Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Ο ΣΤΡΑΒΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΣ...

Επειδή δεν είμαστε όλοι εθελοντές "τυφλοί", ούτε όταν μας φτύνουν νομίζουμε ότι βρέχει, να σχολιάσουμε δύο σημεία από την ομιλία του δημάρχου Ελευσίνας, που έγινε πριν 10 μέρες, κατά τη διάρκεια του περιβαλλοντικού τριήμερου του δήμου Ξυλοκάστρου και τα ξεχάσαμε από την πολλή βαμβακίαση.
Στο πάνελ ήσαν και οι δύο δήμαρχοι. Και ο Ξυλοκάστρου και ο Ελευσίνας. Καλωσόρισε ο κ. Κλαδούχος, είπε και δυο καλές κουβέντες για τον καλεσμένο του και μετά πήρε το λόγο ο κ. Αραμπατζής. 
"Νομίζω ότι είναι λίγο υπερβολικά αυτά που ακούγονται για μένα. Έχουμε πολλά να πετύχουμε ακόμα. Απλώς, στους στραβούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος!".
Ο Αντώνης χαμογέλασε. Το κατάλαβε άραγε; Απορία θα μας μείνει. Εδώ να σημειώσουμε ότι και οι δύο εκλέχθηκαν το 2002. Ο κ. Αραμπατζής δεν οδηγεί σε χωματερές περισσότερα από τα μισά σκουπίδια του δήμου Ελευσίνας (25.000 κάτοικοι και λίγοι επισκέπτες), ενώ ο δικός μας κάνει τα πρώτα του βήματα στην ανακύκλωση (15.000 κάτοικοι και πολλοί επισκέπτες). Στράτα, στρατούλα. 
Στη συνέχεια της εκδήλωσης τον ρώτησαν για τη μονάδα λιπασματοποίησης που σχεδιάζει ο δήμος του και για τη χρηματοδότηση του έργου. Ο κ. Αραμπατζής είπε ότι θα κοιτάξουν να το εντάξουν στο ΕΣΠΑ ή σε κάποιο άλλο πρόγραμμα και στη συνέχεια θα δουν και τον ιδιωτικό τομέα. 
"ΣΔΙΤ" αναφώνησε ο "αριστερός" αντιδήμαρχος κ. Περικλής Μενούνος. "Καθένας με τον πόνο του", είπα μέσα μου. Βλέπετε τον έχουμε φάει, που αν και στηρίχθηκε από τον ΣΥΝ, ψήφισε και στηρίζει τα έργα ΣΔΙΤ που προωθεί η δημοτική αρχή και τόχει απωθημένο. 
Το ίδιο παράδειγμα χρησιμοποίησε και ο δήμαρχος στο ΔΣ της Δευτέρας 25/5/2009, όταν ήθελε να υπερασπιστεί τις ΣΔΙΤ επιλογές του, σχολιάζοντας την κριτική που τους κάνουμε για το θέμα. 
 Δηλαδή, όπως συνηθίζει να λέει και ο δήμαρχος: "Πού σχοινιά και πού παλούκια!". 

Δεν υπάρχουν σχόλια: