Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΥΚΙΑ...

Ξέραμε ότι ο δήμος θα προσπαθήσει να δείξει ότι δεν έχει καμία ευθύνη για την κατάσταση του Πευκιά και ότι τα κάνει όλα καλά. Δεν γνωρίζαμε τη σκηνοθεσία. Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
Ο δήμος στην είσοδο μοίραζε ένα χαρτί όπου, λίγο έως πολύ, μας έλεγε ότι κάνει ότι πρέπει για τον Πευκιά και τη βαμβακίαση. 
Ο πρώτος ομιλητής, ο  εντομολόγος κ. Πετράκης, χάλασε όμως όλο το οικοδόμημα με μιας. Είπε ότι το να βάζεις κολλητικές ταινίες για να καταπολεμήσεις τη βαμβακάδα είναι γελοίο!!! Δηλαδή αυτό που κάνει ο δήμος Ξυλοκάστρου δεν κάνει τίποτα. Επίσης, είπε ότι από τη βαμβακάδα τα δέντρα αργά ή γρήγορα ξεραίνονται, κάτι που λίγο πριν ο δήμαρχος είχε πει ότι δεν ισχύει. 
Στη συνέχεια και αφού μάθαμε ότι τα χημικά εντομοκτόνα προκαλούν καρκίνους, αναφέρθηκε από εμάς και άλλους ομιλητές ότι η Διαχειριστική Μελέτη του Πευκιά δεν εφαρμόζεται και πρέπει να αρχίσουμε, επιτέλους,  να το διαχειριζόμαστε.
Εν κατακλείδι, για τη βαμβακάδα (έτσι είπαν τη λένε και όχι βαμβακίαση) αφού πρότειναν κάποια άλλα μίγματα με λίγο σαπούνι και πετρέλαιο ή με αιθέρια έλαια από σκίνο, τελικά ο δήμαρχος είπε ότι ...θα συνεχίσει να πλένει και να βάζει πιο αραιά κολλητικές ταινίες. Τρικυμία.
Αυτό που φάνηκε ξεκάθαρα και το κατάλαβαν όλοι οι παρευρισκόμενοι (πλην των εθελοντικά "τυφλών"), είναι ότι ο δήμος τώρα αρχίζει και ψάχνεται να βρει τι να κάνει και τώρα βλέπει τι προτείνουν οι διάφοροι ειδικοί. Κάλλιο αργά παρά ποτέ θα μου πείτε. Τι να κάνουμε; Θα το δεχτούμε.
Επίσης, η επιτροπή που προέκυψε από τη συνέλευση της Κυριακής, τους παρέδωσε συγκεκριμένες προτάσεις για τον Πευκιά (δείτε εδώκαι οι πολίτες έδειξαν  αποφασιμένοι και να βοηθήσουν, αλλά και να τους παρακολουθούν από εδώ και πέρα. 
Πάντως επιβεβαιώνονται όλα αυτά που πιστεύαμε για την αδράνεια των αρμοδίων και ότι αν δεν γινόταν θέμα από τους πολίτες δεν θα γινόταν τίποτα ουσιαστικό. Όμως τα πράγματα άλλαξαν, προς όφελος του δάσους και αυτό είναι οριστικό. Η βαμβακάδα μας άνοιξε τα μάτια..
Περισσότερα αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: