Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Κοιμητήριο 2...

Δυστυχώς η πρώτη αντίδραση του υπεύθυνου αντιδημάρχου κ. Περικλή Μενούνου στην ανάρτηση για το κοιμητήριο Πιτσών ήταν κακή. Είπε ότι είναι λαϊκισμός η δημοσίευση του θέματος! Ένα αυτονόητο και επώνυμο αίτημα ενός πολίτη από τις 22/6/2009 (τότε πρωτοέγινε στην ιστοσελίδα του δήμου / δείτε τη φωτο όπου τα στοιχεία του αιτούντος ήταν πιο κάτω στη σελίδα, αλλά δεν έχουν σημασία)


είναι λαϊκισμός να δημοσιοποιείται 2 χρόνια μετά!!! Μάλιστα... Το ότι δεν γίνεται κάτι, τι είναι; Τέλος πάντων.

Παρ' όλα αυτά, θα κάνω ένα δώρο στον αντιδήμαρχο. Δεν θα δημοσιοποιήσω τις φωτο και τα βίντεο που έχω τραβήξει τις τελευταίες μέρες από το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη μαρίνα Ξυλοκάστρου, μέχρι τις 31/5/2011. Επειδή η δυσφήμηση  για την πόλη μου θα είναι μεγάλη, θα περιμένω μέχρι τότε. Μετά θα "λαϊκίσω"...

Α.Α.Ζ.

3 σχόλια:

ΟΦΗ είπε...

BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ................

ΝΑΤΑΣΣΑ είπε...

Δυστυχώς δεν γίνονται τώρα κοντά εκλογές για ν ασχοληθούν , οχι μόνο με το Κοιμητήριο των Πιτσών αλλά και με τα χιλιάδες προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή.Το να ζητάνε όμως χρήματα για να επικρατεί αυτό το χάλι , που το ονομάζουν και λαικισμό είναι ξεφτίλα......

ΘΑΝΟΣ είπε...

Λαϊκισμός είναι στάση που συναντάται στην πολιτική και στην τέχνη και που χαρακτηρίζεται από υπερβολική και μη αυθεντική λαϊκότητα[1].

Το επίθετο "λαϊκός" αναφέρεται σε αυτόν που προέρχεται από το λαό. Η "λαϊκότητα" στο χώρο της πολιτικής αναφέρεται στη συμμετοχή, την παρουσία του λαού στην άσκηση της πολιτικής εξουσίας και ανύψωση του σε καθοριστικό παράγοντα της ιστορίας. Λαϊκισμός είναι η κατ' επίφαση λαϊκότητα, δηλαδή αυτό που δείχνει λαϊκό ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι[2].
Πίνακας περιεχομένων
[Απόκρυψη]

1 Λαϊκισμός, δημαγωγία και προπαγάνδα
2 Λαϊκισμός στην τέχνη
3 Παραπομπές
4 Σχετικοί σύνδεσμοι

[Επεξεργασία] Λαϊκισμός, δημαγωγία και προπαγάνδα

Ο λαϊκισμός στηρίζεται στην εσκεμμένη ανειλικρίνεια (π.χ. στη διάδοση κάποιου θέματος που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα). Επίσης, ο λαϊκιστής πολιτευτής θέτει σκοπίμως ψευτοδιλήμματα, όπως "εχθροί ή φίλοι", "ταραξίες ή φιλήσυχοι", "αλλογενείς ή γηγενείς", με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια ανασφάλειας στο λαό, και την αυτοπροβολή του ίδιου σαν προστάτη και σωτήρα[3].

Κοντινές έννοιες είναι η δημαγωγία, η κολακεία των αδυναμιών και ελαττωμάτων του λαού και η υιοθέτηση θέσεων και τάσεων που τον ευχαριστούν και απαντούν στο συναίσθημά του χωρίς να τον ωφελούν ή που να τον βλάπτουν μακροπρόθεσμα, με μοναδικό πάντα σκοπό την εξασφάλιση της εύνοιάς του.

Μορφή λαϊκισμού αποτελεί και η προπαγάνδα. ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ!!!! ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ!!! ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΙΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!