Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΠΛΑΤΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΤΕΤΑΡΤΗ 1/6/2011 7μ.μ. - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...


Αναδημοσιεύω ανακοίνωση που πήρα απόψε από συμπολίτες μας.
Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή την κατάσταση που υπάρχει στη χώρα μας, είναι ανάγκη οι πολίτες να αφυπνιστούμε και να σπάσουμε τη σιωπή μας.

Δημιουργήσαμε την "Πρωτοβουλία πολιτών Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης" και καλούμε τους συμπολίτες μας σε ανοιχτή συγκέντρωση – συζήτηση στην κεντρική πλατεία Ξυλοκάστρου την Τετάρτη 1-6-2011 στις 7 το απόγευμα.

Έχει έλθει η ώρα που πρέπει να ακουστεί η φωνή μας, έχει έλθει η ώρα που πρέπει την υπόθεση της ζωής μας και το μέλλον μας να το πάρουμε εμείς, στα χέρια μας.

Για την καλύτερη προετοιμασία της συγκέντρωσης, οργανώνουμε ανοιχτή προσυγκέντρωση στο ανοιχτό θέατρο "Βασίλης Γεωργιάδης ", την Κυριακή 29-5-2011 στις 7 το απόγευμα.

Πρωτοβουλία πολιτών Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επι τέλους...
Αντε αδέλφια, να βάλουμε όλοι ένα χέρι,να αρχίσουμε να λογιζόμαστε μαζί...

ξύλινος είπε...

Άρθρο 1
Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.
Άρθρο 2
Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.
.......................

Όλοι στους δρόμους και τις πλατείες τώρα.
Να αντισταθούμε στους εκβιασμούς από τα χρυσοπληρωμένα μιάσματα του πλανήτη.
Να πούμε όχι στην ανεργία, την ανέχεια, το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας,την βία του κράτους, την διασπορά φόβου.
Το σύνταγμα αναφέρει ξεκάθαρα [βλέπε άνω]..
Καιρός να μιλήσουμε………….
Πετάξτε τις τηλεοράσεις και τα ψέματα και βγείτε με την αλήθεια των συμπολιτών………….
H δική μας ΑΝΟΙΞΗ είναι εδώ!!!!

ΟΦΗ είπε...

Μπράβο στο Σαμαρά που αν και ηγείται μιας αγέλης άχρηστων πολιτικών, τουλάχιστο απέδειξε ο ίδιος οτι δεν είναι κάφρος. Πολύ κλάμα τα πασοκικά κοπρόσκυλα που αφού έφαγαν το καταπέτασμα επί 30 χρόνια διορίζοντας στο δημόσιο και τα αγέννητα παιδιά τους, τώρα ψάχνουν να βρούν συνενόχους για να με βάλουν εμένα να πληρώνω σε όλη μου τη ζωή. Ουστ!!!!! Κοπρίτες.

Ανώνυμος είπε...

«ΝΕΟΛΑΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΜΕΛΛΟΝ»
Η λαομίσητη Κυβέρνηση και όλα τα Κόμματα του σάπιου κατεστημένου, η άθλια Ευρωπαϊκή Ένωση, η συμμορία του ΔΝΤ, οι τοκογλύφοι τραπεζίτες, εφοπλιστές και αδίστακτοι επιχειρηματίες, το δολοφονικό κράτος με τους μπάτσους του κι από δίπλα οι παπαγάλοι των ΜΜΕ, πουλημένοι συνδικαλιστές και πολιτικοί αγύρτες κόβουν κομμάτι-κομμάτι τις σάρκες μας για να τις πουλήσουν στις περιβόητες αγορές.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΥΓΕΙΑΣ, ΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΟΥΣ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ!

ΓΙ’ ΑΥΤΟ:
• ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ!
• ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ Μ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙ’ ΑΥΤΟ!
• ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΙΣΗΤΑ ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ
• Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ Ε.Ε., ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΙ ΕΜΠΡΟΣ!
• Η ΒΙΑ, Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

ΖΗΤΩ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΙΣΠΑΝΩΝ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΩΝ, ΙΤΑΛΩΝ , ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!
ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΠΑΝΤΟΥ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ!
ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ «ΠΑΙΞΕΙ» ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ!


«ΝΕΟΛΑΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΜΕΛΛΟΝ»

tsitsifrigos είπε...

Συμφωνώ με "τον" νεολαία για το μέλλον!!!η κατάσταση μας έχει φέρει στα όρια της κατάθλιψης....κάποτε μας είχε πει σε μια ώρα μαθήματος ο κ.Παπανικολάου που γράφει κάπου εδώ ότι οι μισοί κ περισσότεροι θα πάσχουμε από δαύτο.....δεν έπεσε έξω!έχουμε αρχίσει κ αρρωσταινουμε δεν έχουμε ψυχολογία για τπτ....πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη κ να σηκώσουμε ανάστημα είτε με συγκεντρώσεις είτε με οτιδήποτε άλλο καλό η κακό...ας ψυπνησουμε κ ας αρχίσουμε εκεί που συχναζουμε να μιλάμε για το πρόβλημα περισσότερο από το να αδιαφορούμε....ήδη γίνεται η αρχή!πάντα στα δύσκολα είμαστε ενωμένοι....δε θα λυγησουμε στο βωμό της ψευτιας κ της υποκρισίας τους.

Ανώνυμος είπε...

Άλλο πάλι και τούτο! να κατεβαίνουν στον δρόμο τον Μάη του 2011 δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στις ελληνικές πόλεις.... χωρίς να καλούνται με ένα ''υπεύθυνο τρόπο'' από το ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ συνδικαλιστικό κίνημα, την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.... κοίτα να δεις που εκτός από τα ίδια και τα ίδια πολιτικά πρόσωπα, τους παραδοσιακούς ή ανακυκλωμένους πολιτικούς σχηματισμούς, η κοινωνία μπορεί και συγκροτεί νέους πόλους αντίστασης στον δρόμο και στον αγώνα.
Έχουμε τη δημιουργία πραγματικών πολιτικών γεγονότων...με μίσος προς μια κοινωνία στην οποία όλη σχεδόν η νεολαία νοιώθει κυνηγημένος και αγνοημένος μετανάστης στον ίδιο του τον τόπο...με αποστροφή προς το γερασμένο πολιτικό σύστημα που υπηρετεί την εκμετάλλευση, την ανεργία, την χειραγώγηση..

Αυτή η κίνηση του κόσμου συνάντησε ξινισμένα μούτρα στον καθώς πρέπει πολιτικό κόσμο, ακόμη και στην αριστερά.

Ο Μάης του 2011 για πολλούς είναι μπλαζέ και ''απολίτικος''. Κάποιοι φαντάζονται τις κοινωνικές εξεγέρσεις σαν ασπόνδυλες συναθροίσεις, όπου οι συμμετέχοντες θα κραδαίνουν σε πανώ και πλακατ και θα φωνάζουν τα συνθήματα τα πολιτικά προγράμματα για τα οποία κάποιοι θα τους έχουν πείσει νωρίτερα.

Και καλά ο μνημονιακός εσμός...είναι λογικό να αποστρέφεται όλο αυτά...αλλά η αριστερά? γιατί δεν βλέπει τον εαυτό της μέσα σε όλα αυτά;
Φταίει ο κόσμος που είναι δήθεν απολιτικός? και έγινε αυτό έτσι ξαφνικά? ποιος αποδέχτηκε δεκαετίες τώρα την ταύτιση της πολιτικής με την κοινοβουλευτική αγυρτεία και την πολιτική συναλλαγή χωρίς αρχές?

Από ποιο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΙΝΗΜΑ θα μπορούσε να πείθεται ο άνεργος, ο απολυμένος, ο απροστάτευτος εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα? από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ με τα 150.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα? από τον κυβερνητικό και κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό των διευθυντών και των κομματικών επιτετραμμένων που έχει ξεφτιλίσει κάθε έννοια πραγματικού αγώνα?

Από την άλλη, οι επίσημοι πολιτικοί φορείς της αριστερές δεν ζουν, τα στελέχη της τουλάχιστον, δεν αναπνέουν και δεν νοιώθουν την κοινωνική κατάσταση την οποία βιώνουν μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας....οι εκατοντάδες χιλιάδες των άνεργων και απαξιωμένων από την κοινωνία νέων ανθρώπων...οι μυριάδες σκλάβοι του ιδιωτικού τομέα που ζουν με το φόβο της απόλυσης αλλά και το κρυφό βουβό συσσωρευμένο μίσος....

Η αριστερά έχει δύο δρόμους:

Ο ένας είναι να βάλει τα ίδια ρούχα ανάποδα ώστε να αλλάξει...να δοκιμάσει νέους συνδυασμούς σχέσεων, συμμαχιών μεταξύ των κομματιών της, ώστε να πουλήσει πλατύτητα και να κερδίσει αναπαραγωγή και πολιτική επιβίωση εν μέσω απίστευτων φαγωμάτων κάτω από το τραπέζι.

Ο άλλος είναι να αποφασίσει να αλλάξει πραγματικά...όχι απλά να ανασυντεθεί εκ των ενόντων με άλλα ρούχα, να ενωθεί ξανά με τον σκοπό της...την συγκρότηση του κοινωνικού και πολιτικού υποκειμένου των κάτω...αυτών που δικαιούνται, μπορούν και έχουν συμφέρον από την ανατροπή του καπιταλιστικού κανιβαλισμού και την κοινωνική επανάσταση... για μια νέα ζωή οργανωμένη στη βάση της κοινωνικής ιδιοκτησίας, της παραγωγής αξιών χρήσης και όχι εμπορευμάτων, κοινωνικού πολιτισμού της αλληλεγγύης.

Διασταυρώνονται αυτοί οι δρόμοι? όχι απαραίτητα!

Αν κάποιος μέσω του πρώτου φτάσει στον δεύτερο, θα είναι ευχής έργον ..και υποχρέωση θα μπορούσε να πει κανείς...με αυτή την έννοια η υπάρχουσα αριστερά υποχρεούται να δράσει από κοινού, αλλά με μια σαφή στόχευση ανατροπής χωρίς εμμονές σε χρεοκοπημένες πολιτικές ευρωλαγνείας, καθωσπρεπισμού και συναλλαγής με τον αστικό συνασπισμό εξουσίας.

Αν κάποιος όμως ονειρεύεται απλά μέσω του δεύτερου να φτάσει στον πρώτο ή για να το πω αλλιώς να βασανίζεται για το πως θα βάλει στο χέρι αυτά τα ξεσπάσματα και να τα ''εκφράσει'' πολιτικά στο παλιό μοτίβο, ε τότε ειναι βαθειά νυχτωμένος!

Ανώνυμος είπε...

Πολιτικό κίνημα θα σχηματιστεί όταν στα πανό δεν βλέπουμε μια διαρκή άρνηση όπου τεράστια “όχι” δεσπόζουν και καταπίνουν τα πάντα, αλλά όταν δούμε και μια ιδέα - πρόταση πολιτική για την οποία αξίζει κάποιος να κάνει θυσίες για το αύριο.

Αν δεν μας καλύπτουν τα υπάρχοντα συστημικά κόμματα ευκαιρία να τα ανακαλύψουμε εφεύρουμε.

Στο υπάρχον πολιτικό σύστημα, αρέσει η αβλαβής εκτόνωση, απλά το σύστημα φοβάται, την σωστή πολιτική οργάνωση.

Στην Αίγυπτο έδιωξαν τον Μουμπάρακ και την θέση του την κατέλαβε μια άτυπη στρατιωτική δικτατορία, διότι δεν υπήρχε το όραμα μετά την εκτόνωση της απομάκρυνσης του Μουμπάρακ. Έτσι πολλές εξεγέρσεις ποδηγετώνται και αυτοσυρρικνώνονται.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΔΕΡΦΙΑ.
Δημ Κανναβός

ΟΦΗ είπε...

Θα μπορούσες να υπογράφεις και ως Θ. Πάγκαλος αφού ακριβώς τα ίδια είπε σε Κυριακάτικη εφημερίδα (ακριβώς τα ίδια). Επειδή οι σκληροί και αμετανόητοι Πασόκοι ήταν και είναι γενικά πολύ χαμηλού πνευματικού επιπέδου έχοντας αναγάγει την πολιτική σε συνώνυμο της απάτης, μίζας, μπουρδολογίας, αλά Γκαίμπελς προβοκατόρικης διάθεσης (αυτό σας το δίδαξε ο Κωστάκης) και γενικότερα μιας απερίγραπτης σύγχυσης του εγκεφάλου που επιχειρεί να οξυγονωθεί με ατέρμονες συζητήσεις περί πολιτικής δήθεν ανάτασης που θα έρθει μέσω του πράσινου ήλιου της αλλαγής, σε παραπέμπω στην τελευταία δήλωση του Μίκη προς αγανακτισμένους (που ως επί το πλείστον είναι άνεργοι και όχι βολεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι - σου λέει τίποτα αυτό?) που ζητά: "να φύγει η Κυβέρνηση της ντροπής και όλο το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε δημόσια αξιώματα, καταστρέφοντας, λεηλατώντας και υποδουλώνοντας την Ελλάδα. Η θέση όλων αυτών δεν είναι στη Βουλή, είναι στη φυλακή".
Βεβαίως επειδή δεν έχουμε τόσες φυλακές δεν θα γίνει ποτέ πράξη η προτροπή του Μίκη. Εκείνο όμως για το οποίο μπορώ να σε διαβεβαιώσω είναι οτι αυτό το "κίνημα" το οποίο εσύ δεν το θεωρείς κίνημα γιατί δεν είναι πράσινο και δεν έχει ήλιο, θα οδηγήσει σε πολλές φάπες. Και αντίθετα με τους Αιγύπτιους οι οποίοι είχαν συνηθίσει στη φάπα και δεν είχαν και πολλά να χάσουν, οι Έλληνες σφαλιαροεισπράκτορες θα βγάλουν τόσα πολλά σπυριά στο σβέρκο που οι δερματολόγοι θα θησαυρίσουν με αποτέλεσμα να ξεπληρώσουν και το χρέος.

Ανώνυμος είπε...

Ο αποδοκιμαστικός λόγος έως μηδενιστικός θα ’λεγα, δεν αποτελεί προϋπόθεση για καλύτερες μέρες.
Το να κριτικάρεις νοοτροπίες και αξίες που πιστεύεις ή πίστευες απαιτεί γενναιότητα και θάρρος και μάλιστα όταν το κάνεις επώνυμα, ανώνυμε «ΟΦΗ».
Όσον αφορά τον Πάγκαλο ξέχασα να βάλω εισαγωγικά θέλοντας να τον κριτικάρω εισάγοντας ρητορικά το κείμενο του. (Μπορεί και συντακτικά να λάθεψα εν τη ρύμη του λόγου)
Γιατί αν υπήρχε πιο μεστός λόγος, πιο συγκεκριμένος λόγος τότε ίσως ο Πάγκαλος να μην έλεγε αυτές τις «αρλούμπες»
Δ Κ
ΥΓ Προσοχή ΑΔΕΡΦΙΑ είναι μια φράση που δεν την λες στους απέναντι αλλά στους δίπλα.

Ανώνυμος είπε...

Προς ΟΦΗ 27 Μαΐου 2011 6:22 μ.μ.
Με συγχωροχάρτια στον δεξιό Σαμαρά και αναθεματισμούς μόνο στους πασόκους δεν μας λες τίποτα. Όταν λέμε δεν πάει άλλο εννοούμε και τον Σαμαρά σου, όπου αντιγράφει τον παλιό Γιωργάκη μέχρι να γίνει πρωθυπουργός μετά θα γίνει νέος Γιωργάκης στη θέση του νέου Γιωργάκη το έχουμε ξαναδεί το έργο.

ΟΦΗ είπε...

Εγώ φίλε μου την έχω κάνει την αυτοκριτική μου και δυστυχώς για σένα δεν έχω ψηφίσει ποτέ μου ούτε πασοκ ούτε νδ ούτε τίποτα σχετικό με κόμμα εξουσίας. Εσύ? Ως εκ τούτου δεν με ενδιαφέρει η τωρινή δυστυχία αυτών που στήριξαν τέτοια κόμματα, και για να σου πω και την αλήθεια, το ευχαριστιέμαι κιόλας. Όσο για τον Σαμαρά ομολογώ οτι μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής σαν άτομο διότι έριξε την κυβέρνηση του βρυκόλακα το 93 και αυτό τον κάνει αξιαγάπητο. Είναι κάτι σαν διδακτορικό στο βιογραφικό του αν με καταλαβαίνεις. Επίσης έχει και εργασιακή εμπειρία αφού μόλις πριν 1 χρόνο ξαπόστειλε και την κόρη του βρυκόλακα, κάτι που αποτελεί μοναδικό ρεκόρ για πολιτικό παγκοσμίως. Επίσης δεν μπορείς να λες οτι ο Σαμαράς μοιάζει με τον ΓΑΠ. Ο ΓΑΠ είναι αξεπέραστος (πιάνει πουλιά στον αέρα) και επίσης έχει και τον Πεταλωτή ο οποίος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Και οι δύο νομίζω οτι είναι indigo. Επίσης έχουμε και στο Ξυλόκαστρο τέτοια άτομα (indigo) στα οποία έχω πολλές φορές αναφερθεί στο παρελθόν, αλλά φαίνεται οτι δεν παρακολουθείς ΟΦΗ. Φιλικά.....