Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Καληνύχτα Κορινθία...

Ένα άρθρο-ρεπορτάζ του Γιώργου Γκίνη, σχετικά με τους παρόντες και τους μονίμως απόντες από την έκθεση AGROTICA...

http://www.scribd.com/doc/26814864


AGROTICA 2010

5 σχόλια:

ginisg είπε...

Ο Νομάρχης Σερρών κύριος Στέφανος Φωτιάδης, δήλωσε σχετικά με την παρουσία της Ν. Α. Σερρών στην 23η AGROTICA:
«Μέσω της παρουσίας στη συγκεκριμένη έκθεση και σε αντίστοιχες, η Ν.Α. Σερρών στοχεύει στη δημιουργία προϋποθέσεων άμεσης επαφής μεταξύ των παραγωγών και των μεταποιητών ή εμπόρων. Πρέπει να μείνει στον τόπο μας η προστιθέμενη αξία των προϊόντων της σερραϊκής γης».

Σημείωση:
Νικολάκη ακούς; Μήπως εσύ Ηλία;

ξυλινος είπε...

Όχι δεν ακούν επειδή οι ψήφοι των αγροτών τους έχουν μόνιμη και εξασφαλισμένη θέση και οι μπετονιέρες της ανάπτυξης μόνιμα γεμάτη τσέπη!
Θες και άλλα;
η Κορινθία είναι υπνωτήριο και πλυντήριο και στεγνωτήριο ....χρήματος
και τουριστικός προορισμός...
τελος..

ginisg είπε...

Κάποια στιγμή στο … εγγύς μέλλων θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να ακούσουν!!! Ίσως από άλλο πόστο που για να το …κατακτήσουν θα πρέπει να απευθυνθούν σε ένα πολύ ευρύτερο (πελατειακό) κοινό και δεν θα είναι μόνοι τους, αλλά πλαισιωμένοι από αρκετούς ακόμα διεκδικητές. Πάντως ξύλινε έχουμε και άλλη λύση: Να μεταναστεύσουμε σε άλλο Νομό, σε άλλη περιφέρεια. Για παράδειγμα στη Φλώρινα όπου ο Νομάρχης Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, για τη συμμετοχή της Ν. Α. Φλώρινας στην Agrotica δήλωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα, καθώς μου δίνεται η δυνατότητα να βρίσκομαι ανάμεσα στους συμπατριώτες μου, οι οποίοι πλέον διαμένουν στη Θεσσαλονίκη. Ως Νομαρχιακή Αρχή, έχουμε βάλει ως προτεραιότητά μας την προβολή του φυσικού μας πλούτου, αλλά και των τοπικών μας προϊόντων. Και προς αυτό το σκοπό, έχουμε κάνει και θα συνεχίσουμε να κάνουμε σημαντικά βήματα. Εκεί αποσκοπεί και η συμμετοχή μας στην έκθεση αυτή, η οποία δίνει την ευκαιρία σε όλους τους επισκέπτες να δουν και να δοκιμάσουν τα τοπικά μας προϊόντα. Φυσικά, δε θα σταματήσουμε εδώ. Έχουμε ήδη προγραμματίσει για το 2010, τη συμμετοχή μας σε εκθέσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, εκθέσεις από τις οποίες ο Νομός μας θα αποκομίσει πολλά. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας».

Αν δεν σου «πάει» η ακριτική Φλώρινα, τότε πάμε …στην άλλη άκρη. Στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου και εκεί υπάρχει σίγουρα ΑΓΡΟΤΙΚΗ συνείδηση, μιας και η αντιπροσωπεία της Νομαρχίας Ηρακλείου με επικεφαλής τον Αντινομάρχη Πρωτογενή Τομέα, κ. Ζαχαρία Σπυριδάκη, δέχτηκε και φιλοξένησε στο ζεστό περιβάλλον του περιπτέρου της στην Agrotica, εκπροσώπους τοπικών αυτοδιοικήσεων, γεωργικών συνεταιρισμών και οργανώσεων του αγροτικού τομέα από όλη τη χώρα. Το περίπτερο της Νομαρχίας Ηρακλείου επισκέφθηκε και η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κατερίνα Μπατζελή, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν επισκέπτες και εμπορικοί αντιπρόσωποι για τα προϊόντα των δεκαοχτώ επιχειρήσεων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Νομαρχίας και συμμετείχαν στο περίπτερο, εκθέτοντας ελαιόλαδο, κρασί, ρακί, νωπά οπωροκηπευτικά, παξιμάδι, μέλι, αρωματικά φυτά και ζυμαρικά.

Agriada είπε...

Μπράβο για το κείμενο κ. Γκίνη. Την ίδια στιγμή που γράφατε αυτό εμείς σχεδιάζαμε κάτι ανάλογο : http://agriada.blogspot.com/2010/02/blog-post_14.html.

Λέτε τα μεγάλα πνεύματα να συναντιούνται;
Χρήματα για ανούσιες δωρεάν εκδηλώσεις υπάρχουν, αλλά για διαφημιστικές καμπάνιες του πρωτογενούς μας τομέα, όχι....
Βέβαια για να λέμε και τα πράγματα με το όνομα τους, μια παρουσία σε μια έκθεση από μόνη της δεν εξασφαλίζει τίποτα. Χρειάζεται στόχος, οργάνωση και φυσικά αξιολόγηση των αποτελεσμάτων.
Λέξεις άγνωστες στην Κορινθία.

Επ'ευκαιρίας σας ζητάμε συγνώμη... ξέρετε εσείς.

Φιλικά
Αγριάδα

Armonistas είπε...

- Να καταλάβουν!
- Ποιοι;

Τάκης Μιχόπουλος