Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

364. Ανοικτή επιστολή προς Κορινθίους Αυτοδιοικητικούς.

Με μεγάλη χαρά διαβάσαμε και φέτος όπως κάθε χρόνο, το μήνυμα του νομάρχη Κορινθίας κ. Νικόλαου Ταγαρά για την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, αλλά και τα μηνύματα τόσων άλλων που εκδόθηκαν για την περίσταση… (είναι απορίας άξιον, πώς γίνεται το περιβάλλον να έχει γίνει το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα, όταν τόσοι αρμόδιοι αγωνίζονται για την προστασία του, όπως διαβάσαμε στα μηνύματά τους).
Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να προτείνουμε στο νομάρχη και στους δημάρχους του νομού Κορινθίας να οργανώνουν δράσεις και ενημερώσεις και τις υπόλοιπες 364 ημέρες. Εμείς σήμερα, μέρα που ‘ναι, θα προτείνουμε μία από τις πολλές που πρέπει να γίνουν και ελπίζουμε να πραγματοποιηθεί ώστε του χρόνου τέτοια μέρα να την διαβάσουμε στα μηνύματά τους.
Κάθε χρόνο, κάθε καλλιεργητική περίοδο, οι αγρότες–παραγωγοί της Κορινθίας καταναλώνουν εκατοντάδες τόνους φυτοφαρμάκων. Εκατοντάδες χιλιάδες κενές φιάλες επικίνδυνων σκευασμάτων «παράγονται» στα χωράφια της Κορινθίας και οι περισσότερες από αυτές καταλήγουν στις …τοξικές ρεματιές μας και βέβαια μολύνουν τη γη και τη θάλασσά μας.
Προτείνουμε λοιπόν στη νομαρχία Κορινθίας, να συνεργαστεί με τους δήμους και τους γεωπόνους του νομού και να οργανώσει άμεσα μηχανισμό συλλογής και αποκατάστασης των κενών τοξικών φιαλών. Απαιτούμε την άμεση και κοινή δράση των αυτοδιοικητικών του νομού, ώστε να σταματήσει άλλο ένα περιβαλλοντικό έγκλημα που γίνεται δίπλα μας.
Αυτό είναι ένα από τα πάρα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αλλά προσφέρει «πεδίο δόξης λαμπρόν», για δράση και όχι λόγια, 364 ημέρες το χρόνο. Εμείς από την πλευρά μας θα βοηθήσουμε οποιαδήποτε ενέργεια γίνει και θα τη στηρίξουμε δυναμικά. Αμήν.
ΥΓ: Κύριε νομάρχη παρεμπιπτόντως, γιατί το νομαρχιακό συμβούλιο αναβάλλει συνέχεια το ψήφισμα κατά των ρυπογόνων εργοστασίων και της υπεραλίευσης του Κορινθιακού, με το πρόσχημα ότι δεν έχει επαρκή ενημέρωση; Φάκελοι με όλα τα στοιχεία σας έχουν παραδοθεί έγκαιρα, έχει «χαλάσει» ο κόσμος πανελληνίως για το λιθάνθρακα και τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, η ΕΝΑΕ έχει εκδώσει από καιρό ψήφισμα και το νομαρχιακό συμβούλιο Κορινθίας αναβάλλει 2 φορές το ψήφισμα και συστήνει επιτροπή διερεύνησης; Γιατί;

2 σχόλια:

ξυλινος είπε...

Καλή η ιδέα. Τους ξεβρακώνει και λίγο..Οσο για τον τσιμεντονομάρχη που κόπτεται για το περιβάλλον...τι να πεί κανείς; τι κάνουμε είναι το θέμα για να τους εκθέτουμε στους ψηφοφόρους που τους στηρίζουν;
Ο τζαμάτος όμως σιγή ιχθύος έ;
Εντυπωσιακό.
Σου λέει μια μέρα είναι , θα περάσει!! γάτος..

Armonistas είπε...

Ο Τζαμάτο και η παρέα του, μάς κατηγορούν που βγάλαμε ανακοίνωση μαζί με τους νέους και την εθελοντική ομάδα για τον Πευκιά γιατί, λένε, αυτά πρέπει να τα κάνουμε χωρίς τυμπανοκρουσίες κλπ. Αυτοί είναι οικολόγοι στην πράξη και δεν χρειάζονται διαφημίσεις και ανακοινώσεις. Αυτοί θα καθαρίσουν χωρίς ανακοινώσεις, θα το κάνουν μεταξύ τους οι πεφωτισμένοι.
Βέβαια, πώς θα αλλάξουν νοοτροπία οι κακοί δημότες που τους τα χώνει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί για σκουπίδια, νερό, αυτοκίνητο κλπ κλπ. δε μας λέει. Άλλα αντί άλλων. Μες τα όλα καραμπόλα.
Όσο για το νομάρχη μας, τι να πει κανείς... Ο Θεός να μας φυλάει από τέτοιους οικολογούντες!!!