Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Άλλες δύο αποστολές...

Αρμονίστας που κυκλοφορεί σε άλλες γειτονιές, μάς έστειλε τις δύο παρακάτω "ιστορίες".

1. Μετά την γέφυρα του Σύθα κατεβαίνοντας δεξιά και πριν τη διχάλα με την Νοταρά. Μήνες παραμένει το κλαδί του δένδρου στο πεζοδρόμιο!!!
Αργότερα προσετέθει και ένα σιδερένιο πλέγμα, συσσωρεύτηκαν και σκουπίδια και περιμένουν........ποιον άραγε; Οσο για τους πεζούς...ποιος ενδιαφέρεται τώρα..;

2. Στο δημοτικό διαμέρισμα Ρεθίου, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ήλθαν αλλοδαποί μετανάστες για να εργασθούν στη συγκομιδή των σταφυλιών, στο ανωτέρω διαμέρισμα και στα διπλανά.
Φέτος ήσαν υπεράριθμοι θα έλεγε κανείς, λόγω και των γνωστών προβλημάτων λαθρομετανάστευσης.
Οι περισσότεροι από αυτούς κατασκήνωσαν – στρατοπέδευσαν στο ποτάμι , γύρω από το παρατημένο χρόνια, γήπεδο ποδοσφαίρου κάτω από πλατάνια και κυπαρίσσια. [ Μια πανέμορφη περιοχή που συχνά μετατρέπεται σε σκουπιδότοπο και αυτή…]
Άλλοι στο προαύλιο του σχολείου και της εκκλησίας
Δημιουργήθηκαν πάρα πολλά προβλήματα υγιεινής και καθαριότητος, καθώς και κίνδυνος πυρκαγιάς, καθότι μαγείρευαν στην ύπαιθρο, δίπλα στα ξερά χορτάρια. Ευτυχώς δεν είχαμε αναφλέξεις.
Δυστυχώς κανείς από τους αρμοδίους δεν σκέφτηκε, όχι να τους παραχωρήσουν μια – δύο χημικές τουαλέτες – και αν αυτό θεωρείται υπερβολή, ρωτήστε τουλάχιστον στο καφενείο για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τις ανάγκες τους…, αλλά δεν μερίμνησαν ούτε για ΈΝΑΝ τουλάχιστον κάδο απορριμμάτων!!
Αφού λοιπόν η περίοδος της συγκομιδής τέλειωσε και οι αλλοδαποί αναχώρησαν, αυτό που άφησαν πίσω τους ειδικά στην περιοχή του ποταμού είναι ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟ!
Σκουπίδια, απλωμένα διαλυμένα νάιλον και κάθε είδους απορρίμματα πεταμένα παντού!
Και όσα ελάχιστα, τα έβαλαν σε σακούλες και τα άφησαν σε ένα μέρος δίπλα στον δρόμο είναι ακόμα εκεί.

Θα παρακαλούσαμε λοιπόν την δημοτική αρχή, (ποιόν άλλο;) δια του αρμόδιου αντιδημάρχου, όπως μεριμνήσουν για τη συγκέντρωση και αποκομιδή των απορριμμάτων, σε συνεργασία με τον τοπικό πάρεδρο, που θα μπορούσε να είχε φροντίσει ώστε να τοποθετηθεί κάδος σκουπιδιών ΔΙΠΛΑ τους, ώστε να μην δημιουργηθεί αυτό το απερίγραπτο χάλι!
Τους προειδοποιούμε ότι δεν επαρκούν ένας-δυο υπάλληλοι! Συνεργείο χρειάζεται….!

Το ίδιο πρόβλημα δημιουργήθηκε και σε άλλα χωριά, όπου πάλι, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να συλλέγονται τα απορρίμματα, εκτός αν περίμεναν ότι οι εξαθλιωμένοι, θα τα πήγαιναν οι ίδιοι στους κάδους! Εδώ γελάνε…. Ελπίζουμε ότι το πάθημα θα γίνει και μάθημα για την ερχόμενη χρονιά..

ΥΓ. Φωτογραφίες δεν παραθέτουμε αν και θα ήταν εύκολο, γιατί ότι και να φαντασθείτε σωστό θα είναι.. Για τέτοιο χάλι μιλάμε.
Άλλωστε το Ρέθι δίπλα είναι, κάντε και καμιά βόλτα να ενισχύσετε την τοπική οικονομία και να εισπνεύσετε άρωμα χωριού!

ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΠΟ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

στον παιδικο σταθμο απο αυτοκινητο εχει πεσει η περιφραξη του προαυλιου εδω και 10 μερες με αποτελεσμα οι δασκαλες να μην προαυλιζουν τα παιδια.και η πλακα ειναι οτι ακριβως απεναντι ειναι οι αποθηκες των υλικων του δημου και το βλεπουν καθημενινα ολοι οι εργατες του δημου και περα βρεχει