Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΡ. ΤΖΕΚΙΛ...


Στην προεκλογική περιόδο του 2002 στο Ξυλόκαστρο, "διορίστηκαν" από τον Μίστερ Χάιντ (νυν δήμαρχος Ξυλοκάστρου) και τους πολύ στενούς συνεργάτες του, ουκ ολίγοι νέοι και νέες στη δημοτική αστυνομία. Δημοτική Αστυνομία που ΘΑ έφτιαχναν...
Πέρασε η πρώτη τετραετία, αλλά δεν έγινε τίποτα. Το 2006 πριν τις εκλογές έγιναν πάλι τα ίδια και ...χειρότερα. Δεν υπήρχε νέος που δεν είχε μια θέση στο τσεπάκι. Είχαμε φτάσει σε σημείο να υπόσχονται και θέσεις προϊσταμένων. Αν διοριζόντουσαν όλοι, κάθε πολίτης θα είχε τον αστυνόμο του και κάθε αστυνόμος τον προϊστάμενό του, όπως είχαμε γράψει και τότε.
Δεν θα ξεχάσω έναν απόφοιτο Οικονομικού Πανεπιστημίου, που υποστήριζε ότι ...λόγω γνώσεων θα γινόταν προϊστάμενος! Μόλις το άκουσα τότε, είπα μέσα μου, απευθυνόμενος στον ...εαυτό μου: "Πού πας ρε κακομοίρη Καραμήτρο;". Τόσο εύκολα παραμυθιαζόντουσαν από τους άρχοντές μας, φίλοι μου! Μαέστροι είναι στην εκμετάλλευση της αγωνίας των ανθρώπων...
Πέρασαν άλλα δύο χρόνια και ενώ δεν έχει γίνει κάτι ακόμα, προσέξτε σκηνικό: Πριν μερικές εβδομάδες είχε συνάντηση το νέο ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου με τον Δρ Τζέκιλ (νυν δήμαρχος Ξυλοκάστρου) στο γραφείο του. Αφού συζητούσαν για το πρόβλημα του πάρκινγκ στην αγορά, του λένε ευγενικά και χωρίς επιθετική διάθεση:
"Δεν έγινε και η δημοτική αστυνομία που έλεγες..."
Τι ήτανε να το πουν! Ποιος είδε το Θεό και δεν τον φοβήθηκε.
"Ποιος; Εγώ είπα για δημοτική αστυνομία; Πότε άκουσες από μένα τέτοιο πράγμα; Δεν μπορείτε να λέτε τέτοιες ανακρίβειες; Ποτέ δεν είπα για δημοτική αστυνομία! Αν βρείτε πουθενά να έχω πει, να μου το φέρετε εδώ!!!!" έλεγε νευριασμένος ο Δρ Τζέκιλ.
Ήταν τόσο πειστικός που άρχισαν να κοιτάζονται με αμφιβολία. Βέβαια, μόλις έφυγαν άνοιξαν το προεκλογικό πρόγραμμα του Μίστερ Χάιντ, είδαν στη σελίδα 16 το "αφιέρωμα" στη δημοτική αστυνομία και ηρέμησαν. Κατάλαβαν ότι δεν τρελάθηκαν ...αυτοί τουλάχιστον.
Τώρα θα μου πείτε πού τα θυμήθηκα όλα αυτά, ε; Τα θυμήθηκα, γιατί διάβασα ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έστειλε εντολή να ιδρυθεί δημοτική αστυνομία σε όλους τους δήμους της χώρας. Μικρούς και μεγάλους, παραλιακούς και ορεινούς. Αμέσως, φαντάστηκα τον Δρ Τζέκιλ να μιλά:
"'Αλλη μια προεκλογική μας υπόσχεση γίνεται πράξη. Γιατί εμείς μιλάμε με έργα και όχι με λόγια" και άλλα διάφορα που οι μυημένοι τα ξέρετε.
Εμείς μιλάγαμε προεκλογικά για δημοκρατία, τοπική παραγωγή, τοπική ιστορία, συμμετοχή, περιβάλλον, δείχναμε στις πλατείες Μαυρογιαλούρο και περιμέναμε προκοπή. Αχ, ρε σύμβολο αιώνιο, αχ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: