αλλά και να προταθούν και άλλες ιδέες, ωστε οι επισκέπτες να γνωρίσουν την ομορφιά της περιοχής γενικότερα, να απαγκιστρωθούν λίγο απο τα 'αμαρτωλά'Τρίκαλα και να δούν ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ χωριά. Οχι μόνο το κακέκτυπο της Αράχωβας.......
Τουλάχιστον μια ενημέρωση.........
Θα υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις εν καιρω επ' αυτού.

2η, Επικίνδυνο να συνδέεις τα δυο καταστήματα αυτά με την Ζήρεια σαν συνέχεια του γεγονότος....φρονώ...
Οι ως άνω ιδιοκτήτες ενδιαφέρονται αποκλειστικώς! για τις επιχειρήσεις τους, ως γνωστόν.
Και δεν θα επεκταθώ για να μην γίνω κακός, αλλά η πόλη μικρή είναι.....
Είχαν σταθερά ακριβά εισητήρια στο παρελθόν,-θα δούμε για τον χειμώνα,- δεν ενίσχυσαν κανενός, τον κοινωνικό αγώνα κλπ., απλά έκριναν οτι είναι προς το συμφέρον τους να στηρίξουν το μουσικό γεγονός της Ζήρειας και καλώς έκαναν, αλλά μέχρι εκεί. Τα άλλα μάλλον υπερβολές καλή τη προθέση είναι.
Να τα δούμε και τα δύο συγκροτήματα που θα έλθουν, αλλά να έχουμε και πλήρη συνείδηση του ποιός είναι ο καθένας και αν έχει προσφέρει στον τόπο, ακόμα και μόνο με την πολιτική του και δημοτική του θέση ή και με τον εποικοδομητηκό του λόγο,που δεν θα έχει σχέση μόνο με το προσωπικό του όφελος.
Φιλικά............ο ενστασάκιας.....

υγ. υπάρχουν και κάποιοι που υποστηρίζουν οτι δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνουν τόσοι πολλοί άνθρωποι σε ένα τόσο υπέροχο μέρος και να μην κάνουν ΤΙΠΟΤΑ συμβατό με την υπέροχη και κατακρεουργημένη φύση της Ζήρειας!
Αλλά αυτό άλλη φορά.......άλλη ένσταση!!!!
Θυμήσου τις οικολογικές προτάσεις σας για το βουνό.

Τι θα λέγατε πχ. του χρόνου μια συναυλία να γίνει σε άλλο χωριό, με ακουστικά όργανα και μεταφορά όλων απο τον δήμο; μια πρόχειρη και γρήγορη ιδέα........αποκέντρωσης και ενίσχυσης άλλου χωριού.
Υπάρχουν ιδέες, ευήκοα ώτα δεν ξέρω..χα χα...

Armonistas είπε...

Για να φτάσεις στον 5ο όροφο πρέπει να περάσεις από τους 4 πρώτους όμως ε; Για να υπάρξει όφελος για όλους από κάτι, πρέπει να φτιαχτεί αυτό το κάτι ε; Και φτιάχνεται ωραία, ε; Ελεύθερα, όμορφα και συμμετοχικά ε;
Το τι μορφή θα πάρει είναι ένα θέμα προς συζήτηση... Και βέβαια μπορεί να πάρει, μπορεί να μην πάρει, μπορεί να συνδεθεί με την παραγωγή μπορεί όχι, ανάλογα την όρεξη και τις αποφάσεις αυτών που θα θελήσουν να ανακατευτούν με τη διοργάνωση.
Αλλά έχουμε και δεδομένα που εύκολα προσπερνάμε και κάνουμε ενστάσεις, αλλά για να γίνουν δεδομένα πέφτει κόπος και δουλειά. Βέβαια περί ορέξεως ...μπουγάτσα!!! Χα...

βουνισιος είπε...

Ξαναδιάβασε την αναρτηση σου και τα σχόλια, προσεκτικά και ήρεμα...
Eκνευρίστηκες και σου διέφυγε η ουσία.
Τίποτα δεν προσπεράσαμε.
Ο κάθε ένας οτι μπορεί κάνει και κρίνεται, γενικώς......και ειδικώς.....


υγ.. το, μπράβο σας, στην 2η σειρά το αναφέρω.

υγ. εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.....

υγ...ήρεμα Joe......xa..

Armonistas είπε...

Ο εκνευρισμός είναι δύσκολο να με "πιάσει" αυτή την εποχή με τέτοιου είδους θέματα. Προηγούνται άλλα συναισθήματα και έχουν "πιάσει" όλο το χώρο. Δεν εκνευρίστηκα. Απάντησα χιουμοριστικώς σε ενστάσεις που κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είναι προτάσεις, γιατί το καλό για να γίνει καλύτερο δεν γίνεται κριτικάροντάς το γιατί είναι μόνο καλό και δεν έγινε αυτόματα τέλειο.
Αν ανακατεύεσαι με την "Εκτέλεση Παραγωγής" ενός εγχειρήματος και τρως σκατά για 3 χρόνια για να το κάνεις καλό, μόλις αυτό γίνεται καλούτσικο, δεν σκέφτεσαι αρνητικά και λες γιατί δεν έγινε καλύτερο. Προσπαθείς αυτό το επίπεδο που έφτασε να το διατηρήσεις και να το πας παραπάνω. Αυτό το παραπάνω που είναι το ζητούμενο είναι θέμα συζήτησης, αλλά άλλου ύφους και με άλλη εκκίνηση.
Όσο για το ποιοι βοηθάνε και γιατί, θα στα εξηγήσω από κοντά... Καλημέρα, καλημέρα...

Ανώνυμος είπε...

Επειδή έτυχε να διαβάσω τώρα τα σχόλια, δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό ενός σχολίου επί των σχολίων.
Από ότι καταλαβαίνω ο σχολιαστής με το όνομα "βουνίσιος" ζητά να μεταμορφωθεί ένα μουσικό γεγονός σε εμποροπανήγυρη τοπικών προϊόντων. Μήπως θα ήταν καλύτερα, λοιπόν να δραστηριοποιηθούν τα χωριά που αναφέρει και να οργανώσουν τις εκδηλώσεις που τους αρέσουν και να φήσουν ήσυχο το φεστιβάλ της Ζήρειας;
Ωραία τα αυθεντικά χωριά, (τα οποία βέβαια, αν είχαν την ευκαιρία θα γίνονταν πιο "αμαρτωλά" κι από τα Τρίκαλα), αλλά αν θέλουν τουρισμό θα πρέπει να κινηθούν ανάλογα. Διαφορετικά... υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές, όπως λέει και η παροιμία.