Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Ή ΥΛΟΤΟΜΙΑΣ;

Διαβάζουμε και απορούμε. Η ΣΦΕΝΤΟΝΑ δημοσίευσε μια είδηση που σοκάρει. Διαβάστε την εδώ και τρελαθείτε μαζί μας. Μαζική κοπή δέντρων γίνεται στη Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι και οργανώνεται κινητοποίηση για αύριο το πρωί.
Όπως χαρακτηριστικά γράφει το ρεπορτάζ:

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα παίρνει την πρωτοβουλία για να σώσουμε το πανέμορφο δάσος της Σχολής Μηχανικού, που όπως προαναφέραμε αποτελεί ένα πνεύμονα πρασίνου για όλη την περιοχή. Καλεί Αθηναϊκά και Τοπικά ΜΜΕ, ευαισθητοποιημένους πολίτες και φορείς του τόπου μας, αλλά και Κορίνθιους βουλευτές και πολιτευτές, νομαρχιακή και τοπική αυτοδιοίκηση εκπροσώπους κομμάτων, πολιτικές νεολαίες να βρισκόμαστε ΟΛΟΙ αύριο Τρίτη 23 Ιουνίου στις 9 το πρωί, μπροστά από την πύλη του στρατοπέδου και να ζητήσουμε από τον Διοικητή να σταματήσει το καταστροφικό έργο του.
Να μας επιτρέψει να δούμε από κοντά την περιοχή όπου σύμφωνα με τις έγκυρες πληροφορίες μας έχουν κοπεί 700 και πλέον δέντρα και να μας αιτιολογήσει την πράξη του αυτή. (Αλήθεια τι απέγιναν οι κορμοί τους;!)

Τέλος επειδή πιστεύουμε ότι ο στρατός μας γενικότερα , έχει ευαισθησίες για το περιβάλλον και το έχει αποδείξει με την συμμετοχή του σε πολλές φυσικές καταστροφές, αλλά και σε πρωτοβουλίες δεντροφύτευσης και προστασίας του πρασίνου, ζητάμε από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του να επέμβουν αμέσως για να σώσουμε τον οικολογικό θησαυρό της Σχολής Μηχανικού Λουτρακίου.


ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΤΙΣ 9.00 ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΚΑΛΥΠΤΩΝ ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΚΑΝ ΕΛΑΦΡΑ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΣΕ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ :
ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟ ΔΑΣΟΠΟΝΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΔΕΜΑ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ) ΕΥΚΑΛΥΠΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 30 ΜΕΤΡΑ, ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΠΙΣΤΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΘΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΙΣΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΝΕΙ.
Η ΚΟΠΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΖΑ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕΡΙΚΑ (ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ) ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΥΨΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
ΟΙ ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΙΜΑ ΔΕΝΤΡΑ , ΦΥΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΥΛΟΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥΣ.