Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Θεέ μου, Save "as"...

Αυτές οι βουλευτικές εκλογές έχουν μια ιδιομορφία. Είναι οι πρώτες που γίνονται μετά τη blogo-άνθιση, που παρατηρήθηκε πέρσι. Είναι οι πρώτες που γίνονται, με τόσο κόσμο να ενημερώνεται από το διαδίκτυο και οι πρώτες που οι υποψήφιοι το χρησιμοποιούν τόσο πολύ για την προπαγάνδα τους. Της κακομοίρας γίνεται και στο facebook, αλλά και σε όλα τα ηλεκτρονικά στέκια.
Διαβάζοντας σήμερα στις κορινθιακές ιστοσελίδες, φιρμάνια υποψηφίων των δύο μεγάλων κομμάτων (π.χ. υποσχέσεις Μπεγλίτη για το Ξυλόκαστρο αλλά και πολλά ακόμα) και προσπαθώντας να συγκρατήσω το σκαλπ μου για να μη μου φύγει, αποφάσισα να κρατήσω αρχείο, όλα αυτά τα μεγαλόστομα που λένε και γράφουν οι σωτήρες του τόπου.
Τώρα με τα ηλεκτρονικά δελτία τύπου που στέλνουν και καμαρώνουν για όσα έταξαν στους ιθαγενείς των διαφόρων δήμων της Κορινθίας, τις προσωπικές τους ιστοσελίδες και blog, αλλά και τα βίντεο στο youtube, μπορούμε εύκολα να τους θυμίσουμε σε λίγα χρόνια, τι μας έλεγαν. Να τα θυμίσουμε όχι σ' αυτούς, αλλά στον κόσμο. Αυτοί, έτσι κι αλλιώς ξέρουν τι φούμαρα λένε και ξέρουν και τι θα μας λένε μεθαύριο για να δικαιολογηθούν. Αρκετός κόσμος όμως, αν θυμηθεί φάτσα μπάτσα τα παλιά, θα σιχτιρίσει, δεν μπορεί! Και αν δεν σιχτιρίσει, θα γελάσει. Κάτι θάναι κι αυτό...
Θυμάμαι το 2002 τον κ. Παυλόπουλο ως αντιπολίτευση να κατακεραυνώνει την κυβέρνηση Σημίτη, για ένα θέμα που αφορούσε στην τοπική αυτοδιοίκηση. Δυόμιση χρόνια μετά το σκηνικό άλλαξε. Ο κ. Παυλόπουλος ως Υπουργός Εσωτερικών υπερασπιζόταν την παλιότερη θέση του ΠΑΣΟΚ, ενώ αυτοί με τη σειρά τους τον κατηγορούσαν, χρησιμοποιώντας τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιούσε αυτός το 2002. Αν αυτά τα έδειχναν τα κανάλια, θα έπεφτε πολύ γέλιο. Βέβαια, δεν μπορούν να καταστρέψουν τους πελάτες τους, αλλά αν, λέμε αν... Η δύναμη της εικόνας θα έκανε θαύματα και όλο και κάποιος παραπάνω θα τους μαύριζε.
Επειδή όμως τα κανάλια δεν πρόκειται να το κάνουν, μπορούμε να αρχίσουμε μόνοι μας τη συλλογή. Εγώ ξεκίνησα ήδη. Ειδικά οι πράσινοι υποψήφιοι που διεκδικούν την εξουσία, υπόσχονται τα πάντα. Τα πάντα όλα. Οι "μαύροι" οι γαλάζιοι, δεν είναι για αποθήκευση. Το 2004 και το 2007 ήταν η σειρά τους. Τώρα πέρασε, έρχονται οι άλλοι. Αυτοί θα περιμένουν τη σειρά τους πάλι...
Αχ, Θεούλη μου!!! Εσύ "Save us" κι εμείς "Save as"...

1 σχόλιο:

Ετσι απλά! είπε...

Πολλά ΤΒ θα χρειαστείς!! Καλό κουράγιο..