Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ...

πριν... τη δημοσίευση των φωτο

τρεις μέρες μετά!!!

  • Το Σάββατο 11 Ιουλίου έπεσε ένας ευκάλυπτος και έσπασε την περίφραξη του Πευκιά.
  • Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου δημοσιοποιήσαμε το θέμα (θυμηθείτε εδώ).
  • Σήμερα είναι επισκευασμένο!!!
    (δείτε τη δεύτερη φωτο).
Δεν είναι η πρώτη φορά που η δημοτική μας αρχή, επεμβαίνει μετά από την ανάρτηση ενός προβλήματος στο ιστολόγιό μας. Έχουμε καταλάβει το αλλεργικό σοκ που τους προκαλεί η δημοσιότητα και εμείς, αλλά και πολλοί συμπολίτες, που μας ζητάνε όλο και πιο συχνά να δημοσιοποιούμε κακώς κείμενα του δήμου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το παραπάνω. Μια απλή "επέμβαση", που θα έπρεπε να γίνει στις ...13 Ιουλίου, έγινε δύο μήνες μετά, λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση. Όλο το καλοκαίρι έμεινε έτσι. Μια άσχημη εικόνα, από τις πολλές του παζλ "Το Ξυλόκαστρο και η χαμένη αισθητική".
AMBER ALERT
. Η αισθητική εξαφανίστηκε εδώ και χρόνια από τον τόπο μας και αναζητείται. Όποιος τη βρει, να μας ειδοποιήσει...
Το μεγάλο κακό είναι ότι έχουμε συνηθίσει την ασχήμια και δεν μας κάνει εντύπωση. Έχουμε συνηθίσει το κιτς, το βρώμικο, το εγκαταλελειμμένο και δεν αντιδρούμε. Δυστυχώς!!! Ο σκουπιδοπολιτισμός μας και η ιδιώτευση, μάς έχουν κάνει να αγνοούμε και να αδιαφορούμε για όλα όσα βλέπουμε εκτός εστίας. Κρίμα, πατριώτες!!!
Ας επανέλθω στους άρχοντές μας. Η άμεση αντίδρασή τους, δείχνει τουλάχιστον ότι είναι "ζωντανοί" και είναι εδώ. Ευτυχώς δηλαδή, γιατί πολλές εικόνες έκαναν τους θεατές τους να πιστεύουν ότι "λείπουν "από καιρό. Δείχνει επίσης, ότι κι εμείς αργήσαμε να το δημοσιοποιήσουμε. Άλλη φορά θα είμαστε πιο γρήγοροι!!! Η περίπτωση της σύμπτωσης δημοσίευσης και επέμβασης, μετά την ... έκτη φορά στατιστικώς είναι αμελητέα, αλλά και να ίσχυε, δεν αλλάζει την ουσία του θέματος.
Αξιότιμε δήμαρχε, έχουμε βαρεθεί το "τροπάριο" για το κακό κράτος που δεν δίνει λεφτά, τις κακές υπηρεσίες με τη γραφειοκρατία τους, που σας καθυστερούν και τη μόνιμη δικαιολογία ότι για όλα (μα όλα) φταίνε κάποιοι άλλοι. Χαρακτηριστικό δείγμα η ανακοίνωσή σας για το MARE PARADISO (δείτε εδώ), αλλά και η ραδιοφωνική σας συνέντευξη της Τρίτης 8/9 στον PrismaVirus, το μήνυμα στα παιδιά του Γυμνασίου και γενικά η δημόσια ρητορική σας.
Αυτά τα ξέρουμε δήμαρχε. Με τα λεφτά που έχετε όμως, δεν μας λέτε: Τι κάνετε; Στις Αποθήκες Φραντζή; Στον Πευκιά; Στον παραλιακό δρόμο; Στο ΓΠΣ; Στην κυκλοφοριακή μελέτη; Και σε πόσα ακόμα παραδείγματα που είτε υπάρχουν είτε δεν χρειάζονται λεφτά! Στην περίφραξη, τα λεφτά σας έλειπαν; Στους "δημοκρατικούς" σας αποκλεισμούς, το κράτος φταίει; Το ότι δεν συζητάτε στο συμβούλιο το αίτημα 25 δημοτών, φταίει η κυβέρνηση; Τέλος πάντων. Εδώ πάντως σίγουρα δεν φταίτε εσείς. Αφού υπάρχουν ακόμη άνθρωποι και σας πιστεύουν ... "καλά" μάς κάνετε!
Εμείς, θα συνεχίσουμε να επισημαίνουμε ότι δεν μας αρέσει και πέφτει στην αντίληψή μας. Έχουμε μαζέψει πολύ υλικό και σιγά σιγά θα το εμφανίζουμε. Το καλοκαίρι που πέρασε παραείχε πολλά άσχημα και στραβά. Το παρακάνατε φέτος... Σας ενοχλούμε το ξέρουμε, αλλά έτσι είναι η ζωή! Ποτέ, πουθενά και κανένας δεν μπόρεσε να τους παραμυθιάζει όλους. Κάποιοι δεν το τρώνε το κουτόχορτο...
...και όπως λέει και το τραγούδι των Active Member:

"...Τα εξ αμάξης, πάντα θ’ ακούς τα εξ αμάξης
κι αν δεν αλλάξεις, θ’ ακούς τα εξ αμάξης.
Θ’ ακούς, θέλεις δε θέλεις, θ’ ακούς
η πολυτέλεια της σιωπής χάθηκε με τους καιρούς τους πονηρούς
κι από δω κι εμπρός όσα δε βάζει ο νους
θα πει το στόμα μας σε βασιλιάδες γυμνούς.
Θ’ ακούς – θέλεις δε θέλεις τα φυλαγμένα μας
και μην τολμήσεις να πατήσεις τα σπαρμένα μας
κι ούτε λεπτό μπροστά στ’ ανέγγιχτα να μην αράξεις.
Κάπου εδώ αρχίζουν πάλι τα εξ αμάξης.

Βαρέθηκα ν’ ακούω συνέχεια για λεφτά,
για επιχειρηματίες σύγχρονους εγκληματίες
με χόμπι τα τελειώματα και τις αυθαιρεσίες,
για εργατοπατέρες με έργα και ημέρες πάλι,
νομάρχες και δημάρχους με κούφιο κεφάλι
σφραγισμένους σε παράξενα και ξεπεσμένα λόμπι
ατέλειωτη, σου λέω, η νύχτα με τα ζόμπι... "


1 σχόλιο:

Ετσι απλά! είπε...

Τι κατάντια είναι αυτή; Πόσο ποιο χαμηλά θα νιώσουμε; Πρότελευταίο σκαλί, να ασχολήσε με τα αυτονόητα.Σε λίγο θα πέρνουμε τον αντ1 για να αδειάζουν οι κάδοι.. Μετά η ιδιώτευση.