Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Το χθεσινό ΔΣ...

Το χθεσινό ΔΣ, δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν είχε ραδιοφωνική κάλυψη. Έτσι δεν μπόρεσαν να το «απολαύσουν» πολλοί.

Πρώτη φορά συνεδρίασε στο Δερβένι και η παράσταση είχε στηθεί αναλόγως. Ο δήμαρχος πήρε το λόγο προ ημερησίας και ενημέρωσε το ΔΣ και τους παρευρισκόμενους για την κατάσταση που παρέλαβε από τον πρώην δήμο Ευρωστίνης. Μίλησε για έργα και προμήθειες που είχαν γίνει χωρίς αποφάσεις και συμβάσεις, μίλησε για διαγραφές χρεών, μίλησε για δημοτικά καταστήματα που δεν πλήρωναν το ρεύμα, μίλησε για πέτρες που πετάγονταν στη θάλασσα χωρίς μελέτη και έγκριση του ΔΣ, μίλησε για τον ειδικό συνεργάτη του κ. Κουρτζή, τον κ. Ιωάννη Γιάνναρο, και τις μελέτες που έπαιρνε η εταιρεία που συμμετέχει (ASE SYNERGY)… Είπε πολλά (μία ώρα μιλούσε) και βέβαια με το γνωστό ύφος και λεξιλόγιο!

Δυστυχώς για άλλη μία φορά, ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι αυτό, ο δήμαρχος το χειρίστηκε επιπόλαια για χάρη του «άρτου και του θεάματος». Δεν επέλεξε να το βάλει στην ημερήσια διάταξη, να υπάρχει προετοιμασία, αντίλογος και να καταλάβουμε επιτέλους τι συνέβη. Γνωστές τακτικές σε μας, που μας απογοητεύουν πάντα.


Ο κ. Κουρτζής φαίνεται να έχει κάνει πολλά και σοβαρά λάθη τον τελευταίο χρόνο της τετραετίας του. Πληρώνει βέβαια και το μάρμαρο του «απερχόμενου δημάρχου». Πάντα οι απερχόμενοι τα ακούνε από τους επόμενους.
Όπως είπα και στη χθεσινή αναφορά μου προ ημερησίας, αν ήταν ο κ. Κλαδούχος απερχόμενος, μάλλον θα μας μίλαγε κάποιος άλλος για ξυλοκαστρίτικες πέτρες που έπεφταν στη θάλασσα χωρίς μελέτη, χωρίς απόφαση ΔΣ και με άγνωστη πηγή χρηματοδότησης, για ξυλοκαστρίτικα ηλεκτρικά ρεύματα δημοτικών καταστημάτων και για ξυλοκαστρίτικες μελέτες που έπαιρνε η εταιρεία που συμμετείχε ο κ. Γιάνναρος. Thats life

Το ενθαρρυντικό της υπόθεσης είναι 3-4 τηλέφωνα που δέχτηκα σήμερα, από φίλους Ευρωστίνιους. Αν και ψηφοφόροι της δημοτικής αρχής, εξεπλάγησαν με την «απρέπεια του δημάρχου», όπως τη χαρακτήρισε ο πιο ήπιος, να επιτεθεί σε απόντες, ξαφνικά και με τέτοιο τρόπο. Μπορεί το αίμα που έσταζε από τα σαγόνια μερικών χθες, να ικανοποιεί ορισμένους, κάποιοι άλλοι όμως προβληματίστηκαν με τον τρόπο που «κανιβάλισαν το κουφάρι». Ουδέν κακόν αμιγές καλού…

Επί της ημερήσιας διάταξης, αργότερα…

Α.Α.Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: