Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Παρέμβαση της Δήμητρας Ντόκου για το Συμπαραστάτη του δημότη...

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή από τη συμπολίτισσά μας Δήμητρα Ντόκου, σχετικά με το θέμα του Συμπαραστάτη του δημότη, που ήταν υποψήφια. Διαβάστε την κι εσείς.

"Βλέποντας στο διαδίκτυο την επιστολή του κυρίου Φιαμέγκου (θυμηθείτε την εδώ http://armoniki.blogspot.com/2011/03/blog-post_05.html) δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τις απόψεις του και να προσθέσω κι εγώ κάποιες σκέψεις μου, για τα  όσα τραγελαφικά έγιναν κατά την εκλογή του συμπαραστάτη του πολίτη στον Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης.
1./Όσοι υποψήφιοι προσήλθαν ήταν πράγματι πολύ πιο καταρτισμένοι από όλους όσους  θέλουν να λένε ότι διοίκησαν τον δήμο η και τον διοικούν ακόμη και σήμερα
2./Η μείζων αντιπολίτευση στην προσπάθεια της να δικαιολογήσει την θέση της απέναντι στον θεσμό του συμπαραστάτη του πολίτη και τις επιλογές της ως προς τους υποψηφίους έπεσε στις εξής αντιφάσεις. Ερμήνευσε κατά το δοκούν την προκήρυξη, μίλησε για πρόσωπα εγνωσμένου κύρους και άξιας γενικά και αόριστα ,και  ισχυρίστηκε πως έχει την δυνατότητα και την πρόσβαση να πείσει κάποιο πολύ σημαντικό πρόσωπο να αναλάβει την θέση. Ενώ ισχυρίστηκε πως συναντήθηκε με κάποιους από τους υποψηφίους που της φάνηκαν μάλιστα αξιολογότατοι και με χαρά θα τους πρότεινε για κάποια θέση στον δήμο, από την άλλη ουσιαστικά ισχυρίστηκε πως όσοι δήλωσαν υποψηφιότητα για την θέση ήσαν το λιγότερο ανεπαρκείς και άδικα ταλαιπώρησαν τους εαυτούς τους και το δημοτικό συμβούλιο με την παρουσία τους εκεί.
 3./Οι δυο πολιτικοί συνδυασμοί έκαναν τα εξής λάθη. Στοίχησαν σαν στρατιωτάκια τους δημοτικούς συμβούλους τους που άβουλα ακολούθησαν την κομματική γραμμή. Οι μεν για να κρατήσουν πολύ άγαρμπα θα έλεγα τις ισορροπίες με τους υποψηφίους που προέρχονταν από την Ευρωστίνη και οι δε για να οδηγήσουν σε αδιέξοδο την διαδικασία έτσι απλά, δίχως να τους ενδιαφέρει να πληρωθεί μια θέση σε τόσο δύσκολους καιρούς από νέους κυρίως ανθρώπους και άνεργους ως επί το πλείστον.
4./Οι δημοτικοί σύμβουλοι γνωρίζουν ότι οι πολίτες δεν ψηφίζουν με καθαρά κομματικά κριτήρια στις δημοτικές εκλογές, ψηφίζουν πρόσωπα, ικανότητες, χαρακτήρα και μετά κομματικές θέσεις. Ούτε βρίσκονται στα θρανία του δημοτικού σχολείου με τον δάσκαλο να ελέγχει ποιος σήκωσε το χεράκι του και ποιος όχι!
5./Δεν γνωρίζω τι θα  ακολουθήσει σε σχέση με την πλήρωση της συγκεκριμένης θέσης παρότι ήμουν και εγώ υποψήφια όμως με όσα είδα και άκουσα σε εκείνο το Δημοτικό Συμβούλιο είμαι πεπεισμένη πως ο πολίτης του δήμου μας θέλει πράγματι συμπαράσταση! Είμαι ικανοποιημένη που δεν μας έβρισαν και δεν μας καταχέριασαν εκείνο το βράδυ!
Φιλικά,
Ντόκου Δήμητρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: