Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

Μια ευκαιρία να συζητήσουμε (εκτός Facebook)...

Ο Καλλικράτης "βάζει" τους δήμους να ψηφίσουν το Στρατηγικό Σχεδιασμό της πενταετίας 2015-2019. Παρ' ότι έχει ευτελιστεί στην πράξη και αποτελεί μια τυπική διαδικασία (και μόνο το ότι αρχίζουμε να το συζητάμε μεσούσης της πενταετίας δείχνει την παθογένεια), είναι μια λαμπρή ευκαιρία για να μιλήσουν όλοι οι δημότες και να προβληματιστούν για το μέλλον αυτού του τόπου.
Την ερχόμενη Τετάρτη 11/5/2016 στις 6μμ συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός. Είναι μια καλή αφορμή όλοι οι Ξυλοκαστρίτες και οι Ευρωστίνιοι να έρθουν να πουν τις σκέψεις τους, τους προβληματισμούς τους και τις προτάσεις τους. Από τα πιο "μικρά" μέχρι τα πιο "μεγάλα". Όλα αυτά που συζητάμε μπροστά από μια οθόνη, να τα πούμε κι από κοντά. Τώρα που οι περισσότεροι, ελέω Facebook, λένε δημόσια τη γνώμη τους καλό θα ήταν να τις μοιραστούν και με τους συμπολίτες τους σε μια δημόσια συζήτηση.

Ειδικά οι νέοι συνδημότες πρέπει να κάνουν το βήμα και να είναι εκεί. Μόνο έτσι θα πάψουν οι δημόσιες διαβουλεύσεις και τα δημοτικά συμβούλια να είναι τυπικές διαδικασίες ή συναθροίσεις "παραγόντων".
Όταν αναθέτεις τη ζωή σου σε άλλους, όποιοι και νάναι αυτοί, δεν μπορεί να περιμένεις και πολλά. Απλά θα έχεις χίλιες αφορμές να γκρινιάζεις και να κάνεις κριτική. Σου φτάνει; Σου αξίζει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: