Κυριακή 6 Απριλίου 2008

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ" ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Η Πανελλαδική Ιδρυτική Συνδιάσκεψη Ανεξάρτητων Αυτοδιοικητικών Κινήσεων που έγινε στις 5 & 6 Απριλίου στην Πάτρα ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Η "Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Αυτοδιοικητικών Κινήσεων" αποτελεί πλέον ένα δίκτυο κινήσεων πολιτών που εκτείνεται σε όλη την Ελλάδα και το διήμερο αυτό συζήτησε τη διακήρυξη αρχών, τις θεσμικές της προτάσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το πλαίσιο οργανωτική λειτουργίας και τον επικοινωνιακό σχεδιασμό της. Παράλληλα, αναδείχθηκε η Συντονιστική Επιτροπή και αποφασίστηκαν οι πρώτες δράσεις του δικτύου.
Η Αρμονική Ανάπτυξη ήταν εκεί. Καταθέσαμε τις προτάσεις μας και μέσα από μια ζωντανή και ουσιαστική συζήτηση συναποφασίσαμε, μαζί με όλους συμμετέχοντες, τις αρχές και τις προοπτικές του δικτύου.
Επίσης, συμμετέχουμε στη Συντονιστική Επιτροπή που προέκυψε από τη Συνδιάσκεψη και συνεχίζουμε το ταξίδι μας, πιστοί στην αρχή μας, να προσθέτουμε τη φωνή μας και την ενέργειά μας σε ζωντανές δημιουργίες "από τα κάτω". Τα καλύτερα έρχονται.
Τέλος, στα πλαίσια της Συνδιάσκεψης εγκρίθηκαν τα ακόλουθα ψηφίσματα:
1. Αλληλεγγύης σε Γιάννη Μπουτάρη και Χρύσα Αράπογλου λόγω των εξοντωτικών αγωγών που υπέβαλε εναντίον τους ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
2. Στήριξης του αγώνα των «Πολιτών κατά του Λιθάνθρακα» ενάντια στην εγκατάσταση ρυπογόνων εργοστασίων παραγωγής ενέργειας. (διαβάστε το ψήφισμα εδώ)
3. Στήριξης των ενεργειών της «Κίνησης για την Προάσπιση των Δικαιωμάτων των Μεταναστών» για δημιουργία χώρου φιλοξενίας και συνθηκών ανθρώπινης διαβίωσης στους διερχόμενους από την πόλη των Πατρών μετανάστες.
Διαβάστε εδώ το δελτίο τύπου της Πρωτοβουλίας.

2 σχόλια:

P.V είπε...

Αντε και τα κάτω ν΄ερθούν επάνω....

P.V

ξυλινος είπε...

Έχουμε ένα όνειρο.....