Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

ΣΟΥ ΕΠΕΣΕ Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ...

Η πολιτική παράνοια στο Ξυλόκαστρο, έχει ξεφύγει από τα προβλεπόμενα όρια. Διαβάστε στη σημερινή ΣΦΗΚΑ, στη σελίδα 15, το άρθρο με τίτλο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΦΕΡΕΝΤΖΕΣ, του Μιχάλη Πούλου και θα καταλάβετε (τυπογραφικό λάθος είναι το όνομα, άλλος είναι ο συγγραφέας. Ο Γρηγόρης Κλαδούχος. Έχει και φωτογραφία του μάλιστα, χωρίς το φερετζέ). 
Από τη σπουδή του συγγραφέα, να βρει κάτι για να κατηγορήσει την Επιτροπή Πολιτών για τη Σωτηρία του Πευκιά, τη βαφτίζει "εθελοντική οργάνωση". Μετά την αμφισβήτηση της συνέλευσης για τον Πευκιά, έχουμε τώρα και την αυθαίρετη υπόθεση (αξίωμα στην προκειμένη), ότι η Επιτροπή που προκύπτει από μία συνέλευση και αναλαμβάνει να προωθήσει κάποια ζητήματα, είναι "εθελοντές" και συγκρίνονται με τους "Γιατρούς του κόσμου" , τον Ερυθρό Σταυρό και τους Αιμοδότες (όλα αυτά επειδή προσφέρουν και εθελοντική εργασία;;;).
Έτσι λοιπόν κατακεραυνώνονται, επειδή τόλμησαν (οι πολίτες!) να κάνουν κριτική στη δημοτική αρχή. Σα δεν ντρέπονται! Πού ακούστηκε "Επιτροπή Πολιτών" να αμφισβητεί εξουσία; Χάλασε ο κόσμος... 
Συνολικά το άρθρο σφύζει παραλογισμών και αυθαιρεσιών, αλλά το να μη δίνουμε το δικαίωμα κριτικής στους πολίτες, ξεφεύγει από κάθε ...έλεγχο! 
Τελικά, πρέπει να ψέκασαν την πόλη αντί για τα πεύκα. Ο παραλογισμός κυρίευσε τα πάντα. Κάθε εβδομάδα έχουμε και νέο χτύπημα. Φυλαχτείτε και ο σώζων εαυτόν σωθήτο...

ΥΓ1: Να σημειώσω εδώ ότι εκτός του ότι δε μετέχω (για να μην έχουν να λένε), διαφωνώ σε πολλά πράγματα με την Επιτροπή και με τον τρόπο που χειρίζεται το ζήτημα του Πευκιά. Όμως, τέτοια λάσπη και τέτοια συκοφαντία, δεν πετάγεται ούτε σε καθεστώτα δύσκολα. 

ΥΓ2: Διαπιστώνει, λέει, κάθε ημέρα σημαντικές παράπλευρες αλλοιώσεις εννοιών. Το είδωλο του άρθρου του στον καθρέφτη κοίταγε μάλλον. Τέτοιες αλλοιώσεις δεν τις κάνουν ούτε οι πολιτικά και αυτοδιοικητικά αναλφάβητοι. 

ΥΓ3: Ακόμα και έτσι να ήταν (που δεν είναι), οι "εθελοντές" δεν έχουν δικαίωμα κριτικής; Γιατί; 

ΥΓ4: Η υπομονή έχει και τα όριά της. Και η λογική όρια έχει, αλλά ξεπερασμένα απ' ότι φαίνεται. Η ανοχή τελείωσε. Τελείως! Το άσπρο είναι άσπρο και δεν θα σας αφήσουμε να το κάνετε μαύρο. Σας αφήναμε τόσο καιρό να λέτε ότι θέλετε και δεν σας απαντούσαμε, αλλά το παρακάνατε. Από δω κι εμπρός, θα τα ακούτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: