Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΔΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ...

φωτο ΣΦΕΝΤΟΝΑ

Τετάρτη 16/2/2011. Συνεδρίαση ΔΣ δήμου Σικυωνίων. Παρευρέθηκα για δύο λόγους. Πρώτος λόγος ήταν το θέμα της συγχώνευσης των σχολείων που υπήρχε στην ημερήσια διάταξη και δεύτερος, για να πάρω μια γεύση από το κλίμα και το στυλ των συνεδριάσεων του γειτονικού δήμου.

1. Στο θέμα των σχολείων το ΔΣ Σικυωνίων, μετά από πολλούς προβληματισμούς που ακούστηκαν, κατέληξε και αυτό ότι δεν μπορεί να δεχθεί να γίνουν συγχωνεύσεις με αυτούς τους όρους. Δεν δέχθηκε ούτε το ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο και τον τρόπο προώθησης του θέματος από την κυβέρνηση (για "δικτατορικό τρόπο του Υπουργείου" μίλησε η πλευρά Χωρέμη), ούτε και συγχωνεύσεις χωρίς υποδομές.
Πιστεύω ότι σε πιθανή εφαρμογή των συγχωνεύσεων από πλευράς κυβέρνησης, θα υπάρξει και από τους γείτονες μεγάλη αντίδραση.

2. Ως προς τις γενικές εντυπώσεις και τις αναπόφεκτες συγκρίσεις που έκανα με το δικό μας ΔΣ, παρατήρησα αρκετές διαφορές. Πρώτη και σημαντικότερη είναι ότι στο ΔΣ Σικυωνίων ο δήμαρχος Σ. Σταματόπουλος, κρατά έναν πιο "ουδέτερο" ρόλο, από τον δικό μας. Ακόμα και η θέση που καθόταν (όχι στο Προεδρείο, αλλά ανάμεσα σε συμβούλους των μειοψηφιών) είναι ενδεικτική. Τον πρώτο ρόλο τον αφήνει στον Πρόεδρο κ. Λεονάρδο και μιλά όταν και αν πρέπει.
Επίσης, παρατήρησα ότι υπάρχει μεγαλύτερος πλουραλισμός λόγου και απόψεων, χωρίς να κρίνω την ποιότητά τους. Υπάρχουν πολλοί που αρθρώνουν πολιτικό λόγο από τις μειοψηφίες (Ζαχαριάς, Βυτινιώτης, Χωρέμης, Σπανός, Παπαδημητρίου), αλλά και από πλευράς πλειοψηφίας (Χουσελάς, Γ. Σταματόπουλος κ.α.). Είναι καλύτερο (πάντα το υποστήριζα) να υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί στο ΔΣ, όπως και οι πλειοψηφίες να αφήνουν "χώρο" στους συμβούλους τους.

Επειδή θα ξαναπάω, θα έχω καθαρότερη άποψη την επόμενη φορά.

Α.Α.Ζ.

ΥΓ: Ρεπορτάζ για τη συνεδρίαση από τον Λάκη Γιαννιδάκη εδώ http://www.sfedona.gr/2011/02/17/δημοτικο-συμβουλιο-δημου-σικυωνιων-π/

Δεν υπάρχουν σχόλια: