Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΦΡΑΝΤΖΗ: ΜΙΑ ΛΑΜΠΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ...

Καταθέσαμε σήμερα την παρακάτω επιστολή στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου (αρ. Πρωτ: 1528), σχετικά με την ανάπλαση των Αποθηκών Φραντζή. Άλλη μία προσπάθεια...

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΚΟΙΝ: ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΦΡΑΝΤΖΗ: ΜΙΑ ΛΑΜΠΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ…

Η ανάπλαση των Αποθηκών Φραντζή απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια, όλη την κοινωνία του Ξυλοκάστρου. Στην παρούσα επιστολή δεν θέλουμε να αναφέρουμε για άλλη μια φορά, την άποψή μας για τα αίτια που προκάλεσαν το σημερινό αδιέξοδο, αλλά θα προσπαθήσουμε να σας πείσουμε ότι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή μπορούμε και πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί μία προσπάθεια, ώστε να προχωρήσει αυτό το έργο και να προχωρήσει σωστά.

Για να μην μακρηγορούμε, πιστεύουμε ότι η διακοπή εργασιών που επιβλήθηκε πρόσφατα από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και η απαίτησή της να επανακατατεθεί για έγκριση η μελέτη ανάπλασης, είναι μία λαμπρή ευκαιρία να διορθωθούν όλα τα κακώς κείμενα.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι εμείς εστιάζουμε στην αλλαγή της εσωτερικής διαρρύθμισης και αυτό προτάσσουμε όλα αυτά τα χρόνια. Σας προτείνουμε λοιπόν και σας προτρέπουμε να εκμεταλλευτείτε αυτή τη διακοπή και να ξανασχεδιάσουμε το εσωτερικό των Αποθηκών. Μέσα στις τόσες καθυστερήσεις, πιστεύουμε ότι δεν θα μας πειράξει να καθυστερήσουμε και λίγο ακόμα, μέχρι να καταλήξουμε σε ένα καλύτερο σχέδιο. Με δεδομένο ότι η Αρχαιολογική Υπηρεσία δεν εμπλέκεται στην εσωτερική διαμόρφωση του κτηρίου και οι διαδικασίες έγκρισης θα επαναληφθούν, αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε.

Το άλλο δεδομένο, που είναι η διαμάχη του δήμου με τον εργολάβο, δεν αποτελεί ανάσχεση στη βελτίωση του σχεδίου. Ούτε μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για να αδρανήσουμε. Έτσι κι αλλιώς με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο θα διευθετηθεί κάποια στιγμή. Αυτό που σας προτείνουμε, είναι ανεξάρτητο με την έκβαση της διαμάχης. Σας καλούμε να εκμεταλλευτείτε τη συγκυρία αυτή και να ανοίξετε πάλι το θέμα της εσωτερικής διαρρύθμισης.

Έχουμε επικοινωνήσει με όλους τους εμπλεκόμενους με το έργο και έχουμε τη διαβεβαίωσή τους ότι μπορείτε να το κάνετε. Ελπίζουμε να θελήσετε. Εμείς θα στηρίξουμε όσο μπορούμε την προσπάθεια αυτή και είμαστε βέβαιοι ότι το ίδιο θα κάνουν και όλοι οι πολίτες του δήμου μας. Αποτελεί κοινή διαπίστωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών ότι το σχέδιο χρήζει βελτίωσης και πιστεύουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να το αλλάξετε.

Μία ανοικτή συζήτηση για το θέμα, που θα διοργανωθεί από το δημοτικό συμβούλιο Ξυλοκάστρου, πιστεύουμε ότι θα είναι μία καλή αρχή της νέας προσπάθειας. Αναμένουμε την ανταπόκρισή σας.

Για την Αρμονική Ανάπτυξη

Ανδρέας Απ. Ζάρρος

2 σχόλια:

Velos είπε...

Συμφωνώ ότι είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη. Και ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία για να σχεδιαστεί σωστότερα το εσωτερικό ώστε να δημιουργηθεί ένας πραγματικά χρήσιμος χώρος για τον πολιτισμο του Ξυλοκάστρου.
Ποιο είναι το πρόβλημα δεν καταλαβαίνω...
Μία ανοικτή συζήτηση δεν είναι δα και τίποτα επαναστατικό.
Κι αν δε μπορούμε ούτε αυτό, τότε δεν έχει νόημα να μιλάμε για πολιτισμό στο Ξυλόκαστρο και αν δεν μπορούμε να μιλάμε για πολιτισμό καλύτερα να μην κάνουμε τίποτα, ώστε και να μην κοροιδευόμαστε και να γλυτώσουμε και τα χρήματα.

Armonistas είπε...

Για να δούμε, το αυτονόητο θα γίνει; Σήμερα έχει ΔΣ. Αναμένουμε...