Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

27η αντισαρακοστιανή πρόταση: Πευκιά συγγνώμη...

Το έχουμε πει πολλές φορές, το ξαναλέμε άλλη μία. Κάναμε λάθος που για τον Πευκιά κρατούσαμε χαμηλούς τόνους και αρκούμασταν σε παρατηρήσεις, αναφορές και επισημάνσεις. Την πατήσαμε λόγω κακής εκτίμησης της κατάστασης, αλλά και λόγω υπερβολικού σεβασμού στο δάσος μας. Θέλαμε να τον κρατήσουμε έξω από την κόντρα μας με τη δημοτική αρχή. Ως "ιερό και όσιο" του τόπου, πιστέψαμε ότι όλα ήσαν αυτονόητα. Λάθος μας.
Γνωρίζουν όλοι ότι αν θέλουμε να αναδείξουμε ένα θέμα μπορούμε και το κάνουμε καλά και φασαριόζικα. Δεν το κάναμε για καιρό όμως. Συγγνώμη. 
Όμως τώρα όλα αυτά άλλαξαν. Αφού διαπιστώσαμε ότι οι αρμόδιοι δεν συμπεριφέρονται με τον ανάλογο σεβασμό που αρμόζει στο δάσος μας, αλλάζουμε στάση. Προτάσσουμε το θέμα και θα το κρατάμε ψηλά στην "ατζέντα" μας. Συνεχώς.
Η ανακοίνωση που βγάλαμε χθες αποτελεί την 27η αντισαρακοστιανή μας πρόταση και καλούμε πλειοψηφία και μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου να μας απαντήσουν και να συμπληρώσουν, ή διορθώσουν ή αντιπροτείνουν αυτά που πιστεύουν αυτοί σαν άμεσα μέτρα που πρέπει να πάρουμε για την αναστροφή της κατάστασης. Έχοντας δεδομένη την ενεργοποίηση πολιτών και φορέων του δήμου, οι λύσεις γίνονται απλούστερες. 
Δήμαρχε, η μπάλα αυτή τη στιγμή είναι μπροστά σου. Μη βάλεις αυτογκόλ στο Ξυλόκαστρο. Σε αυτό τον αγώνα, ο αντίπαλος είναι άλλος, όχι εμείς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: