Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

ΚΟΡΙΝΘΙΟΙ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) BLOGGERS ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ...

Φίλοι bloggers,
όσοι συμφωνείτε με το παρακάτω κείμενο, αναρτήστε μέχρι τις 11/2/09 στα ιστολόγιά σας το link για τις υπογραφές
χρησιμοποιώντας την παραπάνω εικόνα και προσπαθήστε ώστε να το υπογράψουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες.

Έφτασε η ώρα της εκδίκασης της προσφυγής της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ "ΑΡΤΕΜΙΣ" στο ΣτΕ ενάντια στην εγκατάσταση και λειτουργία στον κλειστό κόλπο της Αντίκυρας της δεύτερης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο, ισχύος 412MW.
Η πρώτη ήδη λειτουργεί και ρουφάει 22.000m3/ώρα (!!!!) νερό Κορινθιακού για την ψύξη της, που επιστρέφει μολυσμένο και θερμότερο.
Το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να υπογράψουμε το ψήφισμα εδώ, δηλώνοντας τη συμπαράστασή μας.

Παραθέτουμε την έκκληση του συλλόγου για συμπαράσταση:

EΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΝΟΨΕΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ την 11η Φεβρουαρίου 2009

Φίλες και φίλοι,
Πολλοί γνωρίζετε ότι η Οικολογική Κίνηση Αντίκυρας « Η ΑΡΤΕΜΙΣ» έχει προσφύγει στο Ε΄ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας ενάντια στην εγκατάσταση και λειτουργία στον κλειστό κόλπο της Αντίκυρας μιας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο, ισχύος 412MW.
Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει οριστεί για την 11η Φεβρουαρίου 2009. Στον περίκλειστο αυτό κολπίσκο, στη βόρεια πλευρά του Κορινθιακού κόλπου, στις ακτές της Βοιωτίας λειτουργούν ήδη :
- η βιομηχανία ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε. (πρώην ΠΕΣΙΝΕ)
- μία ήδη εγκατεστημένη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 334MW
Οι μονάδες αυτές προκαλούν τραγικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις για ολόκληρο τον Κορινθιακό με εκατομμύρια τόνους κόκκινης λάσπης, εκατομμύρια κυβικά θερμού και επιβαρυμένου με χημικά νερού, τεράστιες εκπομπές αέριων ρύπων. Από τον ίδιο επιχειρηματία:
- ξεκινά η μονάδα των 412 Μ MW κατά της οποίας έχουμε προσφύγει και ζητούμε την συμπαράσταση σας - έχει εξαγγελθεί και έχει λάβει θετική γνωμοδότηση από τη ΡΑΕ άλλη μία μονάδα ηλεκτροπαραγωγής, αυτή τη φορά με καύσιμο τον ρυπογόνο Λιθάνθρακα ισχύος 600MW.
Επειδή:
· ο Κορινθιακός κόλπος δεν είναι αποθήκη απόθεσης δηλητηρίων, κόκκινης λάσπης και μηχανή ψύξης ρυπογόνων εργοστασίων.
· ο Κορινθιακός εδώ και χιλιάδες χρόνια είναι πηγή ζωής επιβίωσης και απόλαυσης για μας τους ανθρώπους που γύρω του κατοικούμε.
· έχουμε τεράστια ευθύνη στις γενιές που έρχονται, να παραδώσουμε ένα Κορινθιακό κόλπο καθαρό, καταφύγιο ζωής και πρότυπο ανάπτυξης με κέντρο τους κατοίκους του. Αγωνιζόμαστε για να τον προστατέψουμε από ασύδοτες δραστηριότητες, που με μαθηματική ακρίβεια τον οδηγούν στην καταστροφή. Πιστεύουμε ότι μια άλλη ανάπτυξη με κέντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον είναι εφικτή. Υπογράφοντας το ψήφισμά μας εδώ, συμμετέχετε στον αγώνα όσο ποτέ στο παρελθόν . Σας καλούμε να διεκδικήσουμε όλοι μαζί το δικαίωμα στη διαχείριση της ζωής μας.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: