Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Μία συγχώνευση ...που δεν χωνεύεται!!!

Τελικά μετά από όλο αυτό τον πανικό που έγινε τους τελευταίους μήνες με τις συγχωνεύσεις των σχολείων, η μόνη συγχώνευση που πάει να γίνει στο δήμο μας είναι αυτή του δημοτικού σχολείου Πιτσών με το Καμάρι. Καμία δόση λογικής!!! Η συγχώνευση των δημοτικών Παναριτίου Μάννας ..."δεν πιάνεται", μιας και ήταν κοινώς αποδεκτή και το σχολείο Παναριτίου έκλεινε από μόνο του.

Οι κάτοικοι των Πιτσών είναι ανάστατοι, νιώθουν αδικημένοι και την προηγούμενη εβδομάδα συγκεντρώθηκαν παρουσία του δημάρχου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης  κ. Αντώνη Κλαδούχου και κατέληξαν σε ένα κείμενο διαμαρτυρίας που έστειλαν σε όλους τους εμπλεκόμενους. Πήγαν μάλιστα και στην υφυπουργό Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου, η οποία κατά τα λεγόμενα των ανθρώπων του συλλόγου αγνοούσε τις εξελίξεις αυτές.

Μετά από τη συνάντηση έβγαλαν μια σκληρή ανακοίνωση (μάλλον κάτι άλλαξε), στην οποία κατονομάζουν ως υπεύθυνους για τη συγχώνευση αυτή το Δ/ντη Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Παπαγεωργάκη και το δήμαρχο κ. Κλαδούχο και δηλώνουν ότι προχωράνε σε κατάληψη του σχολείου.

Διαβάστε την ανακοίνωση και θα επανέλθω, γιατί απ' ότι φαίνεται η υπόθεση έχει πολλές σκοτεινές πλευρές και αναζητούνται "οι μάγειροι" και "οι βοηθοί μαγείρων" αυτού του παράλογου μαγειρέματος και ενός "φαγητού" που προέκυψε και δεν χωνεύεται με τίποτα...

"Το 3θέσιο δημοτικό –νηπιαγωγείο Πιτσών έκλεισε εν αγνοία της υφυπουργού Παιδείας κας Χριστοφιλοπούλου και με προσωπική πρωτοβουλία του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κορινθίας κ. Παπαγεωργάκη και του Δημάρχου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Α. Κλαδούχου. Χωρίς να γίνει καμία αξιολόγηση, μας τοποθετούν σε αίθουσα –«κουζίνα» ώστε να γίνει 6θέσιο στο Καμάρι. Η υφυπουργός θεώρησε ότι είχαν κλείσει κι άλλα σχολεία στην περιοχή, κάτι όμως που δεν έχει γίνει. Τη Δευτέρα ο σύλλογος Γονέων και οι κάτοικοι των Πιτσών θα πραγματοποιήσουν κατάληψη στο σχολείο του χωριού και δεν θα στείλουν τα παιδιά στο σχολείο Καμαρίου. Με τέτοιες πρακτικές, πως είναι δυνατόν να λειτουργήσει το κράτος και η παιδεία;"

Α.Α.Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: