Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

KΛΙΚ-ΑΡΜΟΝΙΖΟΝΤΑΣ στο Δήμο...


Ένας από τους στόχους–πρόκληση αυτής της διαδικτυακής έκθεσης, (http://xylokastro-evrostini.blogspot.com/) είναι να περπατήσουμε, και παρατηρώντας να ανακαλύψουμε τις μικρές κρυμμένες ομορφιές της πόλης και των χωριών μας. Υπάρχουν πάρα πολλές, πιστέψτε με…

Πρέπει όμως να αφήσουμε τα οχήματα, να αλλάξουμε ρυθμό και να «γυμναστούμε» στην παρατήρηση και αναζήτηση και των λεπτομερειών, που «ο γρήγορος» τρόπος ζωής μάς στερεί, αποστεώνοντας το κάθε μέρα μας από τις μικρές ομορφιές, που θέλουν ανθρώπινους ρυθμούς για να ανακαλυφθούν.

Άλλος στόχος, η διάσωση μέσω της φωτογραφίας «στοιχείων», που ο λογικός χρόνος και ο αλόγιστος άνθρωπος θα αλλοιώσουν, καταστρέψουν, διαστρέψουν κλπ. Ευχής έργο, να μπορούσαν και τα σχολεία να φτιάξουν ομάδες φωτογράφησης και να ανακαλύψουν την πόλη, τα χωριά και τη φύση μας, πριν καταστραφεί εντελώς! Εδώ να θυμίσουμε και την πρότασή μας να καθιερωθεί μια φορά τον χρόνο, να εορτάζεται κάποιο κλειστό δημοτικό σχολείο. [πώς εορτάζουν τα ξωκλήσια….] Συνδυασμός, ΤΕΧΝΗΣ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, με το σύλλογο του χωριού, ξενάγησης στο χωριό, φωτογράφησης και έκθεσης των φωτογραφιών.

Να ωθήσουμε τα παιδιά και τους μεγάλους να ανακαλύψουν τα χωριά και όχι μόνο τις ταβέρνες τους!
Να ξανα-αγαπήσουμε τον τόπο μας, την γη των γονιών μας και των παιδικών μας χρόνων.

Γιατί μόνο έτσι θα την υπερασπιστούμε!
Γιατί εμείς φταίμε, με το κυνήγι του ευδαιμονισμού, που αφήσαμε τους άπληστους δαίμονες να την λεηλατήσουν ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΟΥΛΕΎΟΝΤΑΙ ΤΑ ΥΠΌΛΟΙΠΑ!

Η συνέχεια αυτής της προσπάθειας θα ανήκει σε έμψυχα. Ανθρώπους και ίσως ζώα. Ανθρώπους του μόχθου, που καλλιεργούν την γη και αγωνίζονται. Ανθρώπους της πόλης και γενικώς « προσώπατα» που έλεγε και η Βασιλειάδου… Αυτό θα είναι το επόμενο όμως θέμα.[ Ο Χ. Κυριάκος έστειλε μια εξαιρετική.] Σαφώς πιο δύσκολο….

Ετοιμασθείτε, συγκροτηθείτε και συγκρατηθείτε ….
Ωραία θα ήταν να μας μιμηθούν και οι γείτονες και κάποια στιγμή να αλληλο-εκτεθούμε και να γλεντο-γνωριστούμε. Σικυώνιοι, Κορίνθιοι κλπ. Ιχνηλατήστε το αύριο με Φώτο από το χθες….

Λουκάς Ψαράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: