Κυριακή 3 Μαΐου 2009

ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ…

Επειδή «η ζωή είναι πολύ μικρή για να είναι θλιβερή», όπως έλεγε και η Τζέσικα Ράμπιτ σ’ ένα από τα πρώτα εξώφυλλα του «ΚΛΙΚ» και δεν γίνεται να αντέχεις όλη αυτή την παρακμή αν δεν βλέπεις και την εύθυμη πλευρά των πραγμάτων, ας δούμε και μερικά από τα ευθυμοπαραλογοπολιτικά του Ξυλοκάστρου.

Το χαρακτηριστικό του τόπου μας είναι ότι εδώ και δεκαετίες δεν κάνουμε δημοτικές εκλογές, σταυροφορίες κάνουμε. Σταυροφορίες, όχι μόνο επειδή οι υποψήφιοι φέρνουν σταυρούς στο συνδυασμό, αλλά γιατί κάθε φορά γίνεται επιχείρηση απελευθέρωσης των «Αγίων Τόπων» από τον κατακτητή τους.

Σταυροφορία κατά των Σταυροφόρων. Η «κεντροδεξιά» παράταξη, λένε, ψάχνει για αρχηγό. Για να ακριβολογούμε, αναζητείται αντίπαλος του Αντώνη κι επειδή είμαστε 17 τέρμινα πριν τις εκλογές, αναζητείται γερός αντίπαλος. Όταν φτάσει η ώρα, μπορεί και να βολευτούν με μια λύση ανάγκης, αλλά τώρα τα σενάρια χτίζονται με πλοκή Ιλιάδας και happy end.
Ονόματα σωτήρων ακούγονται πολλά. Ένα όμως περιγράφεται ως ιδανική λύση και αυτό είναι το όνομα του πρώην δημάρχου, κ. Τάκη Σκούρα. Απ’ όσα ξέρουμε, ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν θέλει να παίξει στην ταινία «Εγώ διοικώ την πόλη Νο 8», αλλά οι φίλοι του ελπίζουν ότι μπορεί να αλλάξει γνώμη.
Είναι πολλοί αυτοί που θεωρούν ότι ο Τάκης μπορεί να σώσει τον τόπο από τον Τόνυ, αυτόν δηλαδή που κατά άλλους …πολλούς, έσωσε τον τόπο από τον Τάκη. «Σώσον» κύριε τον λαό σου, από εκείνον που τον «έσωσε» από εσένα… Σταυροφορία κατά των σταυροφόρων κι έχει ο Θεός!!!
Ψιλά Γράμματα: Εκείνο που δεν ακούσαμε στις προηγούμενες σταυροφορίες και μάλλον δεν θα ακούσουμε ούτε στη σταυροφορία που σχεδιάζεται, είναι το τι θα γίνει μετά από τη διάσωση. Τι διαφορετικό θα έρθει, επί της ουσίας. Το σχέδιο για τον τόπο. Επί της ουσίας, όχι επί της εξ-ουσίας.

Η σημαία της Σταυροφορίας. Πέρασαν 7 χρόνια από την προηγούμενη σωτηρία, που έγινε, αν θυμάστε, με σημαία τις πολυκατοικίες που χτίζονται παντού και την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του πρώην. Από πολυκατοικίες όμως και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές τα τελευταία 6 χρόνια... δόξα νάχει ο Αλλάχ.
Τώρα, σημαία προβλέπουμε να βάζουν την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του νυν και τα ακίνητά του. Παρόμοιο το θέμα, αλλά θα αλλάξει το χρώμα…

Πάμε Στοίχημα Σταυροφορία. Να σας πω κι ένα σίγουρο. Μη στοιχηματίσετε πριν καταλήξει ο κ. Κώστας. Θα νικήσει εκείνος, που θα πάει …αυτός. Πάμε στοίχημα;

Γκάλοπ στο blog Diogenis-Press. Οι Αρμονίστας, έχουμε μεγάλη πέραση στους χρήστες του διαδικτύου. Στους χρήστες υποσχέσεων πατώνουμε…

1 σχόλιο:

ξυλινος είπε...

Η μεγαλύτερη « επιτυχία» αυτής της ανεκδιήγητης πλέον δημοτικής αρχής, είναι ότι πολλοί παρακαλούν να γυρίσει ο πρώην ΣΑΝ σωτήρας..
Ποιος; Αυτός, που «πήρε μια πόλη νέα και όμορφη» και αφού την άφησε πολύκατοικι-έγκυο και όρισε την κατεύθυνση σταθερά προς την τσιμεντο-ανάπτυξη, επικαλούμενος από ένα σημείο και μετά ΤΑΧΑ το ΥΠΕΧΩΔΕ, έπιασε πόστα ποιο κεντρικά….και μας κοιτά από «ψηλά»..
Τώρα τον ονειρεύονται σαν τον Αι Γιώργη τον καβαλάρη για να σκοτώσει το φίδι…….Μόνο που δεν είναι ένα πλέον …είναι πολλά….γιατί μυρίστηκαν ότι έχει ψητό μια πόλη κοντά στη κολασμένη Αθήνα με δάσος και θάλασσα και όρμησαν με τα πιρούνια και τα μαχαίρια στα χέρια και….βλέπουμε τα αποτελέσματα..
Έτσι λοιπόν κάναμε τον κύκλο και νάμαστε πάλι!
Το αντισκουρικό μένος θα μεγαλουργήσει πάλι και θα μας οδηγήσει στην αγκαλιά των «προοδευτικών» κλπ κλπ , αενάως να περιστρεφόμαστε γύρω από αρπαχτικά, όπως στην κεντρική πολιτική σκηνή, με το πόπολο να τηλεορασάρει και να κοιτά πως θα γλείψει κανά κοκαλάκι από την πίτα….
‘Πάμε γιααα λλες πολιτείειες ΑΝΑΡΧΙΚΕΕΕΣ’……το τραγούδι…