Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Εθνική εορτή, του Λουκά Ψαράκη...


«Για την Ελλάδα ρε γαμώτο» όπως είπε η γνωστή αθλήτρια…….
..για ποια Ελλάδα ρε γαμώτο……..θα μπορούσαμε να πούμε τώρα…….

Τι εορτάζει άραγε σύσσωμη η πολιτική και οι άλλες εξουσίες, μαζί με τους αμέριμνους του λαού σήμερα;

Η Ελλάδα σήμερα έχει παραχωρήσει την εθνική της κυριαρχία στις ύαινες, ντόπιες και ξένες.

Η πατροπαράδοτη υπερηφάνεια του Έλληνα, έχει πάει εδώ και καιρό περίπατο, εφ όσον ανέχεται αυτά που συμβαίνουν εντός της χώρας και τον συνεχή και διεθνή διασυρμό της, όπως τον ξεκίνησαν ο Γιώργος και η παρέα του και συνέχισαν οι υπόλοιποι, βασισμένοι σε αυτά ακριβώς, που χρόνια πολλά, συγκάλυπταν με την εξουσία τους.

Κοινωνική δικαιοσύνη δεν υπάρχει σε καμιά περίπτωση.

Αρχηγοί κομμάτων και παρατρεχάμενοι αφήνουν, κρύβουν και αγνοούν τις λίστες ανθρώπων που λεηλατούν την χώρα, αλλά ευνοήτως στηρίζουν τις κομματικές τους ηγεσίες, την στιγμή που, παιδιά υποσιτίζονται και καλούνται οι δήμοι, να προσφέρουν κολατσιό σε μαθητές, άνθρωποι αυτοκτονούν συνέχεια, χιλιάδες άστεγοι και πεινασμένοι τριγυρνούν ανήμποροι, η κοινωνική συνοχή διαλύεται, η εγκληματικότητα διαχέεται , τα λουκέτα αυξάνονται, οι νέοι μεταναστεύουν κλπ. κλπ.

Η δικαιοσύνη, ελεγχόμενη κατά το πλείστον δεν αντιδρά….

Η Δημοκρατία. Ανέκδοτο κατάντησε ετούτη εδώ η λέξη στην χώρα μας….
Βουλευτές άβουλοι, « δεμένοι πισθάγκωνα», να σύρονται σε ψηφοφορίες ενταφιασμού της χώρας , με ΕΝΑ άρθρο!
Βρήκαν έδαφος και οι φασιστο-ναζί εγκληματίες να τρυγάνε την αγανάκτηση και τον θυμό του λαού, που πολλάκις προδομένος από τους πολιτικούς ταγούς του, χαμένος, αποσβολωμένος , ασυντόνιστος και πελαγωμένος τους στηρίζει και οπλίζει την άθλια και άκρως επικίνδυνη σιδερογροθιά τους….

Η Αριστερά του κοινοβουλίου ανήμπορη, ψάχνει λύσεις μαντρωμένη εντός συστήματος και «ναού της δημοκρατίας».

Όλοι και όλα τα εκπαιδευτικά συστήματα, διαπαιδαγωγούν τους πολίτες να λειτουργούν δια αντιπροσώπων.

Όσοι μιλούν για άμεση δημοκρατία, γραφικοί και ουτοπιστές θεωρούνται……….

Η εκκλησία φυλάει τα χωράφια της……

Το τραγικό είναι –σαν φάρσα της ιστορίας μοιάζει-, ότι σήμερα που η Ελλάδα εορτάζει το όχι στον φασισμό, η πολιτική εξουσία πλήρως υποταγμένη στις επιβουλές των ισχυρών του χρήματος εντός και εκτός της χώρας, αυτούς που εξαπέλυσαν έναν οικονομικό πόλεμο κατά των ευρωπαϊκών λαών, βάζει την υπογραφή της για άλλη μια φορά στον εξευτελισμό των πολιτών και το πλήρες ξεπούλημα της χώρας.

Ο κυρίαρχος… ισχυρός.. και σοφός.. λαός …εορτάζει τις τελευταίες ελεύθερες; Μέρες όπως λέει και ο ποιητής……….

Ας γιορτάσουμε λοιπόν υπό τις ευλογίες του Σόϊμπλε και της διεθνούς των τραπεζιτών.

Τότε έχυσαν το αίμα τους ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΟΙ!

Σήμερα θα μας το πιουν, και εμείς θα περιμένουμε τον σωτήρα βλέποντας μπάλα στην tv και παρελαύνοντας………

Λουκάς Ψαράκης

3 σχόλια:

P.V είπε...

Πες τα Λουκά… αν και άρχισαν να τρέμουν και τον ίσκιο τους… σιδηρόφρακτες παρελάσεις με προστασία ακόμα και κοκκινοσκούφηδων, τα ανδρείκελα και οι γλάστρες της δημοκρατίας, στη Θεσσαλονίκη…

Ανώνυμος είπε...

,,,ξέχασα και την νέα μορφή διαπαιδαγώγησης που προσφέρεται από την εξαιρετική μας τηλεόραση, τις Τούρκικες τηλεοπτικές σειρές, οι οποίες έχουν και ρήτρα απαγόρευσης του μεταγλωτισμού τους. Για να εξοικειωνόμαστε με την γλώσσα…..που ξέρεις μπορεί να μας χρειαστεί……..

λψ.

pasokonoudou είπε...

….είναι τραγικό να βλέπεις να αποτίνουν τιμές παρελαύνοντας, σε ανθρώπους εκλεγμένους από τον λαό πριν λίγο καιρό και που τώρα «κατεβαίνουν», στους ψηφοφόρους φυλασσόμενοι με τέτοιο τρόπο!
Το ποιο τραγικό όμως είναι, ότι ο τιμούμενος ή και τιμούμενοι, να εισπράττουν τιμές, ενώ είναι κατηγορούμενοι για παράνομο πλουτισμό και είναι γνωστή η διαδικασία πλουτισμού τους ενώ κατείχαν καίρια πόστα στους μηχανισμούς της τοπικής εξουσίας……..
Οι γονείς θα όφειλαν να αποσύρουν τα παιδιά τους………και οι πολίτες να εμποδίζουν την παραμονή αυτών στην εξέδρα…….ΠΑΝΤΟΥ σε ολόκληρη την χώρα………