Κυριακή 10 Μαΐου 2009

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΠΕΥΚΙΑ...

Για τρίτη χρονιά συμμετέχουμε στο πρόγραμμα "ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ" και διοργανώνουμε μαζί με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ξυλοκάστρου και το σύλλογο Δασοπροστασίας "Κυλλήνιος Άδωνις" τον καθαρισμό της παραλίας του Πευκιά, την Κυριακή 31/5/2009.
Καλούμε όλους τους δημότες Ξυλοκάστρου να συμμετάσχουν στον καθαρισμό και να έρθουν στον Πευκιά που μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ.

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, συνεπές στο ετήσιο ραντεβού του, συντονίζει την 14η πανελλαδική εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών των ακτών, του βυθού και άλλων φυσικών περιοχών, «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2009» που θα πραγματοποιηθούν 1-31 Μαΐου 2009. Η εκστρατεία, που διοργανώνεται σε συνεργασία με την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και το περιοδικό ΓΕΩτρόπιο, και τελεί υπό την αιγίδα του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον/Μεσογειακό Σχέδιο Δράσης (UNEP/MAP), αποκτά φέτος μία νέα διάσταση: σε συνεργασία με το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου Πατρών, θα πραγματοποιηθεί λήψη εικόνων από «χωματερές» στο βυθό, με τη χρήση Κατευθυνόμενου Υποβρύχιου Οχήματος (R.O.V.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: