Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΤΟΥ ΙΣΘΜΟΥ...

Όσοι αγρότες έμειναν μέχρι το βράδυ στον Ισθμό, πήραν το παρακάτω ψήφισμα, δείχνοντας την αγανάκτησή τους, από τις μεθοδεύσεις της λεγόμενης "Συντονιστικής Επιτροπής":

Καταγγέλλουμε την υπονόμευση του αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων της Πελοποννήσου από το συντονιστικό των Ενώσεων και της ΠΑΣΕΓΕΣ για τους κάτωθι λόγους:
α) Για εσκεμμένα ελλιπή προετοιμασία.
β) Για λειψή οργάνωση του μπλόκου.

γ) Για έλλειψη δημοκρατικών διαδικασιών, δηλαδή χωρίς λαϊκές συνελεύσεις.

δ) Για καπέλωμα του μπλόκου από το συντονιστικό.
ε) Για απουσία οποιουδήποτε σχεδιασμού για κλιμάκωση της κινητοποίησης.

► Η τελική τους πρόταση: «αν μας δεχθεί ο υπουργός διαλυόμαστε», αποδυνάμωσε κάθε πιθανότητα διεξαγωγής ενός νικηφόρου αγώνα.

► Είναι αναγκαίο, για την επιβίωση αγροτών και κτηνοτρόφων, ο διαρκής μαζικός και κυρίως ενωτικός μας αγώνας, να υπερβαίνει τους θεσμικούς συμβιβασμένους εκπροσώπους μας.
► Είμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών στα μπλόκα σ’ όλη τη χώρα.
► Δεν μπαίνουμε στη λογιστική δήθεν αγροτική πολιτική Υπουργείου και κομμάτων, αλλά αγωνιζόμαστε για μια πραγματική αγροτική πολιτική απ’ τα κάτω και απ’ την περιφέρεια για την περιφέρεια.
► Συμπαραστεκόμαστε αλληλέγγυοι σ’ όλα τα μπλόκα της Ελλάδας. Ο αγώνας για την κοινωνία με την κοινωνία συνεχίζεται.
► Καλούμε όλους τους αγρότες της Πελοποννήσου στα μπλόκα για να δυναμώσει ο αγώνας μας.

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΙΣΘΜΟΥ

27/01/2009

3 σχόλια:

ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ είπε...

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΛΑΚΩΝΙΑ! ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ! ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΞΕΥΤΕΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ!

Armonistas είπε...

ΜΑΚΡΙΑ ΚΙ ΑΛΑΡΓΑ!!!
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ!!! ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΟΛΙΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ.
info@armonistas.gr

ginisg είπε...

Στο blog του κυρίου Λ. Γιαννιδάκη sfedona, κάποιος GIANSARON αναρωτιέται αν το κείμενο του ψηφίσματος το έχουν γράψει αγρότες. Ο κύριος Γιαννιδάκης απαντάει ότι «βοηθήθηκαν» και το έγραψαν οι αγρότες.

Κύριε Γιαννιδάκη και κύριε GIANSARON το κείμενο του ψηφίσματος γράφτηκε μόνο από ΑΓΡΟΤΕΣ (με κεφαλαία γράμματα) που αγαπάνε τον τόπο τους, το επάγγελμά τους, την παραγωγή, την Ιστορία, το παρελθόν αλλά και το μέλλον τους. Πιστέψτε με ότι τέτοιοι αγρότες υπάρχουν πολλοί και τώρα είναι η ευκαιρία να ξεφύγουν από το κατεστημένο που «διοικεί», ορίζει και καθορίζει τις τύχες τους.

Το μέλλον στα χέρια τους, τους ανήκει και δεν έχουν ανάγκη από κανέναν θεσμοθετημένο βαρίδι του παρελθόντος γιατί μόνο και μόνο είναι παρελθόν.
Το παρών είναι εδώ όπως επίσης και οι προκλήσεις του μέλλοντος.
Συνάδελφοι αγρότες, καλή δύναμη, πίστη, ελπίδα. Κάτι καλλίτερο ξημερώνει και πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και αυτούς που το αντιπροσωπεύουν.