Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

"AGRIADA…… ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ;", του Γιώργου Γκίνη...

AGRIADA…… ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ;

Κοινά αποδεκτό από τον άνθρωπο του μόχθου, του κόπου, του ιδρώτα, της γης και πολλών άλλων επιθετικών προσδιορισμών, από τον ΑΓΡΟΤΗ, η έλλειψη της σωστής, έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης, πάνω σε θέματα, ζητήματα, καταστάσεις, προοπτικές που αφορούν τον ίδιο και το επάγγελμα – ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ που επιτελεί, παράγοντας τροφή.
Έλλειψη πληροφόρησης, η οποία είναι απαραίτητη στον σχεδιασμό, προγραμματισμό, οραματισμό των ενεργειών του ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών αλλά και της αγοράς, σε ένα δύσκολο παγκοσμιοποιημένο και ανταγωνιστικότατο περιβάλλον, όπου κυριαρχούν οι ΜΕΓΑΛΟΙ και τίποτα δε σου χαρίζεται.
Τα τελευταία δυό – τρία χρόνια, με την εξέλιξη της τεχνολογίας, πολύτιμο σύμμαχο του Αγρότη στη δίψα του για μάθηση, για πληροφόρηση, για εκπαίδευση, για ανταλλαγή σκέψεων, ιδεών, προτάσεων, απόψεων, αποτελεί το διαδίκτυο. Ένας «χώρος», που ακόμα και σήμερα, εν έτη 2011, είναι άγνωστος στην πλειοψηφία των Ελλήνων Αγροτών, της Ελληνικής περιφέρειας και υπαίθρου.
Για όσους αγρότες είχαν και έχουν την … «πολυτέλεια» του να είναι ιδιοκτήτες και ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ όχι μόνο της γης, αλλά και ενός σύγχρονου «ξιναριού» που φέρει το όνομα Computer, Laptop, PC,  υπολογιστής, η όπως αλλιώς εσείς θέλετε να ονομάσετε, είναι σε κάποιο βαθμό ποιο ενημερωμένοι απ’ ότι κάποιοι άλλοι συνάδελφοί τους, που π.χ. περιμένουν με αγωνία τον …Σάκη (Αρναούτογλου) για να μάθουν τον καιρό της επόμενης μέρας, στις 21.40΄ το βράδυ, ώστε να κάνουν τον προγραμματισμό τους (αν δεν υπάρχει απεργία, στάση η επίσχεση εργασίας κ.α.).
Και βέβαια από μόνος του ο υπολογιστής, είναι ένα «άχρηστο ξινάρι», αν δεν συνοδεύετε με πρόσβαση στο internet. Αλλά και η πρόσβαση στο internet είναι πάλι ένα «ξινάρι – απολειφάδι», αν δεν μπορείς να επισκεφθείς ιστοσελίδες, blogs, ανάλογου περιεχομένου με το επάγγελμα του Αγρότη. Περιεχομένου μορφωτικού, εκπαιδευτικού, ενημερωτικού, έγκυρου, έγκριτου.
Για τα Κορινθιακά δεδομένα, ένας από τους καλλίτερους κατά την ταπεινή άποψή μου τέτοιους ιστοχώρους, είναι το blog Agriada, (http://agriada.blogspot.com), που από τις 2 Φεβρουαρίου 2009 που έκανε την πρώτη της ανάρτηση (δες εδώ    http://agriada.blogspot.com/2009/02/blog-post.html), μέχρι και τις 28 Σεπτεμβρίου 2011 που έχει την τελευταία της ανάρτηση (δες εδώ  http://agriada.blogspot.com/2011/09/blog-post_5860.html), φιλοξένησε 498 αναρτήσεις, με άκρως ενδιαφέροντα θέματα, κυρίως του Αγροτικού χώρου, τοπικού, αλλά και κεντρικού.
Αναρτήσεις που με τεκμηρίωση, πικρό πολλές φορές μα αληθινό λόγο, καλοπροαίρετη και εποικοδομητική κριτική, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις, καυστικά σχόλια, χιούμορ, πρωτοπόρες ιδέες με παραδείγματα, μνήμη και καθαρή Αγροτική συνείδηση, είχαν καταφέρει να κεντρίσουν το Αγροτικό ενδιαφέρον του Κορινθιακού κοινού και όχι μόνο, με αποτέλεσμα ο Κορίνθιος Αγρότης να αναδείξει αυτό το blog σε πηγή ενημέρωσης, προβληματισμού, ανταλλαγής απόψεων κ.α.
Το πολύ καλό και ίσως μοναδικό τέτοιου είδους blog του Νομού μας, όπως ανέφερα και πάρα πάνω, έχει κάνει την τελευταία του ανάρτηση την 28η Σεπτεμβρίου 2011. Έκτοτε και μέχρι και σήμερα, ο «πολύτιμος συνεργάτης μας» στην ενημέρωση, έχει ΣΙΩΠΗΣΕΙ προς μεγάλη έκπληξη αλλά και απογοήτευση των απανταχού φίλων και συναδέλφων Αγροτών της ΑΓΡΙΑΔΑΣ.
Δεν γνωρίζω για ποιους λόγους έχουν σταματήσει οι αναρτήσεις στο συγκεκριμένο blog, πιστεύω να μην είναι λόγοι …«ΑΝΩΤΕΡΩ ΒΙΑΣ», και εύχομαι σύντομα να είναι ξανά κοντά μας, με την ίδια ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ και ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, με το ίδιο ΠΑΘΟΣ και με περισσότερο ΚΟΥΡΑΓΙΟ και ΔΥΝΑΜΗ.

Ζεμενό 10 Δεκεμβρίου 2011

Γιώργος Γκίνης
Αγρότης

2 σχόλια:

Αγριάδα είπε...

Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια κ. Γκίνη. Ευτυχώς η μικρή χρονική αναστολή των αναρτήσεων στην "Αγριάδα", δεν έχει να κάνει με "ανωτέρω βία".
Ελπίζουμε μέσα στις εορτές ή το αργότερο με το νέο έτος να ξαναξεκινήσουμε να αναρτούμε κείμενα στο blog της "Αγριάδας.
Σας ευχαριστούμε και πάλι για το ενδιαφέρον σας.

ginisg είπε...

Με χαρά διάβασα το σχόλιό σου και με ανυπομονησία θα περιμένω και πάλι τις δημοσιεύσεις σου. Να ’σαι καλά.

Γιώργος Γκίνης