Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ...

Τα «μπλόκα» στην Πελοποννησιακή αγροτική σκέψη, η «απαγωγή» του Πελοποννησιακού αγροτικού κινήματος είναι ένα μείζον κοινωνιολογικό ζήτημα συμπεριφοράς των αγροτών από «το αυλάκι και κάτω», όπου παρατηρούμε τη μεγαλύτερη απάθεια του αγροτικού κόσμου από την εποχή του Συντάγματος της Επιδαύρου μέχρι και σήμερα.
Όταν η παμπόνηρη τεχνικά αποσύνδεση της πραγματικής παραγωγής από την κάθε «επιδότηση», όταν η κάθε είδους ενίσχυση δίνεται με όρους «αρπαχτής» και όχι με όρους σχεδίου, οράματος, όταν δεν υπάρχει μοντέρνα – επιθετική στρατηγική αγροτική πολιτική προώθησης των εξαιρετικής ποιότητας τοπικών προϊόντων του Μωριά, προστιθέμενης διατροφικής αξίας – επένδυσης στον πρωτογενή τομέα, τότε η «ψαλίδα» παραγωγού – καταναλωτή θα ανοίγει πάντα προς όφελος του σύγχρονου «τυχοδιώκτη», του κάθε ευκαιριακού μεσάζοντα, δηλαδή του παραεμπορίου.
Όταν από το 1990 κι έπειτα τα σύγχρονα κόμματα παίζουν το ανήθικο παιχνίδι του «ξεροκόμματου» για κάποιους και της συγκάλυψης σκανδάλων των επιδοτήσεων για κάποιους άλλους, έχουμε το αποτέλεσμα αυτά τα μη κόμματα να αναδεικνύονται σε σύγχρονους πολιτικούς μαυραγορίτες!!! Έτσι κατάντησαν: ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
Όταν λοιπόν ο πολιτικός κόσμος στερείται ικανότητας πολιτικής ερμηνείας, στερείται ταλέντου ανάλυσης και σχεδιασμού, τότε επικρατεί ο "αναλφάβητος πολιτικός μαυραγοριτισμός", τότε σε εποχές πολιτικής ύφεσης παρασύρει την όποια αγροτική δράση.
Έτσι, λέξεις όπως «ποιοτικό προϊόν», «αγορά», «εμπορικό δίκτυο» απουσιάζουν και από το λεξιλόγιο των μη κομμάτων και από το λεξιλόγιο των διεκδικήσεων και των αιτημάτων των "μπλοκαρισμένων" αγροτών.
Πρωταρχικό βήμα λύσης, η αναβίωση των τοπικών αγροτικών διαλόγων, του διαλόγου και μεταξύ των αγροτών που έχει διακοπεί στη χώρα μας απ’ την δεκαετία ’75 – ’85. Ένα νέο, μοντέρνο διαρκές αγροτικό φόρουμ με έξυπνα ερωτήματα, με τολμηρές απαντήσεις.
Υ.Γ. Οι αγρότες στα μπλόκα καλό θα ήταν να ξεφύγουν απ’ την παγίδα των ενισχύσεων Ελληνικών και Ευρωπαϊκών, διαφορετικά πάντα κάποιος δήθεν «ΚΟΚΚΙΝΟΥΛΗΣ» θα είναι εναλλάξ ΥΠ.Α.Α.Τ. και τρακτεράρχης …(βλ. Κορινθιακές Ενώσεις).
Οι αγρότες των Αρμονίστας

Δεν υπάρχουν σχόλια: