Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Η ξεφτίλα μας...

Η κατάντια της ξυλοκαστρίτικης δημοκρατίας μεγαλώνει και γίνεται ευρύτερα γνωστή. Το γνωστό θέμα με το αίτημα των 25 δημοτών, που οι άρχοντές μας αρνήθηκαν να συζητήσουν στο ΔΣ Ξυλοκάστρου, αγνοώντας το άρθρο 215 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (θυμηθείτε εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ κι εδώ...), έφτασε στο ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ή ορθότερα στην υπηρεσία ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ (αρ. Πρωτ 16365 - 3/9/2009).
Τι ξεφτίλα, πατριώτη!!!
Να ζητάνε 25 δημότες να συζητηθεί ένα θέμα στο συμβούλιο, να το προβλέπει κι ο νόμος και αυτοί ...να το αρνούνται. Να σημειώσουμε εδώ (για όσους δεν το ξέρουν) ότι την τοπική εξουσία εδώ και 7 χρόνια την έχουν οι προοδευτικοί και όχι οι συντηρητικοί. ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ ...τοις άλλοις και λοιπαί, τοπικαί, δημοκρατικαί δυνάμεις. Στα λόγια όμως, δεν παίζονται! Διαβάστε πώς καταλήγει ανακοίνωσή τους, πριν λίγες μέρες: ...Οι επισκέψεις του Δημάρχου θα συνεχιστούν και στα υπόλοιπα Τοπικά Διαμερίσματα, στην προσπάθεια άμεσης συμμετοχής και δημοκρατικής συνεργασίας δημοτικής αρχής και δημοτών.
Μεγαλύτερη ξεφτίλα όμως, από την απόφαση της ηγετικής ομάδας του δήμου να μη συζητηθεί το θέμα, είναι η σιωπή όλων των προοδευτικών συμβούλων και στελεχών της παράταξης. Ένας, δεν βρέθηκε να διαφωνήσει (δημόσια, όχι όταν μιλάνε μαζί μου) με την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική απόφασή τους. Ένας ή μία. Έτσι για δείγμα!!!
Τι ζητάει ο κουτός, θα πει κάποιος που ξέρει πρόσωπα και καταστάσεις. Να μιλήσουν οι βουβοί; Γίνονται αυτά σε δημοκρατικούς συνδυασμούς; Εδώ υπάρχουν σύμβουλοι (και δεν είναι ένας και δύο), που δεν έχουν πάρει ποτέ το λόγο στο ΔΣ εδώ και 7 χρόνια και έχω την απαίτηση να διαφωνήσουν με το αρχηγείο; Δεν είμαστε καλά! 7 χρόνια και δεν έχουν μιλήσει!!! Μόνο σηκώνουν τα χεράκια, μόλις δώσει το σύνθημα ο πρόεδρος.
Τέλος πάντων, απευθυνθήκαμε στο ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, έτσι, για το γαμώτο... Δεν θα μείνουμε όμως, μόνο σε αυτό. Την προκλητική συμπεριφορά τους θα την αντιμετωπίσουμε ...όπως της αρμόζει. Όπως αρμόζει και στην απόφαση και στο καθεστώς.
Ανδρέας Απ. Ζάρρος
(ένας από τους 25)
ΥΓ: Στο παραπάνω κείμενο, όπως θα παρατηρήσατε, λείπουν πολλά, μα πάρα πολλά εισαγωγικά. Τόσα πολλά, που μάλλον δεν χρειάζονται. Έτσι κι αλλιώς είναι τόσο ψεύτικα όλα γύρω μας, που είναι λες και ζούμε μέσα σε εισαγωγικά. "Ζωή" κι αυτή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: