Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Φραντζίδια...


Καταθέσαμε προχθές προς το ΔΣ Ξυλοκάστρου, μια ακόμα πρόταση για τις Αποθήκες Φραντζή. http://armoniki.blogspot.com/2010/02/blog-post_08.html. Με λίγα λόγια λέγαμε να εκμεταλλευτούμε την εκ νέου κατάθεση της μελέτης ανάπλασης για έγκριση, που απαίτησε η Εφορία Νεωτέρων Μνημείων και να ξανασυζητήσουμε την εσωτερική διαρρύθμιση. Μιας και θα ξαναπάρουμε εγκρίσεις, να τις πάρουμε για μια σωστή μελέτη.

Δυστυχώς, η τύχη της πρότασης δεν ήταν αυτή που θέλαμε. Κατ' αρχάς, ο πρόεδρος του ΔΣ, δεν τη διάβασε στο συμβούλιο ως όφειλε, σαν "δημοκράτης" άνθρωπος που είναι. Καμία αναφορά. Εμείς τη μοιράσαμε στους δημοτικούς συμβούλους και αυτοί το έθεσαν προ ημερησίας. Μάλιστα. ο κ. Λιάκουρας, που είναι μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής, αναρωτήθηκε πώς γίνεται να συμβαίνουν όλα αυτά με τις Αποθήκες και η Δημαρχιακή Επιτροπή που συνεδρίασε χθες το πρωί, να μη γνωρίζει τίποτα! Να μαθαίνει τις εξελίξεις από ανακοινώσεις της Αρμονικής Ανάπτυξης! Σημειωτέον, όπως είπε και ο δήμαρχος στην απάντησή του, επειδή οι Αποθήκες είναι διατηρητέες, η Δημαρχιακή είναι η επιβλέπουσα αρχή και όχι το ΔΣ. Και εκεί είπε, τα συζητάνε όλα! Ποια όλα όμως, δεν μας είπε...

Στην απάντηση του δημάρχου ακούστηκαν διάφορα. Αρχικά προσπάθησε έντεχνα, να φέρει το Ξυλόκαστρο προ των ευθυνών του, μπροστά στην κρίσιμη μάχη που δίνουμε ως δήμος, με τον εργολάβο. Έφτασε στο σημείο να πει με νόημα ότι ο εργολάβος μπορεί και με διαχειρίζεται!!! Με τουμπάρει, όπως εξήγησε παρακάτω. Και κάλεσε τους πάντες να δηλώσουν με ποιον είναι!

Όποιος άκουγε και δεν ξέρει, θα έλεγε ότι όλοι συνομωτούν εναντίον του δήμου και μόνο ο δήμαρχος και οι υπηρεσίες του αντιστέκονται. Όλοι οι υπόλοιποι, πρέπει να αποδείξουν με ποιον είναι! Όσοι ξέρουν, χαμογελούσαν απλά.

Μήπως εμείς δήμαρχε, δώσαμε προκαταβολή 400.000 ευρώ στον εργολάβο το 2006, πριν ακόμα αρχίσουν οι εργασίες, για να αγοράσει air-condition και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και δεν το ξέρουμε; (είναι γνωστό ότι τα air-condition σε κατάλληλες συνθήκες φύλαξης, βελτιώνονται με τα χρόνια, σαν το παλιό καλό κρασί!). Θέλετε να μας τρελάνετε; Εσείς πρέπει να αποδείξετε με ποιον είστε γιατί στο έργο αυτό, μόνο με το δημόσιο συμφέρον δεν είστε! Όταν κάποτε πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή, θα χρειαστεί να απολογηθείτε για πολλά. Τολμάτε και λέτε τέτοια πράγματα και με προειδοποιείτε μάλιστα, να προσέχω πώς χειρίζομαι το θέμα, μήπως κάνω κακό στο δήμο; Εγώ πώς το χειρίζομαι; Πάτε καλά;

Βέβαια εμείς, επειδή ξέρουμε ότι ζούμε στη χώρα που το νόμιμο είναι και ηθικό, έχουμε εστιάσει μόνο στην ουσία. Στο τι θα γίνει στο εσωτερικό του κτηρίου, όταν με το καλό γίνει. Για την ουσία της επιστολής μας λοιπόν, ο δήμαρχος είπε ότι αφού ξεμπερδέψουμε με αυτή τη διαμάχη, μετά θα ανοίξουν οι διαδικασίες αλλαγής του εσωτερικού χώρου. Δηλαδή αφού ξανακαταθέσουν τη μελέτη για έγκριση, θα ανοίξουν το θέμα και θα κάνουμε αλλαγές και θα την ξανα-ξανα-ξανακαταθέσουμε!

Δυστυχώς, μία από τα ίδια. Φραντζίδια πάλι! Άλλη μία δικαιολογία και ...αναβολή. Το 2006 ήταν αργά γιατί είχαν γίνει οι μελέτες, τώρα είναι νωρίς και θα κάνουμε πολλές μελέτες στο μέλλον!!! Από το 2000, επί Σκούρα, που μαζέψαμε 800 υπογραφές με τίτλο "Βοηθάτε να δώσουμε στέγη στο πνεύμα" μέχρι σήμερα, πάμε στο ΔΣ Ξυλοκάστρου και ακούμε δικαιολογίες, δικαιολογίες, δικαιολογίες, δικαιολογίες... Βαρέθηκα. Κάντε ότι θέλετε. Κάντε το εστιατόριο-γίγας. Η πόλη πεινά! Αλλά, θα μου πείτε, μήπως μπορούν να το κάνουν κι αυτό;

Ανδρέας Απ. Ζάρρος

http://www.youtube.com/watch?v=OrRAVaaYkoc

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντρέα πρόσεχε γιατί μπορεί να σε κατηγορήσει ότι λες ψέματα, ψέματα, ψέματα...
Εχεις αποδεικτικά στοιχεία ότι έδωσε την προκαταβολή στον εργολάβο;;
Εχεις βιντεοσκοπίσει π.χ. την σκηνή της παράδωσης της επιταγής;;;
Βλέπεις τι τραβάει ο Κώστας για να μην έχει δράσει ανάλογα;;;;
Παν.Παπ.

Armonistas είπε...

Είναι επίσημη πληρωμή που την έχει παραδεχτεί και η μία πλευρά και η άλλη. Δεν είναι παράνομο. Παράλογο είναι ...κατά μία έννοια.

Velos είπε...

Αναρωτιέμαι...
Η αρμονική ανάπτυξη εδώ και πολλά χρόνια έχει καταθέσει πολλές προτάσεις για διάφορα δημοτικά θέματα.
Αραγε υλοποιήθηκε κάποια από αυτές, ή έστω εξετάστηκε κάποια σοβαρά?
Ας μας απαντήσουν οι της Αρμονικής ανάπτυξης, για την ιστορία και για την ουσία.

Armonistas είπε...

Βιβλίο πρέπει να σου γράψουμε Velos για απάντηση σε αυτό το ερώτημα.
Η περίληψή του λέει: Έχουμε καταφέρει, αν και εκτός συμβουλίου, να καθορίζουμε την ατζέντα, την επιχειρηματολογία και την κατάληξη πολλών σοβαρών θεμάτων για το Ξυλόκαστρο. Η θεσμική αντιπολίτευση δυστυχώς δεν...
Έχουμε προσπαθήσει να τους δείξουμε τον ίσο δρόμο σε πολλά θέματα, αλλά για να δεχθούν προτάσεις άλλων και ειδικά των φθονερών Αρμονίστας, θέλει κι ένα μεγαλείο ψυχής, που δεν το έχουν.
Πάντως, επειδή πλησιάζουν εκλογές και θα γίνει ανακεφαλαίωση, θα μάθεις και λεπτομέρειες...
Καλημέρα...