Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΣΚΙΖΕΤΑΙ…


Το Γελήνι, ένα μικρό χωριό λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από τα τουριστικά Τρίκαλα Κορινθίας, είναι ένας χαρισματικός τόπος με ξεχωριστές φυσικές ομορφιές και ποιοτικά υδατικά αποθέματα. Η «ανάπτυξη» δεν έχει φθάσει ακόμα εκεί, με αποτέλεσμα ο τόπος να διατηρεί αναλλοίωτο το τοπίο του.
Βλέποντας, πριν λίγες μέρες, στις παραπάνω φωτογραφίες το κτήριο του δημοτικού σχολείου Γεληνίου σοκαριστήκαμε. Ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό στολίδι αφήνεται στην τύχη του. Μια ακόμα σελίδα της τοπικής μας ιστορίας, μετά τις αποθήκες Φραντζή, σκίζεται και οι τοπικοί άρχοντες δεν κάνουν τίποτα. Ούτε μια πρόχειρη προστατευτική παρέμβαση! Μοιάζει βομβαρδισμένο…
Μόλις πέρασε το αρχικό σοκ και παρατηρώντας το παρθένο ακόμα τοπίο του Γεληνίου, τρομάξαμε με τη σκέψη ότι μπορεί η δημοτική αρχή να το έφτιαχνε και να το έκανε, για παράδειγμα, εστιατόριο. Να γινόντουσαν ιδιωτικές επενδύσεις στην περιοχή, δωμάτια, νέοι δρόμοι, λογιών λογιών σχεδίων κατοικίες και να «τρικαλοποιηθεί» ο όμορφος αυτός τόπος. Οι σκέψεις πήγαιναν από το ένα άκρο στο άλλο. Από τη μία βλέπαμε το κτήριο με τις πληγές του, μέσα σ’ ένα φυσικά άναρχο τοπίο και από την άλλη το φανταζόμασταν επισκευασμένο, με πολλά τζιπ και λεωφορεία γύρω του σ’ έναν τεχνητά «φροντισμένο» και αποψιλωμένο χώρο. Σύγκρουση πραγματικότητας και φαντασίας, λογικών και παράλογων σκέψεων και προοπτικών.
Ο παραπάνω προβληματισμός βέβαια (ή παραλογισμός αν θέλετε), δεν έχει καμία σχέση με τις υπαρκτές ευθύνες της δημοτικής αρχής Ξυλοκάστρου. Το κτήριο εννοείται ότι πρέπει να σωθεί. Να προστατευτεί άμεσα και δεν ευσταθούν δικαιολογίες για παραπέρα καθυστερήσεις. Μπορεί ο φετινός χειμώνας να κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά στο σχολείο και ίσως του χρόνου να είναι αργά.
Μπορεί όμως ο προβληματισμός αυτός, να ανοίξει μια γενικότερη δημόσια συζήτηση για την αρμονική ανάπτυξη του ορεινού όγκου. Είναι ώριμες οι συνθήκες πια και υπάρχουν σαφή και ευανάγνωστα δεδομένα. Τέτοια είναι η «ανάπτυξη» (εντός ή εκτός εισαγωγικών) των Τρικάλων, τα διαθέσιμα μοντέλα παραγωγής και διάθεσης αγροτικών προϊόντων, τα υδατικά αποθέματα και η διαχείρισή τους, η ερημοποίηση κλιματική και κοινωνική, η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για τη Ζήρεια που εκπονείται αυτό τον καιρό, αλλά και πολλά ακόμα που μπορεί να προσθέσει ο καθένας.
Το αν θα διαλέξουμε να αφήσουμε μέρη ανέπαφα από την ανθρώπινη δραστηριότητα ή σε ποιο βαθμό και με ποιο τρόπο θα επέμβουμε και θα τα αξιοποιήσουμε πρέπει να είναι απόρροια αυτής της δημόσιας συζήτησης που ελπίδα μας και προσπάθειά μας θα είναι να δει μακρύτερα από τις βραχυπρόθεσμες οικονομικές παραμέτρους. Μια λακκούβα που συνεχώς πέφτουμε μέσα. Στο χέρι μας είναι…


Για την Αρμονική Ανάπτυξη

Ανδρέας Απ. Ζάρρος

14 σχόλια:

ξυλινος είπε...

Ο πύργος του Μπέη στην Συκιά Κορινθίας, είναι μια παρόμοια πικρή ιστορία…
Περιμένουν να πέσει ώστε να δράσουν…..
Και τα δύο κτήρια είχαν γίνει αντικείμενα προεκλογικών σχολίων.
Έκτοτε ουδέν…..στις επόμενες εκλογές πάλι.
Πάντως οι πληροφορίες λένε ότι έχει γίνει μια προσπάθεια να βρεθούν χρήματα για το σχολείο στο Γελήνι, αλλά δεν καρποφόρησαν λόγω γραφειοκρατικών και άλλων δυσκολιών.
Ίσως συνεχίζονται…..
Όσο για τον πύργο, ο Δήμαρχος έχει ισχυριστεί ότι δεν μπορούν να επέμβουν λόγω των ιδιοκτητών που περιμένουν να πέσει ώστε να κτίσουν , πράγμα που είναι αναληθές μάλλον. Μπορούν να επέμβουν. Θα το κάνουν;
Αν πάντως πέσουν, στις επόμενες εκλογές θα έχουμε πυρομαχικά από τα μπάζα……

Armonistas είπε...

Η διαφορά με το Νοταραίικο και τον Πύργο του Μπέη είναι ότι το σχολείο είναι δικό μας. Ανήκει στο δήμο και δεν χρειάζεται να πείσεις κάποιον για να το προστατεύσεις.
Όσο για τα λεφτά και τη γραφειοκρατία (του 2005) που δεν επέτρεψαν την επισκευή του .. τι να πει κανείς. Αν δεν μπορούμε να βάλουμε δυο τσίγκους για προστασία και να βρούμε χρηματοδότηση για ένα τέτοιο κτήριο...χέστα.
Το 2002, στις πρώτες εκλογές της Κίνησης "Πωλητών", μας τα είχαν πρήξει γι' αυτό το κτήριο, τις πολυκατοικίες και την αδιαφορία του Σκούρα. Τί έκαναν γι' αυτά 6 χρόνια τώρα;;;;

NIKOLAS είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΘΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΕΙ??...ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ Μ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΖΩ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟ ΓΕΛΛΗΝΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΒΑΘΙΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΛΟΣΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΑ.. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, ΚΑΙΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ..ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΣ ΡΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑ...ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΜΕΝΩ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ ΚΟΠΟ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙΣ ΕΡΓΟ!! 'ΈΡΡΩΣΘΕ Κ ΕΎΔΑΙΜΟΝΕΙΤΕ

Armonistas είπε...

Δυστυχώς Νικόλα και να ήθελαν δεν μπορούν να το κάνουν. Το κτήριο είναι διατηρητέο και πρέπει να ακολουθηθούν κάποιες διαδικασίες. Ο δήμος όμως είναι ο ιδιοκτήτης και εκεί πρέπει να απευθυνθούμε.
Η άποψη που εκφράζεις είναι σωστή σε πολλές περιπτώσεις και εδώ θα έπρεπε οι κάτοικοι του Γεληνίου να ασχοληθούν και να πιέσουν το δήμο να ενεργήσει. Αλλά δεν πιστεύω ότι αυτό το σκεπτικό μπορεί να γενικευτεί και να μην αποδίδουμε τις ευθύνες που αναλογούν στις διάφορες εξουσίες. Εθελοντές της πολιτικής είμαστε, αλλά μου ακούγεται περίεργο το...
"ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΣ ΡΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑ...ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΜΕΝΩ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ ΚΟΠΟ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙΣ ΕΡΓΟ!!"
Ειδικά όταν το θέμα αυτού του σχολείου το είχαν κάνει σημαία προεκλογικά, πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και εμείς τις δικές μας.

NIKOLAS είπε...

ARONISTAS ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΟΥΣΑΝ 20 ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΟΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ - ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ) ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΡΕΙΠΙΟ..ΕΣΤΩ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ...ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΑΝΤΙ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ... 'ΈΡΡΩΣΘΕ Κ ΕΎΔΑΙΜΟΝΕΙΤΕ !

ξυλινος είπε...

Ο εθελοντισμός σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αθωώνει την εκάστοτε εξουσία για τα παραμύθια που πουλά προεκλογικώς και την απραξία-ανικανότητα μετεκλογικός..
Το σπίτι σου αν δεν το φτιάξεις θα πέσει να σε πλακώσει!
Το κεντρικό κράτος είσαι σίγουρος ότι σε ρώτησε ποτέ πως και που θα ξοδέψει τα χρήματα των φορολογουμένων ή σε ρώτησαν ποτέ οι εκάστοτε τοπικοί άρχοντες, που αλλάζουν κολόνες , ψηλώνουν πεζοδρόμια, φτιάχνουν ψεύτικους ποδηλατόδρομους και περιμένουν εμένα να πληρώσω για να σωθεί η τοπική ιστορία;
Δεν μπορεί ο εθελοντισμός να αντικαταστήσει - υποκαταστήσει τις υποχρεώσεις αυτών που λεηλατούν το δημόσιο χρήμα, κάτι που στις μέρες μας αποδεικνύεται περίτρανα!
Όταν η εξουσία ασχολείται με τον πλουτισμό φίλων και κολλητών, δεν μπορώ εγώ που με στύβουν από όπου μπορούν με τους έμμεσους φόρους να πληρώνω και αυτά, όταν αυτοί για να φάνε τις σφυρίδες τους έχουν στο τραπέζι τους και ανθοδέσμες των εκατοντάδων χιλιάδων δραχμών[ ρώτα στον Ιωαννίδη νομίζω, Ακαδημίας και Πατριάρχου Ιωακείμ για τιμές και θα καταλάβεις…}, γατί χωρίς λουλούδι δεν θα τους κατέβαινε το ψάρι..!
Μπορεί να φαίνεται λαϊκισμός αυτό, αλλά η ουσία είναι μία ΠΩΣ και ΠΟΥ μοιράζεται το κρατικό χρήμα.
Για να μην περιλάβω και τα άλλα ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ, τους παπάδες…
Ναι να βοηθήσουμε, όπως βοηθάμε στην φύλαξη του δάσους π.χ. η σε μια θεομηνία- καταστροφή, αλλά όχι και να πληρώνουμε για να κόβουν βόλτες αυτοί, με τα κρατικά αυτοκίνητα και τα αεροπλάνα…..

NIKOLAS είπε...

ΞΥΛΙΝΕ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΥΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ..ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ 20 ΕΤΙΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΑΚΙ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ Η ΠΙΟ ΑΣΧΗΜΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΧΕΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Π ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ...ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΑ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΠΗΡΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ..ΚΥΡΙΟΙ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΜΑΚΑΡΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΓΕΛΛΗΝΙ ΝΑ ΞΑΝΑΘΕΜΕΛΕΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ! 'ΈΡΡΩΣΘΕ Κ ΕΎΔΑΙΜΟΝΕΙΤΕ .

ξυλινος είπε...

Ας χρησιμοποιήσουμε το γιαούρτι και με τον άλλο τρόπο. Του πελταστή!
Κοντά είναι η επόμενη εκλογική αναμέτρηση………

ΠΕΛΛΗΝΑΙΑ είπε...

Αν και το προηγούμενο σχόλιό μου σ' αυτό το ποστ δεν αναρτήθηκε, επανέρχομαι με την καλή πίστη ότι οφείλεται σε τεχνικούς λόγους.
Προσθέτοντας την άποψή μου στη συζήτηση που ξεκίνησε, θέλω να πω ότι πέρα από την αδιαμφισβήτητη ευθύνη τω δημοτικών αρχών και των δημόσιων υπηρεσιών για την άναρχη και κακώς νοούμενη "ανάπτυξη" της περιοχής, οι κάτοικοι φέρουν και αυτοί μεγάλη ευθύνη και όχι μόνο για τους άρχοντες που εκλέγουν. Δεν είναι δυνατόν ένας τόπος να προκόψει όταν η γενική αντίληψη περιορίζεται στο "ό,τι μου δίνει λεφτά είναι καλό κι ότι δεν μου δίνει είναι κακό". Διότι, λόγω της αναρχίας, της αλληλοκάλυψης και της έλλειψης σεβασμού σε κάθε νόμο και περιορισμό, είναι βέβαιο ότι ακόμα κι εκλεγεί ένας σωστός δήμαρχος, θα τον υπονομεύσουν γιατί θα αντιτίθεται στις ορέξεις τους.
Όσο για το συγκεκριμένο σχολείο, είναι στην αρμοδιότητα του δήμου και του υπουργείου Πολιτισμού, εφ' όσον είναι διατηρητέο. Άλλωστε και το σχολείο που είναι μέσα στην Πελλήνη ανοικοδομήθηκε με κάποιο κονδύλι του δήμου. Ας διεκδικήσουν λοιπόν οι Γελληνιάτες αυτό που τους αναλογεί.

Armonistas είπε...

Διευκρίνηση: Τα σχόλια που γράφονται στο blog αναρτούνται αυτόματα και δεν περνάνε από έγκριση. Αν κάποιο από αυτά δεν βγει, οφείλεται μόνο σε τεχνικούς λόγους. Εγώ τα βλέπω μόνο όταν αναρτηθούν.

Armonistas είπε...

Στο θέμα μας τώρα.
Μετά την ανακοίνωσή μας, με βρήκαν και βρήκα διάφορους Γελινιάτες και έμαθα ενδιαφέροντα πράγματα.
- Αρκετοί νόμιζαν ότι είχε φτιαχτεί και εξεπλάγησαν από τις φωτο. Έτσι είχαν αφήσει να εννοηθεί παράγοντες του δήμου σε συζητήσεις τους.
- Βρήκα ανθρώπους που είχαν αγωνιστεί για την επισκευή του πριν από 15 χρόνια και... όταν δεν υπήρχε ο ενιαίος δήμος. Το πιο ενδιαφέρον που μου είπαν είναι ότι κατάφεραν κάποια στιγμή να βρουν χρηματοδότηση για τη σκεπή και ναυάγησε γιατί τσακώθηκαν οι δύο πρόεδροι (Λαγκαδαίικα - Γελήνι) για το ποιος θα αναλάβει το έργο. Σημειωτέον ότι το σχολείο τότε ανήκε στις δύο κοινότητες σε ίσο ποσοστό.
Αύριο θα συναντήσω κάποιους Γελινιάτες και θα μάθω περισσότερα.

ξυλινος είπε...

Καμιά κυβέρνηση δεν θέλει πολίτες που να μην ψηφίζουν αυτούς που εκλέγονται συνήθως..και γιαυτό το σύστημα φροντίζει να παράγει αυτού του πνευματικού επιπέδου και αντιλήψεων ψηφοφόρους, ώστε να συνεχίζουν οι γνωστοί άγνωστοι να λυμαίνονται τον τόπο..
Αυτοί που ξεφεύγουν το κάνουν με αποκλειστικά δική τους προσπάθεια να δουν πίσω από τις κουρτίνες της εξουσίας τι παίζεται, ώστε να μην είναι και αυτοί μέρος του κοπαδιού…
Αυτό βεβαίως έχει και το κόστος του, καθότι εκτός του μαντριού παραμονεύουν οι άνθρωπο-λύκοι…
Για όσους αντέχουν λοιπόν…καλό βόλι….

NIKOLAS είπε...

ΞΥΛΙΝΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΟΙ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ, ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ...Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΜΑ Κ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΜΑΣ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ..ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΛΟΙ, ΣΤΗ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ Κ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ !! ΕΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ! Η ΖΩΗ ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΡΟΔΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕΙ ( ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ) ΠΟΥ ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ..ΘΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΟΚ? Κ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ? ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ? ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ? ΑΝΑΡΩΤΗΣΟΥ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ Κ ΤΟΤΕ Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΑΚΙΣ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ!!
ΟΠΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΘΕΜΑ ΜΕ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ...ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΑΥΤΟ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ !!
'ΈΡΡΩΣΘΕ Κ ΕΎΔΑΙΜΟΝΕΙΤΕ

Πάνος είπε...

ΝΙΚΟΛΑ .... αντί να κατηγορείς τους κατοίκους του Γεληνιού ότι δε βάζουν το χέρι στην τσέπη, πέρα από τα διαδικαστικά και ιδιοκτησιακά του Δήμου, καλό θα ήταν να σκεφτείς πως αν το Γελήνι δεν ερημώθηκε ακόμη είναι γιατί οι κάτοικοι έχουν βάλει πολύ γερά το χέρι στην τσέπη. Και έχω κάθε επίγνωση σε αυτό που λέω. Και αν πήγαινες στο Γελήνι μερικά χρόνια πριν και πας και τώρα θα έβλεπες τη διαφορά. Λοιπόν μην μιλάς για εθελοντισμό και τα ρέστα εύκολα και αβίαστα. Ούτε μόνο το Ξυλόκαστρο και τα Τρίκαλα βρίσκονται στο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας σε έκταση. Ούτε και τα Κοινοτικά κονδύλια που θα διόρθωναν δωρεάν τέτοια πραγματα μπορούν να χάνονται έτσι.