Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

BLOGΟΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ...

Ξαφνικά χθες ο Τι με λες κατέβασε το μπλογκ. Ο Freeguilty χρησιμοποιήθηκε από κάποιους ως σχολιαστής-υβριστής του Τι με λες και γενικά επικρατεί μια ανακατωσούρα, που πολλοί από εμάς την είχαμε προβλέψει.

Είναι γεγονός ότι τα μπλογκ ενοχλούν και μάλιστα πολύ. Ανώνυμα και επώνυμα. Η κορινθιακή μπλογκοκοινότητα, που ομολογουμένως είναι πολύ καλή, αυτή τη στιγμή βάλλεται και ίσως θα πρέπει να δούμε κάποια πράγματα από την αρχή.

Επειδή απαρτία δεν μπορούμε να έχουμε διά ζώσης, προτείνω να κάνουμε ένα chat (κλειστό) όσοι έχουμε μπλογκ και να πούμε ορισμένα πράγματα που πιστεύω ότι θα βοηθήσουν. Ο Βίος έθεσε ήδη μία πρόταση και σίγουρα υπάρχουν κι άλλα που αξίζουν τον κόπο να συζητηθούν. Τι λέτε;

8 σχόλια:

Κορινθίων Βίος και Πολιτεία είπε...

Μέσα είμαστε!

Agriada είπε...

Μέσα Ανδρέα

Parakato.gr είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Parakato.gr είπε...

Μέσα και εγώ, αλλά χωρίς μάσκες, όλοι με ονοματεπώνυμο

Ανώνυμος είπε...

Στη blogoσύναξη ήρθα ...

ΠΕΛΛΗΝΑΙΑ είπε...

Κι εγώ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί +Blogers,

Το ΓΑΒΑΛΟΔΙΚΕΙΟ ξεκίνησε την λειτουργία του στις 08-05-09, μόλις δύο μήνες πριν.

Τις τελευταίες ημέρες το blog του ΓΑΒΑΛΟΔΙΚΕΙΟΥ δέχτηκε μία απρόσμενη επίθεση με υβριστικά σχόλια για τον τρόπο που η G-team διαχειρίζετε το blog.

Ένας εκ των άμοιρων υβριστών (γνωρίζουμε την ταυτότητα του, βλέπε παρακάτω) δεν γνώριζε ότι μέλη στην G-team είναι και δημοσιογράφοι που τα άρθρα τους δημοσιεύονται σε αθηναϊκές εφημερίδες.

Απλά οι ίδιοι "κεφάρουν" με την ιδέα του ΓΑΒΑΛΟΔΙΚΕΙΟΥ και αναρτούν τα άρθρα τους λόγω φιλικών και συναδελφικών δεσμών και σχέσεων που υπάρχουν με τους Αr@tos, Kleisthenis,MHXANIKOS & Stella ιδρυτών του Blog.

Πολλές φορές μάλιστα οι αναρτήσεις του ΓΑΒΑΛΟΔΙΚΕΙΟΥ είναι χρονικά προγενέστερες των δημοσιεύσεων χωρίς αυτό να δημοσιεύετε από το blog ως αποκλειστικότητα κλπ. για να μην γίνεται το γνωστό "αλλού τρως, αλλού πίνεις, αλλού πας και το δίνεις."

Αναγκαστήκαμε να αποκλείσουμε από το C-Box τους συγκεκριμένους
επισκέπτες.

Στην συνέχεια οι ίδιοι έγραψαν υβριστικά σχόλια στις αναρτήσεις του blog.

Προχωρήσαμε χωρίς να το θέλουμε, στην ρύθμιση να μην μπορεί ο επισκέπτης να αφήνει το σχόλιο του στις αναρτήσεις μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση.

Το πιο λυπηρό είναι ότι ένας από τους υβριστές αν και άφησε τα σχόλια του με έξυπνο nickname και IP, ταυτοποιήθηκε με αρκετό κόπο στην συνέχεια ότι είναι κορίνθιος bloger.

H G-team επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία της για δικούς της λόγους και αυτό ας γίνει σεβαστό.

Γνωστοποιούμε ό,τι "δεν καταλαβαίνουμε τον κ.... μας" και συνεχίζουμε χαλάρα.

Ευχόμαστε σε όλους τους Κορίνθιους blogers καλή συνέχεια και δύναμη.

Με Εκτίμηση για το ΓΑΒΑΛΟΔΙΚΕΙΟ

G-team

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι,

είμαστε ένα ζευγάρι που έφτιαξε το blog γεράνεια αφού διαπιστώσαμε συστηματική λογοκρισία στα σχόλιά μας. Πρέπει να παρατηρήσω ότι αρκετοί φίλοι μας είχαν αναφέρει το ίδιο. Πρέπει να σας πω ότι έχουν κοπεί μέχρι και επώνυμα άρθρα τα οποία απλώς εξέφραζαν αντίθετη άποψη.

Διαπιστώσαμε επίσης ότι αρκετά ανώνυμα blogs και ανώνυμοι σχολιαστές, μόνο ανώνυμοι δεν είναι. Στις παρέες τους παραδέχονται ότι γράφουν ανώνυμα ακόμα και στα επώνυμα blogs.

Υπάρχει μία ατελείωτη υποκρισία. Δυστυχώς, αρκετά ανώνυμα blogs υπηρετούν άλλα επώνυμα και κάνουν πολιτική.

Εμείς επιλέξαμε να είμαστε ανώνυμοι διότι ομολογούμε ότι έχουμε αδυναμία να πούμε δημοσίως αρκετά από αυτά που γράφουμε. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό που κάνουν άλλοι, απλά το καταθέτουμε. Δεν έχουμε μετριασμό σχολίων (μπορείτε εύκολα να το διαπιστώσετε αφήνοντας ένα σχόλιο) διότι βαρεθήκαμε τη λογοκρισία.

Φτάσαμε στο σημείο να έχουμε περισσότερη ελευθερία όταν μιλάμε στο Blog του κ. Λάμπρου που κάνει αλλά δέχεται και κριτική παρά, στα δήθεν ανώνυμα και ελεύθερα blogs.

Να ευχηθούμε ότι καλύτερο σε όλους τους bloggers. Θα παραμείνουμε προσωρινά ανώνυμοι. Οταν μας ήξεραν, πάλι μας έκοβαν ...

Χαιρετισμούς

geraneia blog

ΥΓ : ειναι θλιβερό ότι άρχισαν να ακούγονται λέξεις όπως ταυτοποίηση, δικαιοσύνη κλπ. Τι προτιμάτε : πληρωμένη επώνυμη δημοσιογραφία ή ελέυθερο λόγο έστω με λίγες προσωπικές υπερβολές ;