Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Όχι στο χαράτσι και πολιτικά μηνύματα...

Σε μια μεγάλη συγκέντρωση χθες Τετάρτη 25/1/2012 στο Ξυλόκαστρο, οι παρευρισκόμενοι είπαν ένα μεγάλο όχι στο χαράτσι των ακινήτων μέσω ΔΕΗ. Παράλληλα, ο δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης θα προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ με απαίτηση να μην κοπεί το ρεύμα σε κανέναν πολίτη που δεν πλήρωσε το χαράτσι, μέχρι να βγει η απόφαση για τη συνταγματικότητα του νόμου που το επέβαλε. Επίσης, δημιουργήθηκαν ομάδες που θα περιφρουρήσουν τυχόν απόπειρες διακοπής και έγινε αναλυτική ενημέρωση για τις νομικές διαδικασίες από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κορινθίας και τον νομικό σύμβουλο του δήμου Πετρούπολης. Σημειωτέον ότι ο δήμος Πετρούπολης και οι κάτοικοί του είναι οι πρώτοι που κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ και πήραν παράταση μέχρι τον Απρίλιο.

Η συγκέντρωση αυτή είναι μία πολύ καλή εξέλιξη και θα βοηθήσει να γίνει μαζικότερη η αντίδραση των πολιτών απέναντι στη λαίλαπα της ντόπιας και ξένης τρόικας. Μεγάλη ικανοποίηση ένιωσα βλέποντας ότι η δράση και η επιμονή της "Πλατείας Ξυλοκάστρου" (αλλά και της Συμπολιτείας) άλλαξαν τη στάση του δήμου και κατάφεραν να είναι σύμμαχος και αρωγός στις προσπάθειες των πολιτών.

Από εκεί που δεν έβαζαν καν θέμα στο ΔΣ τα αιτήματα της πλατείας, φτάσαμε χθες στο σημείο δήμος και πλατεία να είναι στο ίδιο πάνελ και να αγωνίζονται μαζί για το χαράτσι της ΔΕΗ. Από εκεί που ο δήμαρχος μίλαγε μόνο γι' αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι (σε όλες τις ανακοινώσεις μέχρι πρότινος αλλά και στο βίντεο που ακολουθεί όπου ξόρκιζε μετά βδελυγμίας τις λογικές ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ - δείτε στο 3' 10'' έως 3' 59'' -), χθες τρεις φορές στην παρέμβασή του μίλησε γι' αυτούς που δεν θέλουν ή δεν έχουν.


Τα έχουμε πει πολλές φορές. Τα έλεγε και το εξώφυλλο.


Η επιμονή όλων μας να αλλάξουμε τη συμπεριφορά της δημοτικής αρχής δικαιώνεται, γιατί έτσι θα γίνει και μαζικότερη και πιο αποτελεσματική η αντίδραση και θα καταπολεμηθεί ευκολότερα ο φόβος πολλών πολιτών. Από το να πετροβολάς μια ουδέτερη δημοτική αρχή προσδοκώντας μικροπολιτικά οφέλη είναι καλύτερα να τη βάζεις με τον τρόπο σου στο παιχνίδι και να μαζικοποιείς τον αγώνα. Είμαστε σε πόλεμο και πρέπει να σκεφτόμαστε καθαρά, τίμια και έξυπνα.

Ας το επικοινωνήσουμε λοιπόν σε όλους τους δημότες και οι 500 που δεν πλήρωσαν το χαράτσι να γίνουν 5.000. Μετά ας έρθουν να μας κόψουν το ρεύμα ή ας αποφασίσουν να βάλουν κι άλλα χαράτσια. Θα τους περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες...

Ανδρέας Απ. Ζάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: