Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ανακοίνωση του δημάρχου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης...


Ανακοίνωση-μνημείο από το δήμαρχο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης. Θα σχολιαστεί αργότερα... Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Δεν θέλουν να γίνουν σχολεία στο Ξυλόκαστρο !!!

Ο Δήμαρχος από τον Οκτώβριο του 2010 κατάφερε να εξασφαλίσει την απόφαση του Ο.Σ.Κ. (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων) για την κατασκευή δύο νέων σχολείων : του 1ου Δημοτικού Σχολείου και 1ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου.
Ο Ο.Σ.Κ. συμφωνεί :
α) για το 1ο Δημοτικό Σχολείο, στην κατασκευή – προσθήκη 3 νέων αιθουσών διδασκαλίας, μίας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και ενός εργαστηρίου στο υπάρχον σήμερα κτίριο.
β) στην κατασκευή νέου σύγχρονου 1ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου (γκρέμισμα του παλιού 1ου Γυμνασίου και κατασκευή νέου) με κατασκευή και νέου κλειστού γυμναστηρίου.
Για να αρχίσουν οι μελέτες κατασκευής των νέων σχολείων, ο Ο.Σ.Κ. βάζει ως προϋπόθεση (όπως γίνεται πάντα) την παραχώρηση του χώρου.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 28-02-11 η μείζονα και ελάσσονα μειοψηφία
(κ. Σκούρας Δημήτριος, κ. Ζάρρος Ανδρέας, κ. Γκιολής Αναστάσιος, κ. Κεκερής Νίκος, κ. Καλύβας Παναγιώτης, κ. Γκαϊνά Φρόσω, κ. Αλογογιάννη Πηνελόπη), δεν ψήφισαν την απόφαση παραχώρησης του χώρου. Συνεπώς δεν μπορούν να γίνουν οι μελέτες κατασκευής των νέων σχολείων.
Άρα δεν γίνονται νέα σχολεία !!
Σε τόσο δύσκολους οικονομικά καιρούς, ο Ο.Σ.Κ. συμφωνεί να μας φτιάξει νέα σχολεία και η αντιπολιτευτική αρμονική συμπόρευση της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας δεν το επιτρέπει !!!
Υποστήριξαν πως το 1ο Γυμνάσιο (κατασκευής 1950) είναι σίγουρο και πάρα πολύ στέρεο και δεν πρέπει να το γκρεμίσουμε και να φτιάξουμε νέο !!!!
ΥΓ : Η αποθέωση της στείρας αρμονικής αντιπολίτευσης !!!

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
Αντώνης Κλαδούχος

1 σχόλιο:

xylokastristas είπε...

ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΔΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΝΕΑ ΚΤΙΡΙΑ......ΒΑΡΑΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΑΝΙΒΕΛΑ ,,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΙΖΑ...