Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ...

Ο όμιλος προβληματισμού επανήλθε με δεύτερο κείμενο. Αυτή τη φορά θίγει συγκεκριμένα θέματα, όπως οι Αποθήκες Φραντζή, το νερό, το κυκλοφοριακό, η μαρίνα και το MARE. Μπορείτε να το διαβάσετε στη σελίδα 28 του φύλλου 64 της ΣΦΗΚΑΣ http://www.korinthia.net/sfika/64 .
Μας καλεί, όπως θα δείτε, να κρεμάσουμε μαύρες σημαίες στα μαγαζιά μας το Πάσχα για να δείξουμε στους επισκέπτες την "ανικανότητα των αιρετών μας" και το σύνολο(!) των επαγγελματιών της πόλης να κάνει ένα "κοινό ψήφισμα διαμαρτυρίας" για τον ίδιο σκοπό.
Λοιπόόόόόόν... Το πράγμα αρχίζει να χοντραίνει! Μάλλον μπαίνουμε στα λημέρια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Η επανάσταση πλησιάζει! Δια αλληλογραφίας προς το παρόν, αλλά μπορεί σύντομα να έχουμε και χτύπημα. Αν επίκειται κάτι, τότε ...πάσο!
Αν όμως δεν πρόκειται για τοπική "17 Νοέμβρη", τότε μάλλον μας κάνουν πλάκα. Γιατί πώς να πάρει στα σοβαρά κάποιος προβληματισμένος πολίτης τέτοια καλέσματα; Ποιοι ακριβώς καλούν τους επαγγελματίες να εναντιωθούν έμπρακτα και πιθανόν να πληρώσουν το κόστος της αντίδρασης; Ποιοι θα πάνε στα μαγαζιά να τους πείσουν; Και πολλά ακόμα βασανιστικά ερωτηματικά...
Καλός και απαραίτητος ο προβληματισμός, δεν λέω, αλλά μην μας δουλεύετε και τόσο χοντρά. Είπαμε, έχουμε τα χάλια μας σαν κοινωνία, αλλά μην μας περιπαίζετε κιόλας! Έτσι που το πάτε, θα επιβεβαιώσετε και την πιάτσα που λέει ότι σύντομα θα μας πείτε και το όνομα του σωτήρα που θα μας σώσει και εκεί θα τελειώσει κι ο προβληματισμός. Πάρτε το αλλιώς πατριώτες, γιατί εκτός απ' το "κορμί" που έχουμε ήδη χάσει, θα χάσουμε και το μυαλό μας...
Ανδρέας Απ. Ζάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: