Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ "ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΕΣ"




Πολύς κόσμος και πολύ χρώμα στα εγκαίνια της έκθεσης "Ιστορίες για θάλασσες" που διοργανώνει η ομάδα συντοπία και το περιοδικό "οι Αρμονίστας" και έγιναν το Σάββατο βράδι.
Η έκθεση γίνεται με αφορμή τα μεγάλα προβλήματα του Κορινθιακού κόλπου και είναι αφιερωμένη στο Σπύρο Μπισιώτη και το όραμά του, τους Αριστοναύτες και την αναβίωση της ναυπηγικής ιστορίας του τόπου μας.
Τα κύματα των δημιουργών θα σας ταξιδέψουν σε διαφορετικά πέλαγα και σας περιμένουν κάθε βράδι μετά τις 8μμ, μέχρι τις 27 Ιουλίου. Αυτό το ταξίδι αξίζει να το χαρείτε...

1 σχόλιο:

ξυλινος είπε...

Σε εποχές που το περιβάλλον πλήττεται ανηλεώς, από τον αχόρταγο για πλούτη άνθρωπο, η τέχνη, - μέσα από τα έργα των δημιουργών -πρέπει να εκφράζει την αντίθεση σε αυτή την εγκληματική συμπεριφορά.
Η Αρμονίστας για άλλη μια φορά, προσπαθούν να υψώσουν φωνή ευαισθητοποίησης και διαμαρτυρίας σε μια πόλη που από καιρό , έχει απολεσθεί το μέτρο και η απληστία συναγωνίζεται επαξίως την βλακεία.
Το περιβάλλον καταστρέφεται με απίστευτους ρυθμούς και ουδείς τολμά να υψώσει φωνή αντίστασης, υποτασσόμενοι όλοι, στους οικονομικά ισχυρούς και πολιτικά ξεπουλημένους αμοραλιστές της πόλης, που συνεπικουρούμενοι από τους ανόητους και τους αδιάφορους ωθούν την πόλη στην πλήρη απαξίωση.
Πόλεις χωρίς ελεύθερους χώρους, χωρίς αστικό πράσινο, χωρίς καλαισθησία και ανθρώπινο πρόσωπο, είναι καταδικασμένες ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΌΜΙΚΗΣ άποψης.
Το Ξυλόκαστρο βουτηγμένο, στην διαφθορά των υπηρεσιών, την πλήρη ανικανότητα της δημοτικής αρχής στην προάσπιση ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, της νομιμότητας, τον λαϊκισμό και τις απόψεις προγενέστερων εποχών που εκφράζει η εκλεγμένη αντιπολίτευση, την αδιαφορία των κατοίκων και την απίστευτη απληστία που μας κατακυριεύει, δεν έχει απολύτως κανένα μέλλον σαν βιώσιμης και ανθρώπινης πόλης.
Κάποιοι, ελάχιστοι τουλάχιστον προσπαθούν.. Αλλά δυστυχώς για τους επερχόμενους, αυτό μάλλον δεν αρκεί..
Καλή δύναμη…