Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

ΚΟΡΙΝΘΟΣ vs ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ...

Παρακολουθώ από κοντά τα κοινά της Κορίνθου και ασυναίσθητα συγκρίνω πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις μεταξύ του δήμου Ξυλοκάστρου και Κορινθίων. Σήμερα, με αφορμή τα αποσπάσματα που διάβασα στο http://agios-georgios.blogspot.com/, από τη χθεσινή κοινή τηλεοπτική εμφάνιση των 4 εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων του δήμου Κορινθίων, μούρθε να καταγράψω μερικές από τις ομοιότητες και τις διαφορές μας στην αντιμετώπιση κάποιων επίκαιρων ζητημάτων.

Διαφορές

- Εκεί συζήτησαν σήμερα όλοι μαζί, σε τοπικό ΜΜΕ τα ζητήματα του δήμου τους. Εδώ ποτέ. Παρ' όλες τις επανειλημμένες προτάσεις μας και προεκλογικά και μετεκλογικά, ποτέ δεν τα καταφέραμε να βρεθούμε... Μιλάνε μόνοι τους ή υπό την προστασία του προέδρου του ΔΣ και οι πολίτες ποτέ δεν έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν διαφορές, ομοιότητες και να ακούσουν να διασταυρώνονται τα επιχειρήματα των παρατάξεων. Έτσι μένει ελεύθερος ο δρόμος για προπαγάνδα, διαστρέβλωση και συκοφαντία του καθενός που έχει αντίθετη άποψη.

- Εκεί έκαναν συνάντηση οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, συνέστησαν διαπαραταξιακή επιτροπή για τον Καλλικράτη και κάνουν συναντήσεις με υπουργούς και λοιπούς παράγοντες. Εδώ, ακόμα δεν το έχουμε συζητήσει δημόσια. Με τα πολλά, την προσεχή Τετάρτη θα γίνει η πρώτη συνάντηση - ενημέρωση - δημόσια "διαβούλευση".

- Εκεί φτιάχνουν πεζόδρομους, έχουν ελεγχόμενη στάθμευση και δημοτική συγκοινωνία και τσακώνονται για το υπόγειο γκαράζ, ενώ εμείς δυστυχώς δεν φτιάχνουμε πεζόδρομους, δεν έχουμε ελεγχόμενη στάθμευση και δημοτική συγκοινωνία, αλλά ευτυχώς, δεν θέλουμε να κάνουμε υπόγειο γκαράζ την πλατεία.

Ομοιότητες

- Αυτά που διαβάσαμε σήμερα, μας έπεισαν ότι και ο δήμαρχος Κορινθίων είναι αλλεργικός στην αντίθετη άποψη και στις μειοψηφίες. Τα ίδια συμβαίνουν κι εκεί.

http://agios-georgios.blogspot.com/2010/01/blog-post_8219.html για περισσότερα.

- Και εκεί οι δημόσιες "διαβουλεύσεις", όταν γίνονται, δεν έχουν συνθετικό αποτέλεσμα και γίνονται "τύποις". Ούτε για τον Καλλικράτη έγινε τίποτα παραπάνω, από τις συναντήσεις των επικεφαλής.

- Και εκεί, όπως και εδώ, έχει γίνει κυκλοφοριακή μελέτη, αλλά γίνονται πράγματα που κανείς δεν ξέρει αν έχουν προκύψει από τη μελέτη αυτή. Ελλάδα η χώρα των μελετών, με αποτελέσματα …αμελέτητα!

Ανδρέας Απ. Ζάρρος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΑΔΑΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΦΥΣΗ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ-ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΚΕΡΑΣΙΑ ΠΡΙΝ ΒΓΑΛΕΙ ΦΥΛΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΕΡΑΣΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ,ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΤΩΝ 30 ΠΟΝΤΩΝ ,ΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟΥΣ 60 ΜΕ ΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΕΜΠΟΡΑΣ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΩΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΜΕΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΥΣ ΨΕΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ,ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΡΑΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΕ ΚΑΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ,ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ,ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ ΜΕ ΛΕΦΤΑ,ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΤΑ 2/3 ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΨΕΥΔΩΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ .ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΥΖΟΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ,ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΑΠΟ 50ΔΡΧ ΣΤΑ 2 ΕΥΡΩ,ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΥΒΡΙΔΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΣΠΟΡΩΝ ΜΑΣ,Η ΑΙΤΗ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΕΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΟ ΡΥΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΣΑΡΑΝΕ ΤΟ ΛΗΓΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΑΙΑΜΙ ΣΤΗ ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΘΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ,ΜΕ ΤΑ ΚΑΠΝΑ, ΜΕ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΜΑΣ,ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΚΟΡΠΙΑ ΒΑΜΒΑΚΙΑ ΣΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΠΑΡΑ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ, ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ,ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ ...